Arbre généalogique De Klark » Hendrik Kroezen (1852-1919)

Données personnelles Hendrik Kroezen 


Famille de Hendrik Kroezen

(1) Il est marié avec Trijntje Kremer.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le 16 octobre 1874 à Hoogeveen.Source 5

Ils se sont mariés le 26 décembre 1874 à Hoogeveen, Drente, Nederland, il avait 22 ans.Source 6

Het voorgenomen huwelijk van Hendrik Kroezen en Trijntje Kremer werd afgekondigd op 18 en 25 oktober 1874 te hoogeveen en Westerbork. Hendrik woonde n.l. in Westerbork.
Door het bruidspaar werden overlegd: 1. hun geboorteakten; 2.een bewijs van voldoening aan de Nationale Militei; 3. overlijdensakten van de ouders van de bruidegom; 4. overlijdensakten van de grootouders van de bruidegom van vaderszijde; 5. de overlijdensakte van de grootmoeder van de bruidegom van moederszijde.
De bruidegom verklaarde onder ede dat hij zich geen overlijdensakte of akte van bekendheid van het overlijden van zijn grootvader van moederszijde te kon verschaffen.
De ouders van de bruid waren aanwezig en gaven hun toestemming. De ouders van de bruidegom waren overleden. In hun plaats werd toestemming verleen door de voogd van Hendrik, Abert Kroezen, wonende te Westerbork en de toeziend voogd, Hendrik Fledderus, wonende te Ommen. Deze beiden waren door de kanonrechter te Hoogeveen als zodanig benoemd op 22 november 1870.
Getuigen waren Petrus Alexander Braakma, oud 63 jaar, policiebediende, Johannes Grootenhuis, oud 52 jaar, concierge in het gemeentehuis, Samson Godfried Hijmanszoon, oud 33 jaar, kantoorbediende en Klaas Bastinet, oud 31 jaar, mattenmaker, allen wonende te Hoogeveen.
De bruidegom, zijn voogd en toeziend voogd verklaarden de akte niet te kunnen ondertekenen als hebbende zulks niet geleerd.

Bruidegom Hendrik Kroezen
Geboorteplaats: Avereest
Bruid Trijntje Kremer
Geboorteplaats: Assen
Vader bruidegom Harmen Kroezen
Moeder bruidegom Trijntje Fledderus
Vader bruid IJsebrand Kremer
Moeder bruid Johanna Mulder
Nadere informatie bruidegom: 22 jaar.; bruid: 27 jaar.; voogd van de bruidegom Albert Kroezen; toeziend voogd van de bruidegom Hendrik Fledderus

(2) Il est marié avec Annigje van der Vecht.

Ils se sont mariés le 27 février 1903 à Westerbork, Drente, Nederland, il avait 50 ans.

Het voorgenomen huwelijk van Hendrik Kroezen en Annigje van der Vecht werd afgekondigd op 31 augustus en 7 september 1902.
De reden dat het huwelijk zo ver van te voren werd afgekondigd ligt in het feit dat eerst de naam van Hendrik in de overlijdensakte van zijn eerste vrouw moest worden gewijzigd.
Getuigen waren Hendrik Peeks, oud 50 jaar, landbouwer, Willem Peeks, oud 24 jaar, landbouwer, Roelof Timmer, oud 50 jaar, gemeenteontvanger en Jan Braams, oud 52 jaar, gemeentesecretaris, allen wonende te Westerbork.
De bruid verklaarde de akte niet te kunen ondertekenen als hebbende zulks niet geleerd.

Certificaat van Onvermogen
De Burgemeester der gemeente Westerbork, provincie Drenthe, verklaart, op de getuigenis van Jan Braams, van beroep secretaris, en van Willem Overbeek, van beroep veldwachter, beiden wonende in deze gemeente en bij hem bekend als geloofwaardige en meerderjarige personen, dat
Hendrik Kroezen, arbeider
mede in deze gemeente woonachtig, onvermogend is tot betaling van de kosten der akten, bewijzen en schrifturen, benoodigd tot het voltrekken van een huwelijk, en dat hij mitsdien valt in de termen van het 10de lid § A van art. 27 der wet van den 3den October 1843 (Staatsblad nº. 47).
Westerbork, den 23 augustus 1902.
De Burgemeester voornoemd, L.Nijssingh Kijmmell
Naamteekening der getuigen,
J.Braams
W.Overbeek

Certificaat van Onvermogen
De Burgemeester der gemeente Westerbork, provincie Drenthe, verklaart, op de getuigenis van Jan Braams, van beroep secretaris, en van Willem Overbeek, van beroep veldwachter, beiden wonende in deze gemeente en bij hem bekend als geloofwaardige en meerderjarige personen, dat
Annichje van der Vecht, arbeidster
mede in deze gemeente woonachtig, onvermogend is tot betaling van de kosten der akten, bewijzen en schrifturen, benoodigd tot het voltrekken van een huwelijk, en dat hij mitsdien valt in de termen van het 10de lid § A van art. 27 der wet van den 3den October 1843 (Staatsblad nº. 47).
Westerbork, den 23 augustus 1902.
De Burgemeester voornoemd L.Nijssingh Kijmmell
Naamteekening der getuigen,
J.Braams
W.Overbeek

Notes par Hendrik Kroezen

. NATIONALE MILITIE.
PROVINCIE DRENTHE.
DE COMMISSARIS DES KONINGS in de provincie DRENTHE verklaart: dat Hendrik Kroezen, geboren te Avereest den 25 September 1852, wonende te Westerbork, van beroep arbeider, zoon van Harmen en van Trijntje Fledderus, beide overleden, in het inschrijvingsregister van de gemeente Westerbork van het jaar 1871 voor de ligting van het jaar 1872 is ingeschreven, dat hem bij de loting is ten deel gevallen nommer 14, en dat hij vervolgens door den Militieraad te Assen uit hoofde van broederdienst van de dienst is vrijgesteld.
Gegeven te ASSEN, den 29 September 1874.
De Commissaris des Konings voornoemd,
(get.) Gregory
Geen signalement.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Hendrik Kroezen?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Hendrik Kroezen

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Hendrik Kroezen

Hendrik Kroezen
1852-1919

(1) 1874
(2) 1903

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Geboorteakte gemeente Avereest. Akte nr. 162.
  2. Geboorteakte.
  3. Overlijdensakte gemeente Beilen. Akte nr. 76.
  4. Overlijdensakte.
  5. Akte huwelijksaangifte nr. 113.
  6. Huwelijksakte gemeente Hoogeveen. Akte nr. 126.

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 25 septembre 1852 était d'environ 13,7 °C. Le taux d'humidité relative était de 83%. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Du 1 novembre 1849 au 19 avril 1853 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Thorbecke I avec comme premier ministre Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • En l'an 1852: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,3 millions d'habitants.
    • 22 janvier » la famille d'Orléans est bannie de France.
    • 23 janvier » décret de confiscation de la maison d'Orléans par Louis-Napoléon Bonaparte.
    • 31 mai » accord de San Nicolás, peu après la bataille de Caseros, qui conduit à l'élaboration de la Constitution argentine de 1853.
    • 21 août » destruction de Fort Selkirk par les Tlingits.
    • 26 septembre » le prince président Louis-Napoléon Bonaparte dépose la première pierre de la Cathédrale de la Major à Marseille, amorçant sa construction.
    • 2 décembre » proclamation du Second Empire par le président Louis-Napoléon Bonaparte qui devient empereur sous le nom de Napoléon III.
  • La température au 27 février 1903 était entre 2,6 et 11,6 °C et était d'une moyenne de 7,8 °C. Source: KNMI
  • Du 1 août 1901 au 16 août 1905 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Kuijper avec comme premier ministre Dr. A. Kuijper (AR).
  • En l'an 1903: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 5,3 millions d'habitants.
    • 14 février » création du département du Commerce des États-Unis.
    • 29 avril » |l'armée française expulse les moines de la Grande Chartreuse.
    • 2 août » début de l’insurrection d'Ilinden en Macédoine, un soulèvement mené par la population slave contre l’occupant ottoman.
    • 3 août » proclamation de l'éphémère République de Krouchevo, par les rebelles macédoniens de l'Organisation révolutionnaire intérieure macédonienne, à Krouchevo, durant l'Insurrection d'Ilinden contre l'Empire ottoman. La République ne dure que 10 jours, face à la répression ottomane.
    • 3 novembre » indépendance du Panama.
    • 18 novembre » traité Hay-Bunau-Varilla.
  • La température au 12 décembre 1919 était entre -3,5 et 0,3 °C et était d'une moyenne de -1,2 °C. La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud-est. Source: KNMI
  • Du 9 septembre 1918 au 18 septembre 1922 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Ruys de Beerenbrouck I avec comme premier ministre Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • En l'an 1919: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 6,7 millions d'habitants.
    • 3 janvier » accord Fayçal-Weizmann sur la Palestine.
    • 14 février » |le président Wilson présente le pacte de la Société des Nations à la conférence de paix.
    • 20 février » la Diète polonaise confirme Pilsudski dans ses pouvoirs.
    • 10 mars » émeutes nationalistes en Égypte à la suite de la déportation de Saïd Zaghoul Pacha.
    • 16 novembre » victoire du Bloc national aux élections législatives françaises.
    • 27 novembre » signature du traité de Neuilly: la Bulgarie cède des territoires à la Grèce et à la Yougoslavie.

Sur le nom de famille Kroezen

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Kroezen.
  • Afficher des informations sur Kroezen sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Kroezen.

La publication Arbre généalogique De Klark a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
J. de Klark, "Arbre généalogique De Klark", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-de-klark/I5974.php : consultée 31 mai 2024), "Hendrik Kroezen (1852-1919)".