Arbre généalogique Lars Werner » Jannes MESSELINK (1826-1885)

Données personnelles Jannes MESSELINK 

  • Il est né le 16 novembre 1826 dans Lonneker (Overijssel, The Netherlands).
  • Profession: @N2020@.
  • (Undefined) le 8 février 1853.
    Death of spouse Jenneken /Elbert/
  • (Undefined) le 16 mai 1877.
    Death of spouse Hermina /Wesselink/
  • Il est décédé le 23 août 1885 dans Lonneker (Overijssel, The Netherlands), il avait 58 ans.
    05:00
  • Un enfant de Gerrit MESSELINK et Enneken HEUTINK
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 12 mars 2010.

Famille de Jannes MESSELINK

(1) Il est marié avec Jenneken ELBERT.

Ils se sont mariés le 10 février 1849 à Lonneker (Overijssel, The Netherlands), il avait 22 ans.

Evénement (*New [EVEN]) le 14 août 1849 dans Lonneker (Overijssel, The Netherlands) .

een levenloos kind

Evénement (*New [EVEN]) le 30 juin 1850 dans Lonneker (Overijssel, The Netherlands) .

een levenloos kind

(2) Il est marié avec Hermina WESSELINK.

Ils se sont mariés le 12 mai 1854 à Lonneker (Overijssel, The Netherlands), il avait 27 ans.


Enfant(s):

  1. Jan MESSELINK  1855-1939 
  2. Hermina MESSELINK  1856-1929 
  3. Enneken MESSELINK  1858-1943 
  4. Bertus MESSELINK  ± 1859-> 1910


Notes par Jannes MESSELINK


Bron Burgerlijke stand - Huwelijk
Archieflocatie Historisch Centrum Overijssel
Algemeen Toegangnr: 123
Inventarisnr: 123.08403
Gemeente: Lonneker
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 27
Datum: 12-05-1854
Bruidegom Jannes Messelink
Geboorteplaats: Lonneker
Bruid Hermina Wesselink
Geboorteplaats: Lonneker
Vader bruidegom Gerrit Messelink
Moeder bruidegom Enneken Heutink
Vader bruid Hermannus Wesselink
Moeder bruid Wilhelmina H√Ѭ±lters
Nadere informatie bruidegom: 27 jaar.; bruid: 29 jaar.; moeder van de bruid ook Hermina Holters

Nommer zeven en twintig.
Op heden den twaalfden Mei achttien honderd vier en vijftig verschenen in het openbaar in het Gemeentehuis voor ons Willem Philip Carel PENNINK, Burgemeester, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Lonneker, Jannes MESSELINK, oud zevenentwintig jaren, geboren en wonende te Lonneker, landbouwer, meerderjarige zoon van Gerrit MESSELINK, landbouwer te Lonneker, hier tegenwoordig en toestemming tot dit huwelijk gevende van van Enneken HEUTINK, overleden te Lonneker, weduwnaar van Jenneken ELBERT, te Lonneker overleden en
Hermina WESSELINK, oud negen en twintig jaren, geboren en wonende te Lonneker, landbouwster, meerderjarige dochter van Hermannus WESSELINK, overleden te Lonneker en van Wilhelmina HÖLTERS, landbouwster te Lonneker, hier tegenwoordig en toestemming tot dit huwelijk gevende en is door de comparante, hare moeder en de nagemelde getuigen bij.... verklaring bevestigd dat hoewel de naam van de moeder der comparante is de overlijdensacte van haren echtgenoot staat geschreven Hermina WESSELINK (doorgehaald) HOLTERS, hierdoorgeen ander wordt bedoeld dan Wilhelmina HÖLTERS voormeld en overal zoo volkomen entiteiten van persoon bestaat.
Zijnde door partijen vooraf aan ons overlegd deze respectieve geboorte extracten, de overlijdens extracten van de moeder des comparants, van den vader der comparante en van Jenneken ELBERT en het bewijs van voldoening aan de Nationale Militie door den comparant.
Dewelke ons verzochten tot de voltrekking van hun voorgenomen huwelijk over te gaan, waarvan de openbare afkondigingen zijn gedaan voor de hoofddeur van het Gemeentehuis alhier, op Zondagen den drieentwintigsten en den dertigsten April laatstleden blijkens het Register van Huwelijksafkondiging dezer Gemeente.Geene stuiting tegen het voorgenomen Huwelijk ons betekend zijnde, hebben wij dezelve gevraagd of zij elkander tot Echtgenooten aannemen en getrouwelijk al de pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den Huwelijksen Staat verbonden zijn, welke vraag door hen toestemmend beantwoord zijnde, verklaren wij in naam der Wet, dat door het Huwelijk zijn verenigd: Jannes MESSELINK en Hermina WESSELINK.
Waarvan wij dezeakte hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Jannes SCHUTTE, oud vijf en vijftig jaren, landbouwer, Derk SCHUKKINK, oud vijftig jaren, klompemaker, beide te Lonneker woonachtig; Gerrit ELHORST, oud vijftigg jaren en Arend ELHORST, oud vijf en twintig jaren, beide bakker te Enschede, de eerste getuige aangehuwde oom der comparante, zijnde getuigen overigens aan partijen niet verwant.
En is deze acte, na voorleezing, getekend door ons, de comparanten en de getuigen, verklarende de vader des comparants en de moeder der comparante niet te kunnen schrijven als hebben ze zulks niet geleerd.

No. 106
Op heden den vier en twintigsten Augustus des jaars achttien honderd vijf en tachtig, zijn voor Ons onderteekende, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Lonneker, Provincie Overijssel verschenen:
Jan Hendrik JONGE TOERINK, oud vijf en vijftig jaren, van beroep landbouwer en Gerrit Jan KLUMPERS, oud een en veertig jaren, van beroep landbouwer, beide wonende te Lonneker, die Ons hebben verklaard, dat op zondag den drie en twintigsten AUgustus dezes jaars, des morgens ten vijf ure binnen deze gemeete in den ouderdom van acht en vijftig jaren is overleden Jannes MESSELINK, landbouwer, geboren en wonende te Lonneker, weduwnaar van Hermina WESSELINK, zoon van Gerrit MESSELINK en van Enneken HEUTINK, beide overleden.
Waarvan wij deze ACte hebben opgemaakt, die na voorlezing door ons en de aangevers is geteekend.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Jannes MESSELINK?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Jannes MESSELINK

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Jannes MESSELINK

Lukas HEUTINK
1757-1826

Jannes MESSELINK
1826-1885

(1) 1849
(2) 1854
Jan MESSELINK
1855-1939
Jan MESSELINK
Bertus MESSELINK
± 1859-> 1910

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les données affichées n'ont aucune source.

Événements historiques

  • La température le 16 novembre 1826 était d'environ 10,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du ouest-nord-ouest. Caractérisation du temps: half bewolkt . Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1826: Source: Wikipedia
    • 24 février » le traité de Yandabo met fin à la première Guerre anglo-birmane.
    • 10 avril » fin du troisième siège de Missolonghi (date dans le calendrier julien). Les habitants font une sortie triomphante, mais fatale pour la majeure partie d'entre eux.
    • 15 juillet » création de la Troisième section de la Chancellerie Impériale, par Nicolas Ier de Russie.
    • 21 décembre » fondation de la République de Fredonia.
  • La température le 12 mai 1854 était d'environ 13,6 °C. Le taux d'humidité relative était de 80%. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Du 19 avril 1853 au 1 juillet 1856 il y avait en Hollande le gouvernement Van Hall - Donker Curtius avec comme premiers ministres Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) et Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • En l'an 1854: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,3 millions d'habitants.
    • 1 février » les édifices parlementaires situés à Québec sont détruits par un incendie. Le gouvernement du Canada-Uni en profite pour envisager le déménagement du siège du gouvernement à Ottawa.
    • 23 février » la Grande-Bretagne accepte d'évacuer le territoire au nord du fleuve Orange, en Afrique du Sud, permettant la création d'un État libre d'Orange.
    • 27 mars » |le duc Charles III de Parme est assassiné.
    • 24 avril » mariage d'Élisabeth de Wittelsbach, dite «Sissi», avec François-Joseph I d'Autriche.
    • 8 août » adoption des Quatre points de Vienne: la Russie renonce à son influence, dans les principautés roumaines; abandonne son projet de protectorat religieux; accepte la liberté de navigation sur le Danube; ainsi que la modification de la Convention des Détroits de 1841 (plus de navires de guerre).
    • 20 septembre » bataille de l'Alma (guerre de Crimée). Victoire des coalisés anglo-franco-ottomans sur les Russes.
  • La température le 23 août 1885 était d'environ 17,8 °C. Il y avait 4 mm de précipitation. La pression du vent était de 3 kgf/m2 et provenait en majeure partie du nord-nord-ouest. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 80%. Source: KNMI
  • Du 23 avril 1884 au 21 avril 1888 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Heemskerk avec comme premier ministre Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • En l'an 1885: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 4,5 millions d'habitants.
    • 3 janvier » début de la bataille de Nui Bop pendant la guerre franco-chinoise.
    • 4 mars » Grover Cleveland devient le 22 président des États-Unis.
    • 26 mars » début de la rébellion du Nord-Ouest dans l'actuelle Saskatchewan.
    • 30 mars » en Afghanistan, les Russes, inquiets de l'influence britannique, occupent la région.
    • 9 juin » la guerre franco-chinoise prend fin, lors de la signature d'un traité de paix, d'amitié et de commerce, reconnaissant la France comme victorieuse, et la Chine abandonnant sa souveraineté sur l'Annam et le Tonkin, territoires ensuite inclus dans l'Indochine française.
    • 17 décembre » la reine de Madagascar Ranavalona III signe un traité d'alliance avec la France.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille MESSELINK


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Bea Werner, "Arbre généalogique Lars Werner", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-lars-werner/I10145.php : consultée 27 mai 2024), "Jannes MESSELINK (1826-1885)".