Arbre généalogique Hilleman » Adriaan Kornelis Hilleman (1876-1960)

Données personnelles Adriaan Kornelis Hilleman 


Famille de Adriaan Kornelis Hilleman

Il est marié avec Geertje Kramer.

Ils se sont mariés.


Enfant(s):

  1. Jan Hilleman  1903-1983 


Notes par Adriaan Kornelis Hilleman

Na jaren het idee te hebben gehad om de familiestamboom van zowel vaders - als moeders kant eens uit te gaan pluizen, ben ik daar uiteindelijk ook echt mee begonnen.
In 2015 een eerste opzet gedaan voor de families Hilleman en Daalhuizen, maar uiteindelijk zijn daar de papieren weer van in de kast verdwenen.
Totdat ik in januari 2016 toch weer zin kreeg kreeg om de stamboom op te pakken waar ik was gebleven.
Nu ben ik zover gekomen dat niet 2, maar 3 stambomen zijn aangemaakt: Hilleman, Daalhuizen, en Wesdorp.
Wat grappig is bij het uitzoeken van de stamboom, is dat je veel dezelfde voornamen vaak ziet terugkomen, zoals de naam Leendert.
Toeval of niet, maar ikzelf draag die naam ook als een van mijn twee doopnamen.
Wat ook veel voorkomt zijn de geboorte plaatsen Elkerzee en Bommenede, en Zonnemaire.
Beide plaatsnamen ook ook weer veelvuldig terug als overlijdens plaats van veel voorouders.
Ook de naam Kerkwerve wordt genoemd als zowel geboorte- als overlijdens plaats.
Hieronder een kort stukje geschiedenis van de genoemde plaatsen:
Elkerzee
Elkerzee is een buurtschap in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland.
De buurtschap, die tegenwoordig slechts een tiental huizen telt, was vroeger een volwaardig dorp met een kerk, een school en winkels. De plaats wordt in 1156 vermeld als Hildchereshe. De naam ontwikkelde zich via Elegarsee en Elcherzee in Elkerzee en heeft betrekking op een water (ee) van ene Hildcher of Helcker.[1]
De kerk, een zaalkerk uit 1741, werd tijdens de Watersnood van 1953 dusdanig beschadigd dat tot sloop besloten werd. De terp waarop de kerk stond is nog duidelijk zichtbaar, evenals restanten van de begraafplaats.
Tot 1961 vormde Elkerzee een zelfstandige gemeente, die opging in de gemeente Middenschouwen. De herindeling betekende een grote klap voor Elkerzee, omdat het naburige Scharendijke, een relatief nieuw dorp, voorheen niet meer dan een buurtschap, als groeikern voor de nieuwe gemeente werd aangewezen. Veel voorzieningen, waaronder de kerk, werden naar Scharendijke verplaatst. In Elkerzee staat nog wel de witte korenmolen De Lelie.
Elkerzee telt 5 rijksmonumenten.
Bommenede
Bommenede is een voormalig eiland, plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. Het was één van de vier eilanden die later werden samengevoegd tot Schouwen-Duiveland. Bommenede is gesticht door monniken van de abdij Ten Duinen in het begin van de 12e eeuw. De naam komt in 1165 voor het eerst voor als insula Bomne, het eiland van Bomne.
Hoewel het gebied omringd werd door Zeeuwse eilanden behoorde het tot Holland, aangezien de Sonnemere, de stroom die het eiland scheidde van de overige eilanden, werd beschouwd als de grens tussen Holland en Zeeland. Bommenede wordt in bronnen wel vermeld als stad, er zijn echter geen documenten die de stadsrechten bevestigen bekend.
Gezien de strategische ligging op de noordpunt van Schouwen werd Bommenede in 1574 door de Staatsen versterkt met een verdedigingswal en (vermoedelijk) vier bastions.[1] In 1575 werd de vesting na een beleg van twintig dagen veroverd door Spaanse troepen onder leiding van Mondragón.[2]
Bommenede heeft in de loop der eeuwen veel te lijden gehad van het water en na een stormvloed op 26 januari 1682 besloten de Staten van Holland niet langer geld te investeren in het gebied. De plaats werd in 1684 ontruimd en in 1687 werd Bommenede overgedragen aan Zeeland.
In 1701 werd een deel van het voormalige eiland herdijkt, het deel waar de plaats had gelegen bleef buiten deze bedijking. Aan de zuidkant van deze herdijkte polder ontstond het gehucht Nieuw-Bommenede. Tot 1866 was dit een zelfstandige gemeente, in dat jaar werd het toegevoegd aan de gemeente Zonnemaire.
Zonnemaire
Zonnemaire (Zeeuws: Sunnemere) is een Nederlands dorp in de gemeente Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. In december 2015 had het dorp 749 inwoners. Tot 1 januari 1961 was Zonnemaire een zelfstandige gemeente, waarna het werd ingedeeld in de gemeente Brouwershaven.
Zonnemaire is genoemd naar Sonnemare of Sunnonmeri, het water tussen de eilanden Bommenede en Schouwen. Zowel "Sonne" als "Mare" betekent water. Toen men de betekenis van Sonne niet meer begreep werd Mare eraan toegevoegd.[1] Nadat in 1374 de noordelijke Gouwe was afgedamd, verzandde dit water snel, waarna het in 1401 werd ingepolderd. Vroeger werd er in de polder veel meekrap verbouwd.
In 1682 werd het voortdurend door overstromingen geteisterde Bommenede definitief verlaten. Het grootste deel van de bewoners vestigde zich aan de dijk bij Zonnemaire. Hier ontstond het dorp en gemeente Bommenede of Nieuw-Bommenede. In 1815 ging de gemeente Bloois op in de gemeente Bommende. In 1866 ging Nieuw-Bommenede weer op in de gemeente Zonnemaire. Gedeeltelijk is de bebouwing van Bommenede en Bloois nog intact, deze beslaat het noordelijke deel van Zonnemaire. Bommenede en Bloois als dorpsnamen worden echter niet meer gebruikt. Wel herinneren de Blooisedijk en de Dijk van Bommenede aan hun bestaan.
De kerk is gebouwd in 1867, als vervanging van de 15e-eeuwse kerk die in 1866 was afgebroken. Korenmolen De Korenbloem is een stellingmolen uit 1873. Een buste van Nobelprijswinnaar Pieter Zeeman, in 1950 geschonken door Amsterdam, staat naast zijn geboortehuis.
Van de circa 715 inwoners zijn er 520 werkzaam waarvan 320 fulltime. De grootste bronnen van werkgelegenheid zijn de sector handel en reparatie, de agrarische sector (met 30 bedrijven) en de sector Recreatie en Toerisme (met 12 campings en 1 recreatiewoning).
Zonnemaire telt 7 rijksmonumenten.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Adriaan Kornelis Hilleman?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Adriaan Kornelis Hilleman

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Adriaan Kornelis Hilleman

Maatje Siesse
1839-1913

Adriaan Kornelis Hilleman
1876-1960


Jan Hilleman
1903-1983

    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les données affichées n'ont aucune source.

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    • La température le 16 janvier 1876 était d'environ -5.6 °C. La pression du vent était de 1 kgf/m2 et provenait en majeure partie du est-sud-est. La pression atmosphérique était de 78 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 95%. Source: KNMI
    • Du 27 août 1874 au 3 novembre 1877 il y avait en Hollande le gouvernement Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg avec comme premiers ministres Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) et Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
    • En l'an 1876: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 4,0 millions d'habitants.
      • 19 février » guérison miraculeuse (reconnue par l'Eglise catholique) d'Estelle Faguette lors des apparitions mariales de Pellevoisin.
      • 28 février » la guerre carliste prend fin en Espagne avec le départ en exil de Don Carlos.
      • 10 mars » en Amérique latine, une dictature militaire met fin aux troubles en Uruguay avec Lorenzo Latorre comme gouverneur provisoire (1876-1879), puis président de la République (1879-1880). Pour la première fois, un militaire de carrière et non un caudillo rural va diriger le pays. Avec le soutien de l’oligarchie foncière et des commerçants exportateurs de Montevideo, le dictateur favorisera l’extension des grandes estancias vouées à l’élevage bovin.
      • 17 mars » Marshall Brooks porte le record du monde de saut en hauteur à 1,83 m.
      • 1 août » le Colorado devient le 36État de l’Union.
      • 6 décembre » le mouvement Terre et Liberté organise la première manifestation publique de l'histoire de la Russie.
    • La température au 3 février 1960 était entre 5,3 et 8,6 °C et était d'une moyenne de 6,9 °C. Il y avait une précipitation de 1,2 mm pendant 1,5 heure(s). Il faisait presque totalement couvert. La force moyenne du vent était de 5 Bft (vent assez fort) et venait principalement du sud-sud-est. Source: KNMI
    • Du 19 mai 1959 au 24 juillet 1964 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Quay avec comme premier ministre Prof. dr. J.E. de Quay (KVP).
    • En l'an 1960: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 11,4 millions d'habitants.
      • 1 mai » un avion espion américain Lockheed U-2, qui survole l'Oural à 19000m d'altitude et piloté par Francis Gary Powers, est abattu au-dessus de l'URSS.
      • 1 août » indépendance du Bénin.
      • 10 août » l’Antarctique devient territoire international et réserve scientifique.
      • 16 août » indépendance de Chypre, MMakarios devient le premier président de la République de Chypre.
      • 2 septembre » première élection du Parlement tibétain en exil.
      • 28 novembre » indépendance de la Mauritanie.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Hilleman

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Hilleman.
    • Afficher des informations sur Hilleman sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Hilleman.

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Leon Hilleman, "Arbre généalogique Hilleman", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hilleman/I148.php : consultée 19 juin 2024), "Adriaan Kornelis Hilleman (1876-1960)".