Arbre généalogique Petrus van Loon » Leonardus Adrianus "Leo "de kleine Wuust"" van Loon (1908-1985)

Données personnelles Leonardus Adrianus "Leo "de kleine Wuust"" van Loon 

  • Le surnom est Leo "de kleine Wuust".
  • Il est né le 11 mars 1908 dans Tilburg.Source 1
    Getuige aangifte: Arnoldus de Vries 59j wever
    Getuige aangifte: Arnoldus Johannes de Vries 21j arbeider
    Tijdstip: 08:00
  • Enregistrement de naissance le 11 mars 1908.Source 1
  • Professions:
    • draadmaker.
    • à partir du 1971 schrobbelaar.
    • à partir du 1971 venter van krabben en kneukels.
  • Les faits:
    • (vermelding) à partir du 3 avril 1971 Het Nieuwsblad van het Zuiden - zaterdag 3 april 1971. Venter met krabben en kreukels.Source 2
      Pierre van Beek - Heemkunde-artikelen

      redactie: Ben van de Pol

      Tilburg bezit nog een venter met krabben en kreukels

      Het Nieuwsblad van het Zuiden - zaterdag 3 april 1971

      Kent ge hem? Wel eens ooit gezien? We hebben het hier over "de kleine Wuust", alias de laatste der Mohicanen op zijn gebied. Een eenvoudige man, die nooit in de krant komt, zoals dat vaak het lot is van doodgewone mensen. Vandaag laten we hem er eens even uitspringen. Hij dankt dat niet aan een of ander jubileum, maar alleen aan het simpele feit, dat hij momenteel de enige in Tilburg is, die langs de deur vent met... krabben en kreukels, welke laatste dingen hier de mensen voor "kneukels" uitschelden. In de burgerlijke stand kunt ge hem als Leonardus van Loon terugvinden, oud 62 jaar, gehuwd, twee volwassen dochters en wonende Van Hessen Kasselstraat 36. Al negenendertig jaar lang! En reeds 42 jaar trekt hij er met zijn negotie in Tilburg op uit.

      Als Van Loon's bijnaam "de kleine Wuust" luidt, zoals hij ons zelf vertelde, denkt ieder intelligent mens natuurlijk dat er ook wel een grotere "Wuust" geweest zal zijn. Goed geredeneerd. Die "Wuust" van het Groeseind, die vele Tilburgers uit de volksklasse nog gekend hebben, was bij leven Leonardus van Loon zijn oom. Ook deze ventte met dezelfde consumptie-artikelen, welke hoofdzakelijk aftrek vonden bij de kleine man. 't Vak is dus een beetje in de familie gebleven. Of echter onze Van Loon nog een opvolger zal krijgen?

      Zijn enige concurrenten zijn momenteel de winkels en de markt. De laatste venter in zijn branche heeft de dood nog niet zo lang geleden uitgeschakeld. Dat was Fons van der Wouw, in de Groenstraat, niet ver van de Van Hessen Kasselstraat verwijderd. "De kleine Wuust" meent thans het rijk alleen te hebben. "Ik kom tenminste nooit iemand mee de korf op mijn route tegen", zegt hij boven de stem van de kleurentelevisie uit, die - terwille van de krant - ten slotte een beetje zachter wordt gezet en dan zijn program onverstoord verder draait.

      Bijverdienste

      Een leek vraagt zich af of er een boterham in die krabben en kreukels zit. "Als ik het daarvan moest hebben, zou het niet vet zijn", zegt hij. Dat venten wordt dan ook alleen als bijverdienste in vrije uren bedreven. Door de dag werkt Van Loon op de fabriek als schrobbelaar. Negenendertig jaar bij Thomas de Beer gewerkt, tegenwoordig bij Pessers van Zuilen.

      In de avonduren en op zaterdagmiddag trekt hij er dan op uit met de grote, gevulde slagerskorf op de fiets. In vroegere dagen had hij daarbij een wit jasje en zijn zondagse broek aan maar dat heeft hij afgeschaft. "Zo'n jaske is toch sebiet vuil en oew broek wordt kapot gevreten van de pekel. Die druipt door de mand heen. Je fiets zit van dieë pekel ook zo onder de roest." Waaruit dan weer eens blijkt, dat vertrouwelijke omgang met krabben en kreukels ook zijn bijzondere perikelen kent! Op maandag- en dinsdagavond laat hij echter verstek gaan. "Ik zit zo wel genoeg in de straat!" Van Loon bestrijkt de hele stad. Zoveel straten als hij maar halen kan. Tijd tot veel praatjes heeft hij derhalve niet. Dat verraadt ook de opvallende haast, waarmede hij zijn werk verricht.

      Ventroep

      Traditiegetrouw kondigt hij zijn komst aan met de wel bijna historisch geworden ventroep van: "Krabben!!!..." of "Kneukels!!!..." en soms wel eens beide te zamen. Dat kan echter alleen in de zomer. Kreukels zijn er het hele jaar door te leveren "als het tenminste niet te lang en te hard vriest". De krabben beginnen evenwel pas zo rond juni te verschijnen. Land van oorsprong is Zeeland, met name het oesterparadijs van Ierseke.

      Van Loon bezit een ventvergunning voor "schelpdieren", zoals die officieel vermeldt. Als hij wilde, zou hij dus ook oesters en mosselen mogen verkopen en nog wel kreeften er bij, dachten we zo. Maar daar denkt hij niet aan. Die mosselen zijn een "te grote kwak" voor een korf, afgezien van andere rompslomp en de rest van dat schelpgedierte vormt geen spek voor Van Loon's klantenbek. Hij houdt het daarom op de krabben en kreukels!

      Slagvaardig

      Het is verrassend te horen, dat de Tilburgse schoolgaande jeugd van vandaag de grapjasserij van vorige geslachten heeft overgenomen. Zo loopt "de kleine Wuust" altijd nog het risico, dat zijn ventroep "Krabben!!!..." door het jonge volkje beantwoord wordt met: "Het jukt (jeukt) niet!" Gaat het om "Kneukels!!!..." dan kan de reactie daarop soms zijn: "We hebben zélf een geit!" Wél even een doordenkertje, niet? Om de humor daarvan te snappen, moet ge een beetje "nourit dans le serail" zijn, zoals we dat van de Fransman geleerd hebben. Het betekent vrij vertaald: In eigen omgeving van wanten weten.

      Niet zo leuk

      Met die krabben en/of kreukels moet thuis nog iets gebeuren voordat ze mee de straat op kunnen. Ze dienen eerst gekookt te worden. "Dat doet ons Truus" en daarmee is dan mevrouw Van Loon geëerd, die op dit moment echter meer aandacht voor de televisie dan voor krabben of kreukels heeft.

      "Ja, peper en zout gaat er ook bij." Dat gekook in een grote wasketel vinden de levend daarin gearriveerde krabben niet zo leuk. Het handboek "Hoe slacht ik krabben?" werd nog steeds niet geschreven en dat lijkt ons een nalatigheid. "Die krabben zijn nog maar smeerlappen!" zegt Van Loon zonder een woord Latijn er bij. "Ze pakken je met hun scharen in je vingers als ge niet oppast. Dat voel je wel. Ze proberen ook nog uit de ketel te kruipen als je er het deksel niet op houdt."

      Lekkernij

      Het is wel heel lang geleden, dat we krabben of kreukels consumeerden. Voor wat de eerste betreft hebben we het trouwens nooit verder dan tot de pootjes gebracht en daarom ben je gauw uitgegeten. De echte liefhebbers slurpen, net als de oestereter, de hele schelp leeg zonder zelfs met de ogen te knipperen. We vernemen ook, dat de edele kunst van het kreukeltjes eten nog net als in de dagen van olim beoefend wordt met een naald als enig bestek-onderdeel. Het kreukeltje mag dan in de boeken van de geleerden wat deftiger onder de naam "alikruik" paraderen, per saldo is het toch niets anders dan een kogel- of eirond strandslakje. Zijn huisje dekt het af met een schildje. Daar prik je de naald in en dan werk je het hele gevalletje van ca. 2 centimeter grootte naar binnen. Er zijn mensen, die aan dit soort beestjes griezelige associaties verbinden en "mij niet gezien" zeggen. Ze weten er niets van: Wat een boer niet kent, eet hij niet! Daartegenover staat de categorie van hen voor wie de kreukels als een pikante lekkernij gelden. Ge vindt die liefhebbers in Nederland, België en in Frankrijk, het slakkenetersland bij uitstek... Ieder zijn meug!

      Als ge nu vandaag in uw straatje "Kneukels!!!..." hoort roepen, weet ge wie er aankomt: "de kleine Wuust".

      PIERRE VAN BEEK
    • de 1900 à 1910 Bevolkingsregister.Source 3
      Gemeente: Tilburg
      Brontype: boek
      Archiefnummer: 0918
      Archiefnaam: Bevolkingsregister Tilburg
      Deelnummer: 1510
      Bronnaam: bevolkingsregister
      Registernaam: Inv. nr. 1510 1900-1910 Deel 24 wijk I 151-298 Heikant
      Code: TB_BR_0918_1510
      Periode register: 1900-1910
      Pagina: 145
    • de 1910 à 1920 Bevolkingsregister.Source 3
      Gemeente: Tilburg
      Brontype: boek
      Archiefnummer: 0918
      Archiefnaam: Bevolkingsregister Tilburg
      Deelnummer: 1576
      Bronnaam: bevolkingsregister
      Registernaam: Inv. nr. 1576 1910-1920 Deel 31 Lochtstraat - Lijnsheike
      Code: TB_BR_0918_1576
      Periode register: 1910-1920
      Pagina: 91
    • de 1921 à 1939 Bevolkingsregister.Source 3
      Gemeente: Tilburg
      Brontype: boek
      Archiefnummer: 0918
      Archiefnaam: Bevolkingsregister Tilburg 1921-1939
      Deelnummer: 0002
      Bronnaam: bevolkingsregister
      Registernaam: Inv. nr. G002 1921-1939 Gezinskaarten - deel 2 - bladen 1-250
      Code: TB_BR_0918_0002
      Periode register: 1921-1939
      Pagina: 128
    • de 1921 à 1939 Bevolkingsregister.Source 3
      Gemeente: Tilburg
      Brontype: boek
      Archiefnummer: 0918
      Archiefnaam: Bevolkingsregister Tilburg 1921-1939
      Deelnummer: 0031
      Bronnaam: bevolkingsregister
      Registernaam: Inv. nr. G031 1921-1939 Gezinskaarten - deel 31 - bladen 1-250
      Code: TB_BR_0918_0031
      Periode register: 1921-1939
      Pagina: 91
  • Religion: rooms-katholiek.
  • Résidant:
    • Lijnsheike 14, Tilburg, Nederland.
    • wijk J 154, Tilburg, Nederland.
    • wijk J 155, Tilburg, Nederland.
    • wijk J 166, Tilburg, Nederland.
    • wijk J 193, Tilburg, Nederland.
    • wijk J 206, Tilburg, Nederland.
    • à partir du 1908: Heikant, Tilburg, Nederland.
    • à partir du 8 juin 1932: van Hessen Kasselstraat 36, Tilburg, Nederland.
  • Il est décédé le 21 mai 1985 dans Tilburg, il avait 77 ans.
    Bidprentjes - Letter L
    Bron: bidprentjesverzameling
    Soort registratie: bidprentje
    (Akte)datum: 21-05-1985
    Plaats: Tilburg
    Overledene: Leonardus Adrianus van Loon geboren 11-03-1908 te Tilburg, op 21-05-1985 te Tilburg
    Relatie: Gertruda van de Wouw
    Bronvermelding
    Bidprentjes - Letter L, archiefnummer 410
    Gemeente: Niet van toepassing
    Periode: 1763-2014
  • Un enfant de Michaël van Loon et Gerarda van den Hoek
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 20 juin 2023.

Famille de Leonardus Adrianus "Leo "de kleine Wuust"" van Loon

Il est marié avec Gertruda Francisca Theodora van de Wouw.

Ils se sont mariés le 8 juin 1932 à Tilburg, il avait 24 ans.Source 4

Huwelijksakte Leonardus Adrianus van Loon en Gertruda Francisca Theodora van de Wouw 08-06-1932 Tilburg
Gemeente: Tilburg
Brontype: boek
Archiefnummer: 16
Registernaam: Huwelijksregister 1932
Code: TB_H_1932
Periode register: 1932
Aktenummer: 210
Plaats: Tilburg
Datum: 08-06-1932
Bruidegom: Leonardus Adrianus van Loon
Geboorteplaats: Tilburg
Leeftijd: 24 jaar
Bruid: Gertruda Francisca Theodora van de Wouw
Geboorteplaats: Tilburg
Leeftijd: 20 jaar
Vader bruidegom: Michael van Loon
Moeder bruidegom: Gerarda van den Hoek
Vader bruid: Franciscus van de Wouw
Moeder bruid: Anna Catharina Janssen
Getuige: Johannes Antonius van Loon 46j wever (broer)
Getuige: Franciscus Johannes Alphonsus van de Wouw 30j fabriekwerker (broer)

Enfant(s):

  1. (Ne pas publique)


Notes par Leonardus Adrianus "Leo "de kleine Wuust"" van Loon

bevolkingsregister, 1900-1910 Tilb. blz. 145
bevolkingsregister, 1910-1920 Tilb. blz. 91
bevolkingsregister, 1921-1939 Tilb. blz. 91
bevolkingsregister, 1921-1939 Tilb. blz. 128
*****
Pierre van Beek - Heemkunde-artikelen
redactie: Ben van de Pol

Tilburg bezit nog een venter met krabben en kreukels

Het Nieuwsblad van het Zuiden - zaterdag 3 april 1971

Kent ge hem? Wel eens ooit gezien? We hebben het hier over "de kleine Wuust", alias de laatste der Mohicanen op zijn gebied. Een eenvoudige man, die nooit in de krant komt, zoals dat vaak het lot is van doodgewone mensen. Vandaag laten we hem er eens even uitspringen. Hij dankt dat niet aan een of ander jubileum, maar alleen aan het simpele feit, dat hij momenteel de enige in Tilburg is, die langs de deur vent met... krabben en kreukels, welke laatste dingen hier de mensen voor "kneukels" uitschelden. In de burgerlijke stand kunt ge hem als Leonardus van Loon terugvinden, oud 62 jaar, gehuwd, twee volwassen dochters en wonende Van Hessen Kasselstraat 36. Al negenendertig jaar lang! En reeds 42 jaar trekt hij er met zijn negotie in Tilburg op uit.

Als Van Loon's bijnaam "de kleine Wuust" luidt, zoals hij ons zelf vertelde, denkt ieder intelligent mens natuurlijk dat er ook wel een grotere "Wuust" geweest zal zijn. Goed geredeneerd. Die "Wuust" van het Groeseind, die vele Tilburgers uit de volksklasse nog gekend hebben, was bij leven Leonardus van Loon zijn oom. Ook deze ventte met dezelfde consumptie-artikelen, welke hoofdzakelijk aftrek vonden bij de kleine man. 't Vak is dus een beetje in de familie gebleven. Of echter onze Van Loon nog een opvolger zal krijgen?

Zijn enige concurrenten zijn momenteel de winkels en de markt. De laatste venter in zijn branche heeft de dood nog niet zo lang geleden uitgeschakeld. Dat was Fons van der Wouw, in de Groenstraat, niet ver van de Van Hessen Kasselstraat verwijderd. "De kleine Wuust" meent thans het rijk alleen te hebben. "Ik kom tenminste nooit iemand mee de korf op mijn route tegen", zegt hij boven de stem van de kleurentelevisie uit, die - terwille van de krant - ten slotte een beetje zachter wordt gezet en dan zijn program onverstoord verder draait.

Bijverdienste

Een leek vraagt zich af of er een boterham in die krabben en kreukels zit. "Als ik het daarvan moest hebben, zou het niet vet zijn", zegt hij. Dat venten wordt dan ook alleen als bijverdienste in vrije uren bedreven. Door de dag werkt Van Loon op de fabriek als schrobbelaar. Negenendertig jaar bij Thomas de Beer gewerkt, tegenwoordig bij Pessers van Zuilen.

In de avonduren en op zaterdagmiddag trekt hij er dan op uit met de grote, gevulde slagerskorf op de fiets. In vroegere dagen had hij daarbij een wit jasje en zijn zondagse broek aan maar dat heeft hij afgeschaft. "Zo'n jaske is toch sebiet vuil en oew broek wordt kapot gevreten van de pekel. Die druipt door de mand heen. Je fiets zit van dieë pekel ook zo onder de roest." Waaruit dan weer eens blijkt, dat vertrouwelijke omgang met krabben en kreukels ook zijn bijzondere perikelen kent! Op maandag- en dinsdagavond laat hij echter verstek gaan. "Ik zit zo wel genoeg in de straat!" Van Loon bestrijkt de hele stad. Zoveel straten als hij maar halen kan. Tijd tot veel praatjes heeft hij derhalve niet. Dat verraadt ook de opvallende haast, waarmede hij zijn werk verricht.

Ventroep

Traditiegetrouw kondigt hij zijn komst aan met de wel bijna historisch geworden ventroep van: "Krabben!!!..." of "Kneukels!!!..." en soms wel eens beide te zamen. Dat kan echter alleen in de zomer. Kreukels zijn er het hele jaar door te leveren "als het tenminste niet te lang en te hard vriest". De krabben beginnen evenwel pas zo rond juni te verschijnen. Land van oorsprong is Zeeland, met name het oesterparadijs van Ierseke.

Van Loon bezit een ventvergunning voor "schelpdieren", zoals die officieel vermeldt. Als hij wilde, zou hij dus ook oesters en mosselen mogen verkopen en nog wel kreeften er bij, dachten we zo. Maar daar denkt hij niet aan. Die mosselen zijn een "te grote kwak" voor een korf, afgezien van andere rompslomp en de rest van dat schelpgedierte vormt geen spek voor Van Loon's klantenbek. Hij houdt het daarom op de krabben en kreukels!

Slagvaardig

Het is verrassend te horen, dat de Tilburgse schoolgaande jeugd van vandaag de grapjasserij van vorige geslachten heeft overgenomen. Zo loopt "de kleine Wuust" altijd nog het risico, dat zijn ventroep "Krabben!!!..." door het jonge volkje beantwoord wordt met: "Het jukt (jeukt) niet!" Gaat het om "Kneukels!!!..." dan kan de reactie daarop soms zijn: "We hebben zélf een geit!" Wél even een doordenkertje, niet? Om de humor daarvan te snappen, moet ge een beetje "nourit dans le serail" zijn, zoals we dat van de Fransman geleerd hebben. Het betekent vrij vertaald: In eigen omgeving van wanten weten.

Niet zo leuk

Met die krabben en/of kreukels moet thuis nog iets gebeuren voordat ze mee de straat op kunnen. Ze dienen eerst gekookt te worden. "Dat doet ons Truus" en daarmee is dan mevrouw Van Loon geëerd, die op dit moment echter meer aandacht voor de televisie dan voor krabben of kreukels heeft.

"Ja, peper en zout gaat er ook bij." Dat gekook in een grote wasketel vinden de levend daarin gearriveerde krabben niet zo leuk. Het handboek "Hoe slacht ik krabben?" werd nog steeds niet geschreven en dat lijkt ons een nalatigheid. "Die krabben zijn nog maar smeerlappen!" zegt Van Loon zonder een woord Latijn er bij. "Ze pakken je met hun scharen in je vingers als ge niet oppast. Dat voel je wel. Ze proberen ook nog uit de ketel te kruipen als je er het deksel niet op houdt."

Lekkernij

Het is wel heel lang geleden, dat we krabben of kreukels consumeerden. Voor wat de eerste betreft hebben we het trouwens nooit verder dan tot de pootjes gebracht en daarom ben je gauw uitgegeten. De echte liefhebbers slurpen, net als de oestereter, de hele schelp leeg zonder zelfs met de ogen te knipperen. We vernemen ook, dat de edele kunst van het kreukeltjes eten nog net als in de dagen van olim beoefend wordt met een naald als enig bestek-onderdeel. Het kreukeltje mag dan in de boeken van de geleerden wat deftiger onder de naam "alikruik" paraderen, per saldo is het toch niets anders dan een kogel- of eirond strandslakje. Zijn huisje dekt het af met een schildje. Daar prik je de naald in en dan werk je het hele gevalletje van ca. 2 centimeter grootte naar binnen. Er zijn mensen, die aan dit soort beestjes griezelige associaties verbinden en "mij niet gezien" zeggen. Ze weten er niets van: Wat een boer niet kent, eet hij niet! Daartegenover staat de categorie van hen voor wie de kreukels als een pikante lekkernij gelden. Ge vindt die liefhebbers in Nederland, België en in Frankrijk, het slakkenetersland bij uitstek... Ieder zijn meug!

Als ge nu vandaag in uw straatje "Kneukels!!!..." hoort roepen, weet ge wie er aankomt: "de kleine Wuust".

PIERRE VAN BEEK

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Leonardus Adrianus "Leo "de kleine Wuust"" van Loon?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Leonardus Adrianus "Leo "de kleine Wuust"" van Loon

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Leonardus Adrianus van Loon


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Tilburg, BS geboorteakte 359
    2. Heemkunde-artikelen
    3. www.regionaalarchieftilburg.nl/
    4. Tilburg, BS huwelijksakte 210

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    • La température au 11 mars 1908 était entre 1,6 et 5,1 °C et était d'une moyenne de 3,7 °C. Il y avait 2,0 mm de précipitation. La force moyenne du vent était de 5 Bft (vent assez fort) et venait principalement du nord-ouest. Source: KNMI
    • Du 17 août 1905 au 11 février 1908 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Meester avec comme premier ministre Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
    • Du 12 février 1908 au 29 août 1913 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Heemskerk avec comme premier ministre Mr. Th. Heemskerk (AR).
    • En l'an 1908: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 5,7 millions d'habitants.
      • 18 février » le président des États-Unis Roosevelt obtient, ce jour, une réaffirmation par l'Empire du Japon d'une limitation de leur immigration.
      • 21 mars » en France, L'Action française devient un quotidien.
      • 28 avril » fondation de l'Association mondiale d'espéranto.
      • 24 juillet » révolution des Jeunes-Turcs à Salonique.
      • 5 octobre » |annexion de la Bosnie-Herzégovine par l'Autriche.
      • 2 décembre » Pu Yi devient empereur de Chine à l'âge de trois ans.
    • La température au 8 juin 1932 était entre 7,0 et 16,5 °C et était d'une moyenne de 11,1 °C. Il y avait une précipitation de 0.2 mm pendant 0.2 heure(s). Il y avait 0.8 heures de soleil (5%). La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du ouest. Source: KNMI
    • Du 10 août 1929 au 26 mai 1933 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Ruys de Beerenbrouck III avec comme premier ministre Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • En l'an 1932: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 8,1 millions d'habitants.
      • 12 février » arrivée à Pékin de la croisière jaune qui pendant près d'une année, a ouvert la «Route de la soie» à la circulation automobile.
      • 3 mars » victoire de l'Empire du Japon à la guerre de Shanghai et démilitarisation de la ville.
      • 6 mai » le président de la république française, Paul Doumer, est assassiné par Gorgoulov, un russe fascisant.
      • 15 mai » incident du 15 mai, au Japon.
      • 4 juin » un coup d'État met en place la République socialiste du Chili qui sera renversée douze jours plus tard.
      • 9 novembre » fusillade du 9 novembre 1932 à Genève.
    • La température au 21 mai 1985 était entre 9,2 et 21,4 °C et était d'une moyenne de 14,3 °C. Il y avait une précipitation de 8,6 mm pendant 1,9 heure(s). Il y avait 2,2 heures de soleil (14%). Il faisait partiellement nuageux ou couvert. La force moyenne du vent était de 1 Bft (vent faible) et venait principalement du ouest-nord-ouest. Source: KNMI
    • Du jeudi, novembre 4, 1982 au lundi, juillet 14, 1986 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Lubbers I avec comme premier ministre Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • En l'an 1985: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 14,5 millions d'habitants.
      • 1 janvier » les États-Unis se retirent de l'UNESCO.
      • 14 juin » signature de l'accord de Schengen.
      • 5 août » élection de Victor Paz Estenssoro comme président bolivien.
      • 6 août » |disparition de Philippe de Dieuleveult au cours de la descente Africa-Raft, aux environs d'Inga (RDC, alors Zaïre).
      • 19 novembre » ouverture du sommet de Genève entre Ronald Reagan et Mikhaïl Gorbatchev.
      • 28 décembre » un accord est signé à Damas par les chefs des trois principales milices libanaises (chrétienne, chiite et druze).
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia

    • 1973 » Vaughn Monroe, chanteur, trompettiste et chef d’orchestre américain (° 7 octobre 1911).
    • 1977 » Maurice Orban, homme politique belge (° 4 février 1889).
    • 1991 » Rajiv Gandhi, homme d’État indien, premier ministre d'Inde de 1984 à 1989 (° 20 août 1944).
    • 1995 » Agnelo Rossi, prélat brésilien (° 4 mai 1913).
    • 1996 » Christian de Chergé, prêtre catholique français (° 18 janvier 1937).
    • 1997 » Roland Amstutz, acteur suisse (° 12 janvier 1942).

    Sur le nom de famille Van Loon

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Van Loon.
    • Afficher des informations sur Van Loon sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Van Loon.

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Frits van Loon, "Arbre généalogique Petrus van Loon", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-petrus-van-loon/I210.php : consultée 6 juin 2024), "Leonardus Adrianus "Leo "de kleine Wuust"" van Loon (1908-1985)".