Arbre généalogique Hans Meijer » Jan Geijtenbeek (1862-1933)

Données personnelles Jan Geijtenbeek 

  • Autre nom: Jan Geitenbeek
  • Il est né le 27 août 1862 dans Baarn.
  • Profession: en l'an 1900 .
    schoenmaker
  • (Geboorte) le 27 août 1862 dans Baarn.
    Kind Jan Geijtenbeek
    Vader Gerrit Geijtenbeek
    Moeder Maartjen Koestapel
    Plaats Baarn
    Geboortedatum 27-08-1862
    Amersfoort Akte Jaar 1862 Nummer 59
    akteno. 59
  • (overlijden) le 19 juin 1933 dans Soest.
    Bron Burgerlijke stand - Overlijden ArchieflocatieHetUtrechts Archief Algemeen Toegangnr: 463
    Inventarisnr: 662
    Gemeente: Soest
    Soort akte: Overlijdensakte
    Aktenummer: 92
    Aangiftedatum: 19-06-1933
    Overledene Jan Geijtenbeek
    Geslacht: M
    Overlijdensdatum: 18-06-1933
    Leeftijd: 70
    Overlijdensplaats: Soest
    Vader Gerrit Geijtenbeek Moeder Maartje Koestapel
    Partner Evertje Meijer
    Relatie: gehuwd
    akteno. 92
  • (Begraafplaats) le 22 juin 1933 dans Baarn.
    de nieuwe algemene begraafplaats Wijkamplaan
  • (Plaats) en l'an 1934 dans Baarn.
    Baarn is een gemeente en stad in de NederlandseprovincieUtrecht, gelegen aan de rivier de Eem. De totalegemeentetelt 24.286 inwoners (30 november 2008, bron: CBS)en heefteen oppervlakte van 33,03 km² (waarvan 0,46 km²water). Eeninwoner van Baarn wordt een Baarnaar genoemd.

    Geschiedenis
    Baarn ligt in het midden van Nederland op de grens vandeprovincies Utrecht en Noord-Holland, aan de enigerivierdie van bron tot monding op Nederlands gebied ligt,de Eem.Al vanaf 8000 tot 4500 v.Chr. heeft de mens zich indeomgeving van de rivier opgehouden. Het bewijs hiervoorisgeleverd door enkele duizenden stuks vuursteen die bijeenviertal archeologische onderzoeken zijn gevonden.

    Voor de oorsprong van het dorp Baarn moeten we terug naardetwaalfde eeuw. In die tijd werden de bestaande dorpenteklein, mede door de kruistochten, dehandelsbetrekkingenmet andere regio's en de groei van debevolking. Doordatelk dorp in grote mate in eigen behoeftevoorzag, moest menover een omliggend gebied van voldoendegrootte beschikken,bijvoorbeeld om in de behoefte aanbrandstof te voorzien ofom het vee te kunnen weiden. In enrond de twaalfde eeuwontstonden daardoor vele nieuwenederzettingen, waaronderwaarschijnlijk ook het huidigeBaarn. De eerstenederzetting, die in de omgeving van deLeestraat lag, zaluit maximaal een twintigtal boerderijenhebben bestaan. Pasin de veertiende eeuw verplaatst de kernvan het dorp zichin de richting van de Brink, waar in deeerste helft vandiezelfde veertiende eeuw de Pauluskerk isgebouwd.

    De oorsprong van de naam 'Baarn' geeft nog steeds veelstoftot discussie en heeft nog steeds niet tot eenbevredigendantwoord geleid. Het meest voor de hand liggendlijkt datde naam een verwijzing is naar 'een gebied waarveelbrandstof te halen of te delven is',(vergelijk'Barneveld': veld waar brandstof te halenvalt).Klinkermethatesis zorgt voor omdraaiing van de r ende a:branden wordt barnen.

    Omstreeks 1350 verleent de bisschop van Utrecht deinwonersvan Baarn stadsrechten, het recht van zelfbestuuraan hetdorp. Het recht van poorterij heeft Baarn nooitgekregen.Baarn heeft daarom nooit een muur of wal om hetdorp heengehad.

    Rond 1500 had Baarn negenhonderd inwoners. Een echtegroeiontstond tussen het einde van de achttiende eeuw encirca1830. Toen telde Baarn zo'n 1800 inwoners. Fabriekenwerdengevestigd en men bouwde bijbehorendearbeiderswoningen. Zovestigde zich in 1802, aan deHoofdstraat, de tapijtfabriekvan Scherenberg. In 1807 hadde fabriek zo'n driehonderdwerknemers in dienst. Ookvestigden zich spinscholen inBaarn en Soest. In een latereperiode begon patisserie DeRuyter aan de Brinkstraat 25-27met de fabricage van haarvermaarde gestampte muisjes.

    In de Gouden Eeuw, van 1600 tot 1672, stondAmsterdamcentraal in de ontwikkeling van Baarn. Baarn wasvergelekenbij het grote Amsterdam slechts een dorp, maarwel eenaantrekkelijk dorp voor de hoofdstedelijkekooplieden enpatriciërs. Zij lieten tot ver in deachttiende eeuwweelderige zomerverblijven en jachthuizenbouwen op grotestukken land in Baarn. Zoals het lustslot'Soestdijk',tussen 1674 en 1678 gebouwd door deAmsterdamseburgemeester Cornelis de Graeff, de buitenplaatsGroenevelden ook hofstede 'De Eult', omstreeks 1640 gebouwddoor deAmsterdamse burgemeester Johan Bicker op een stukgrond aande dijk naar Soest. Vermeldenswaard is ook debuitenplaatsPijnenburg, een ontwerp van architect PhilipsVingboons,gebouwd in 1647 voor de rijke weduwe Sara de Wael.

    De plaatselijke middenstand breidde fors uit.Kruideniers,meubelmakers, bloemisten, kledingontwerpers enschoenmakersstelden hun diensten ter beschikking. Zijetaleerden hunproducten en zo ontstond een nieuwverschijnsel: dewinkelstraat. Oude woonstraten als deLaanstraat,Brinkstraat, Nieuwstraat en Nieuw Baarnstraatkregen eenwinkelfunctie en niet voor niets kreeg deLaanstraat alsbijnaam: Baarnse Kalverstraat. De Laanstraatis overigensin 1876 genoemd naar de eerste burgemeester vanBaarn, mr.J.C.G.C. Laan.

    Na de aanleg van de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort in1874,nam de handel en industrie toe en werd Baarn vaneenagrarisch dorp een villadorp. Veel welgesteldemensen,grotendeels afkomstig uit Amsterdam, kwamen zichhiertijdens de zomermaanden of permanent vestigen enlietenruime villa's bouwen op grote kavels, net als inandereplaatsen van het Gooi. Vele families die in hetbuitenland(Indië) rijk waren geworden, kozen Baarn als hunlaatsteaardse woonoord. Hier konden ze in alle rust,omgeven doorweiden en heidevelden, genieten van hunlaatstelevensjaren. Dat gaf Baarn de macabere bijnaam "hetgroenegraf". Baarn kreeg zelfs een drukbezocht badhotel,dat doorde beroemde architect Berlage in 1887 werd gebouwd(behalvehet in 1984 weer gesloopte torentje).

    Het gemeentewapen van Baarn is in heraldische termen:'eengouden bisschop op een veld van azuur (geel op blauw)'.Hetis een voorstelling van Sint Nicolaas, de patroon vandemiddeleeuwse Baarnse geloofsgemeenschap, het kerspelofparochie. De geschiedenis van dit wapen gaat terug totdeveertiende eeuw, toen Baarn stadsrechten kreeg. Menvindthet wapen op de oudste stadszegels. Het wapen werd in1818bij Koninklijk besluit officieel vastgesteld.

    Dit oorspronkelijke wapen is gedurende ruim honderdjaarvervangen geweest door een ander wapen, voorstellendeenman die een steigerend paard aan de teugel houdt. Ditwapenwerd in 1867 aangenomen, bij de samenvoeging van Baarnende Vuursche tot één gemeente. Het duurde tot 1969 voorhetBaarnse gemeentebestuur besloot het oude wapen in ereteherstellen, wat vervolgens officieel werd vastgestelddoorde Hoge Raad van Adel, die over deze zaken beslist.
  • Il est décédé le 18 juin 1933 dans Soest, il avait 70 ans.
  • Il est enterré le 22 juin 1933 dans Baarn.
  • Un enfant de Gerrit Geijtenbeek et Maartje Koestapel
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 4 avril 2010.

Famille de Jan Geijtenbeek

Il est marié avec Evertje Meijer.

Ils se sont mariés le 11 février 1886 à Amerongen, il avait 23 ans.


Enfant(s):

  1. Gerrit Geijtenbeek  1887-????
  2. Evert Geijtenbeek  1892-????
  3. Jan Geijtenbeek  1895-????

Evénement (huwelijk) le 11 février 1886 dans Amerongen .

Bron Burgerlijke stand - Huwelijk
Archieflocatie Het Utrechts Archief
Algemeen Toegangnr: 481
Inventarisnr: 196
Gemeente: Amerongen
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 1
Datum: 11-02-1886
Bruidegom Jan Geijtenbeek
Leeftijd: 23
Geboorteplaats: Baarn
Bruid Evertje Meijer
Leeftijd: 21
Geboorteplaats: Amerongen
Vader bruidegom Gerrit Geijtenbeek
Moeder bruidegom Maartjen Koestapel
Vader bruid Evert Meijer
Moeder bruid Jannetje van Steenbergen
akteno. 1

Evénement (Foto) en l'an 1910.

Deze foto kreeg ik van Sandra Barth. Zij was op zoeknaarhaar oma's en vond in mijn stamboom JannetjevanSteenbergen, de moeder van Evertje Meijer.

De kinderen zijn: Gerrit (1887), Jannetje (1888),Maarten(1890), Evert (1892), Jan (1895), Cornelis Petrus(1897) ende tweeling Hendrientje en Evertje (1901).

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Jan Geijtenbeek?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Jan Geijtenbeek

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Jan Geijtenbeek

Ancêtres (et descendants) de Jan Geijtenbeek


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les données affichées n'ont aucune source.

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    • La température le 27 août 1862 était d'environ 17,0 °C. La pression du vent était de 1.5 kgf/m2 et provenait en majeure partie du est nordest. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 61%. Source: KNMI
    • Du 14 mars 1861 au 31 janvier 1862 il y avait en Hollande le gouvernement Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon avec comme premiers ministres Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) et Mr. J. Loudon (liberaal).
    • Du 1 février 1862 au 10 février 1866 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Thorbecke II avec comme premier ministre Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • En l'an 1862: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 3,6 millions d'habitants.
      • 28 avril » bataille de Las Cumbres.
      • 5 mai » au Mexique, première bataille de Puebla, entre les forces françaises et mexicaines.
      • 1 juillet » fin de la bataille de Sept Jours, défaite des nordistes face au sudistes.
      • 23 juillet » Henry Wager Halleck est nommé commandant en chef de l'armée des États-Unis pendant la guerre de Sécession.
      • 28 novembre » bataille de Cane Hill pendant la guerre de Sécession.
      • 17 décembre » Ulysses S. Grant signe l'Ordre général n° 11 exigeant l'expulsion des Juifs des territoires sous son contrôle.
    • La température le 11 février 1886 était d'environ -2.9 °C. Il y avait 0.1 mm de précipitation. La pression atmosphérique était de 77 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 95%. Source: KNMI
    • Du 23 avril 1884 au 21 avril 1888 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Heemskerk avec comme premier ministre Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
    • En l'an 1886: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 4,5 millions d'habitants.
      • 11 janvier » à New York, première partie du premier championnat du monde d’échecs officiel.
      • 1 mai » à l'appel de l'American Federation of Labor, 350000travailleurs débrayent aux États-Unis pour réclamer la journée de travail de huit heures. Le massacre de Haymarket Square à Chicago constitue le point culminant de cette journée de lutte et un élément majeur de l'histoire de la fête des travailleurs du 1mai.
      • 4 mai » massacre de Haymarket Square aux États-Unis d'Amérique.
      • 29 mai » première publicité pour le Coca-Cola, dans l'Atlanta Journal.
      • 13 juin » grand incendie de Vancouver.
      • 28 octobre » inauguration de la statue de la Liberté, à New York.
    • La température au 18 juin 1933 était entre 8,2 et 15,7 °C et était d'une moyenne de 11,2 °C. Il y avait une précipitation de 5,8 mm pendant 2,8 heure(s). Il y avait 3,3 heures de soleil (20%). La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud-sud-ouest. Source: KNMI
    • Du 10 août 1929 au 26 mai 1933 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Ruys de Beerenbrouck III avec comme premier ministre Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • Du 26 mai 1933 au 31 juillet 1935 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Colijn II avec comme premier ministre Dr. H. Colijn (ARP).
    • En l'an 1933: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 8,2 millions d'habitants.
      • 23 janvier » ratification du vingtième amendement de la Constitution des États-Unis.
      • 4 mars » Franklin Roosevelt devient le 32 président des États-Unis et lance le New Deal.
      • 23 mars » le Reichstag donne les pleins pouvoirs à Adolf Hitler.
      • 26 avril » création de la Gestapo.
      • 14 octobre » l'Allemagne quitte la Société des Nations et la Conférence mondiale pour le désarmement.
      • 29 décembre » assassinat d'Ion Duca, Premier ministre roumain, par des membres de la Garde de fer.
    • La température au 22 juin 1933 était entre 10,0 et 20,9 °C et était d'une moyenne de 14,5 °C. Il y avait une précipitation de 3,8 mm pendant 3,9 heure(s). Il y avait 7,0 heures de soleil (42%). La force moyenne du vent était de 2 Bft (vent faible) et venait principalement du ??. Source: KNMI
    • Du 10 août 1929 au 26 mai 1933 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Ruys de Beerenbrouck III avec comme premier ministre Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • Du 26 mai 1933 au 31 juillet 1935 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Colijn II avec comme premier ministre Dr. H. Colijn (ARP).
    • En l'an 1933: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 8,2 millions d'habitants.
      • 30 janvier » Adolf Hitler est nommé chancelier du Reich par le président Paul von Hindenburg.
      • 4 février » en Allemagne, un décret «pour la sauvegarde du peuple allemand» autorise le préfet de police à contrôler la presse et les réunions.
      • 24 mars » les pleins pouvoirs sont accordés à Adolf Hitler.
      • 27 mars » à Genève, le Japon et l'Allemagne préfèrent quitter la Société des Nations, plutôt que de respecter les clauses du traité de Versailles.
      • 14 octobre » l'Allemagne quitte la Société des Nations et la Conférence mondiale pour le désarmement.
      • 8 novembre » Mohammad Zaher Shah devient roi d'Afghanistan à la suite de l'assassinat de Mohammad Nadir Shah.

    Sur le nom de famille Geijtenbeek


    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Hans Meijer, "Arbre généalogique Hans Meijer", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hans-meijer/I353.php : consultée 31 mai 2024), "Jan Geijtenbeek (1862-1933)".