Ancêtres Witteveen, Bode, de Vente, de Bruijn, Schuurman, Sandbergen, van Zuijlen » Ermanarik (± 266-376)

Données personnelles Ermanarik 

  • Il est né environ 266.
  • Titre: Koning der Oost-Goten (destijds Oekraïne)Source 1
  • Entrée.Source 2
    Onder Ermanarik besloeg het Rijk van de Ostrogoten een gebied dat ongeveer overeenkomt met het huidige Oekraïne. In het noordoosten grensde het aan land van de Finnen, die de vlakte van de Oka en de Wolga bewoonden. In het noordwesten aan land van de Slaven, die zich verborgen hielden in het brongebied van de Dnjepr, de Weichsel en de Westelijke Dvina. Ten oosten van de Don had het de Alanen als buren, en ten westen van de Dnjepr de Visigoten. Aan de Dnjepr hadden de Ostrogoten hun hoofdstad Árheimer (rivierstad) gesticht.

    Het Ostrogotische Rijk van Ermanarik kon men niet vergelijken met het Romeinse Rijk. Er waren geen steden of enige vorm van georganiseerd bestuur. De bevolking, die door Achiulf en Ermanarik geleidelijk met geweld onder de Ostrogotische heerschappij was gebracht, bestond voornamelijk uit Sarmaten, Scythen en Gepiden. Een weinig talrijke aristocratie van Ostrogotische krijgslieden heerste over de overwonnen volken. Deze moesten enige belastingen betalen en militaire dienst verrichten voor de koning.
    Bij gelegenheid ontmoetten zij elkaar aan het hof van Ermanarik dat parlement, regering en zetel van de hoogste rechterlijke macht ineen was. Omstreeks 370 bereikten de Ostrogoten voor het eerst de berichten door vluchtingen uit het Oosten, dat een woest ruitervolk, de Hunnen, vanuit Azië richting Europa trok. Niet lang daarna, in het voorjaar van 375 verschenen de Hunnen aan de grenzen van het Ostrogotische Rijk. De Ostrogoten bleken niet opgewassen te zijn tegen de Hunse ruiters. De Hunnen voerden een geheel andere oorlogstactiek dan de Ostrogoten gewend waren. In plaats van de Ostrogoten in een geregelde veldslag tegemoet te treden, gingen zij deze steeds uit de weg en richtten ergens anders een bloedbad aan, waarna zij bliksemsnel weer verdwenen.

    In deze talloze kleine gevechten moesten de Ostrogoten steeds het onderspit delven. Ermanarik pleegde uit wanhoop zelfmoord na één zo'n nederlaag. Tot opvolger werd gekozen Vithimiris, een familielid van Ermanarik.
  • Il est décédé en l'an 376.Source 2
    Oorzaak: zelfmoord na nederlaag tegen de Hunnen
  • Un enfant de Achiulf
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 17 août 2013.

Famille de Ermanarik

Il est marié avec Sunilda.

Ils se sont mariés

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Ermanarik?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Ermanarik

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Ermanarik

Achiulf
± 235-????

Ermanarik
± 266-376


Sunilda
????-± 375


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Bernd Josef Jansen
    2. Wikipedia

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Albert Allema, "Ancêtres Witteveen, Bode, de Vente, de Bruijn, Schuurman, Sandbergen, van Zuijlen", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-witteveen/I4991.php : consultée 7 juin 2024), "Ermanarik (± 266-376)".