Arbre généalogique I.D.M. de Vries » Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade) (± 1110-> 1150)

Données personnelles Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade) 


Famille de Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade)


Enfant(s):

  1. Winricus van Anstel  ± 1137-????


Notes par Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade)

Meiner was waarschijnlijk een nakomeling van fam. van Ballenstedt (mogelijk een bastartzoon) , want als wapen voerden de heren van Anstel het slangenkruis, rood Schild met Zilveren Slangenkruis en dit slangenkruis werd ook gedragen door de heren van Ballenstedt, Zie zegel van ca 1100-1170 bij Albert de Beer van Ballenstedt.
Willem was de zoon van Siegfried I van Ballenstedt was Pfalzgraf Von Lothringen 1099-1130 am Rhein en zij bezaten ook het slangenkruis als wapen en was gezeteld op burg Schonau te Richterich.
Dat dal Anstelam werd al in 1109 een jaar voor het overlijden genoemd bij een schenking van " het Stenen Huis" Door Anfried zoon van Anfried van Tuddern, De hoeve die hij schonk deze lag aan de andere zijde van de Anstel tussen Vrouwenzief Berenbroek (nu nog een deel gelegen tussen de N299 en de Wurm en Meinweide .
Meiner ging aan de Anstel wonen aan de beek de Anstel te Kerkrade, deze is 1876 verdwenen maar op de oude fundering is het nieuwe Klooster van de heilige zusters van St. Elisabeth verezen aan de Anstelbeek te Kerkrade.
Matolf overlijdt heel vroeg en Meiner van Anstel erft ook de gronden tussen Crombachen en Frohnrath die voorheen Willem en Adelburgis (Vrouwe van Richterich) in bezit had.
De hoeve Unders Anstel ligt tot 1972 langs de Anstelerbeek, ongeveer 500 meter zuid-oostelijk van de spoorwegovergang Hopel, even noordelijk van de plek waar nu (2006) de waterzuiveringsinstallatie ligt te gem. Kerkrade.
In 1150 bracht Meiner van Anstel twee zonen naar het klooster Rode (Rolduc) om er in de letteren gevormd te worden, van wie de een Arnold heette en de ander Winrik, en daarbij schonk hij het klooster samen met hen twintig morgen te Crombach (Die Willem van Ballensted voor hem bezat), waarbij de overdracht aan het altaar door zijn hand en die van zijn zonen geschiedde. Vijftien morgen van dit land liggen aan de andere zijde van de Anstel aan de met steen bestrate weg en wel erlangs, vanaf de hoeve richting Aken, aan één stuk. De overige vijf morgen liggen tussen de hoeve en Frohnrath, aan één stuk.
De tienden van beide delen zijn van de kerk van Aken. Vermoedelijk is op dit perseel later het vrouwenklooster gebouwd. uit annalen Rodensis. (Rolduck Kerkrade).
Anstele Duitsland.
20 km noordwestlig van Koln en ongeveer 20 km ten zuiden van Düsseldorf bij Romerskirchen ligt het dorpje Anstel, ook hier was een Wasserburg Anstel gevestigd echter dit werd als Angstel geschreven. Door diverse opgravingen is aangetoond dat dit dorpje Anstel al in de romeinse tijd 2. Jh. n. Chr. was bewoond.
Anstel in Duitsland;
In 1155 wird in einer Urkunde von einem "Sigefridus de Anstele" berichtet!
Het is niet geheel duidelijk wie hiermee bedoelt is en er is ook geen fam.wapen uit de beginperiode bekend.
Die Burg von Anstele last das Aussehen der damaligen Anlage erahnen.
Um 1000 baute man quadratische oder rechteckige Wohnturme.
Ein solcher steinernerer Wohnturm ist auch in der Burg Anstel enthalten, außerlich jedoch nicht zu erkennen.
In 1400 hat Heinrich von Siegenhofen die Burg durch kauf erworben hij droeg een horizontake balk in zijn wapen.
Die Nordostecke weist in den Masen 8 mal 8,25m einen solchen Wohnturm auf, der sich durch seine ungewonliche Mauerstärke an allen vier Seiten vom übrigen Bauwerk abhebt. Die Mauern sind bis zu 2,40m stark.
Wann die erste Burg in Anstel errichtet wurde, kann nur durch Ausgrabungen im Burgbereich geklart werden, die bisher nicht durchgefurt wurden.
Sicher ist, dass sich Mitte des 12.Jh. eine Familie "de Anstele" nannte und Besitzer einer Burg war.
Ab 1209 nennen sich die Besitzer von Anstel "Ritter", nach 1270 nur noch "Knappen". 1371 wurde ein Knappe von Anstel, Heinrich mit dem Barte, durch den Erzbischof von Kon mit der Burg belehnt, er nannte sich auch 1398 noch "von Anstel".

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade)?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade)

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade)


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Parenté Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade)



Visualiser une autre relation

Les données affichées n'ont aucune source.

Sur le nom de famille Van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade)


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Ger de Vries, "Arbre généalogique I.D.M. de Vries", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I871.php : consultée 27 mai 2024), "Meiner van Anstel (Heer van Anstel 1150, te Kasteel Anstelen, Kerkrade) (± 1110-> 1150)".