Ancêtres Senden-Hanzen » Anna Elisabeth Rompen (1788-1861)

Données personnelles Anna Elisabeth Rompen 

  • Elle est née le 14 avril 1788 dans Teuven (B).Les sources 1, 2
  • Elle est décédée le 25 février 1861 dans Margraten, elle avait 72 ans.
    Bron Burgerlijke stand - Overlijden
    Archieflocatie Regionaal Historisch Centrum Limburg
    AlgemeenToegangnr: 12.060
    Inventarisnr: 17
    Gemeente: Margraten
    Soort akte: Overlijdensakte
    Aktenummer: 1
    Aangiftedatum: 26-02-1861
    Overledene Anna Elisabeth Rompen
    Geslacht: V
    Overlijdensdatum: 25-02-1861
    Leeftijd: 72
    Overlijdensplaats: Margraten
    Vader Joannes Rompen
    Moeder Maria Vaassens
    Partner Nicolas Wetzels
    Relatie: echtgenote
  • Un enfant de Joannes Rompen et Maria Vaassens
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 3 mai 2021.

Famille de Anna Elisabeth Rompen

Waarschuwing Attention: Conjoint (Jacque Frijns) est 34 ans de plus (34).

(1) Elle est mariée avec Jacque Frijns.

Ils se sont mariés le 29 octobre 1812 à Margraten, elle avait 24 ans.Les sources 2, 3

civil

Enfant(s):



(2) Elle est mariée avec Nicolaas Wetzels.

Ils se sont mariés le 1 juin 1814 à Margraten, elle avait 26 ans.Source 4

Bron Burgerlijke stand - Huwelijk
Archieflocatie Regionaal Historisch Centrum Limburg
Algemeen Toegangnr: 12.060
Inventarisnr: 2
Gemeente: Margraten
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: 0
Datum: 01-06-1814
Bruidegom Nicolas Wetsels
Geboortedatum: 31-10-1791
Geboorteplaats: Margraten
Bruid Anne Elisabette Rompen
Geboorteplaats: Teuven (Belgi¬ø)
Vader bruidegom Nicolas Wetsels
Moeder bruidegom Anne Marie Kruijels
Vader bruid Jean Rompen
Moeder bruid Marie Vaessen
Nadere informatie Brd wed van Jacque Frijns, civil

Enfant(s):

  1. Anna Marie Wetzels  1814-????
  2. Nicolaas Wetzels  1816-1876 
  3. Joannes Wetzels  1828-1901


Notes par Anna Elisabeth Rompen


aka Marie Elisabeth Rompen ????

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Anna Elisabeth Rompen?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Anna Elisabeth Rompen

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Anna Elisabeth Rompen


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Web Site
    Facebook bericht van Stefan Vrancken - 29.02.2020 met titel : OVERPEINZINGEN AAN DE BALTISCHE ZEE
    Link https://www.facebook.com/stefan.vrancken.9/posts/2775399345869128

    Twintig lentes jong was hij toen hij op 6 augustus 1812 aan zijn ouders een brief schreef vanaf de Wislaschoorwal (destijds Nehrung geheten, de Duitse benaming). Zijn naam was Jean Henri Rompen, en hij was in 1792 in Teuven ter wereld gekomen als zoon van Joannes Rompen en Maria Vaessen. Zijn oom Petrus Paulus Rompen was notaris in Teuven, en zijn oudere zus Anna Elisabeth Rompen (geboren in Teuven in 1788) zou de betovergrootmoeder worden van mijn opa Joep Caenen. Over de Wislaschoorwal loopt tegenwoordig de grens tussen Polen (Pommeren) en Rusland (Kaliningrad, voorheen Koningsbergen geheten). Waarom bevond Jean Henri Rompen zich in 1812 ruim 1100 kilometer verwijderd van zijn ouders? Hij maakte als soldaat onderdeel uit van het 9e Regiment Artillerie te Voet van de Grande Armée van keizer Napoleon I. In 1812 vond de beroemde Franse veldtocht naar Rusland plaats: de Franse keizer wilde tsaar Alexander I van Rusland op zijn knieën krijgen.
    In zijn ontroerende brief beschrijft Jean Henri Rompen hoe hij samen met zijn medesoldaten vanuit de Duitse vestingstad Wesel (tegenwoordig gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen) op 27 mei 1812 een voettocht van bijna 1700 kilometer (!) maakte naar Pillau (tegenwoordig Baltiysk geheten, gelegen in het eerder genoemde Kaliningrad), waar de soldaten in augustus arriveerden. Een dag later zou het regiment te voet naar het eerder genoemde Nehrung (de Wislaschoorwal) gaan, waar Jean Henri zijn brief schreef. Hij keek uit op de Baltische Zee, zo schreef hij zijn ouders. Afgelopen week bezocht ik het schiereiland Westerplatte in Gdansk, Polen, en keek ik uit op de Baltische Zee. Westerplatte ligt op ongeveer 85 kilometer afstand van de Wislaschoorwal, waar Jean Henri Rompen zijn brief schreef. Hoe dicht kun je bij het verleden komen?
    Jean Henri sloot zijn brief af met het navolgende (vrij vertaald): ·ÄúLieve vader en moeder, we zijn ontzettend ver van elkaar verwijderd, en deze afstand zal nog groter gaan worden. We zullen elkaar niet meer zien voor het einde van het jaar, maar ik hoop mijn vaderland wederom te mogen zien. Het is de wil van God en daar kunnen we niets aan veranderen. Laten we hopen dat God onze gids zal zijn, dat hij ons leger zal zegenen, dat hij een einde zal brengen aan deze oorlog, en dat hij ons zegevierend terug zal brengen naar het vaderland·Äù.
    Het verdere lot van Jean Henri Rompen, de jongere broer van Anna Elisabeth Rompen, de eerder genoemde betovergrootmoeder van mijn opa Joep Caenen, is mij op dit moment niet bekend. Of hij ooit weer zou terugkeren in Teuven heb ik nog niet kunnen ontdekken. Anna Elisabeth Rompen is ook een voormoeder van Jarco Meertens.
    De foto maakte ik afgelopen week toen ik starend aan de Baltische Zee stond, meer precies aan de Bocht van Gdansk bij Westerplatte. Op 1 september 1939 om 4:45 's ochtends begon de Duitse invasie van Polen met de beschieting van Westerplatte door het slagschip Schleswig-Holstein. De Slag om Westerplatte werd uiteindelijk op 7 september 1939 gewonnen door nazi-Duitsland.
  2. Web Site
    Familysearch :

    https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:QLRS-42RN
  3. Web Site
    Facebook bericht van Stefan Vrancken - 22.12.2019 :

    https://www.facebook.com/stefan.vrancken.9/posts/2610916378984093


    Jarco Meertens van Boon Vastgoed Makelaardij vroeg aan mij om zijn voorgeslacht te onderzoeken, en al erg gauw ontdekte ik een bijzonder leuke verwantschap tussen ons beiden, een verwantschap die in Margraten begon, het dorp waar mijn opa Joseph Caenen in 1915 werd geboren en waar de oma van Jarco, Hubertina Meertens-Bisscheroux, in 1925 het levenslicht zag.
    Op 1 juni 1814 stond de 22-jarige Nicolaas Wetzels voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van Margraten om zich in de echt te laten verbinden met de 26-jarige weduwe Anna Elisabeth Rompen, die in 1788 in Teuven (uiteraard kent bijna iedereen Teuven van Herberg Moeder de Gans) was geboren als dochter van Joannes Rompen en Maria Vaessen. Leuk detail is dat de oom van Anna Elisabeth Rompen, Petrus Paulus Rompen (overleden in 1838), notaris in Teuven was. Anna Elisabeth had een kortstondig huwelijk achter de rug met de 34 jaar oudere (!) Jacobus Frints, een rijke landbouwer in Margraten, in 1754 geboren als zoon van Joannes Frints en Catharina Kreuwels. Ze gaven elkaar het 'ja-woord' in Margraten op 29 oktober 1812, en ruim twee maanden later, 1 januari 1813, schonk Anna Elisabeth reeds het leven aan een dochter, Maria Catharina Frints. Had Anna Elisabeth wellicht als dienstmeid gewerkt bij de veel oudere Jacobus, en was zij op die wijze zwanger van hem geraakt? We zullen het nooit weten. Nog geen vier maanden na deze geboorte, 19 april 1813, zou Jacobus Frints reeds zijn laatste adem uitblazen, 59 jaar oud. Jacobus Frints was bijzonder gefortuneerd en liet een groot vermogen aan onroerend goed na in Margraten. Zijn jonge dochter, nog een zuigeling, zou door dit grote vermogen later een van de meest begeerde bruiden van Margraten worden.
    De jonge weduwe Anna Elisabeth Rompen, op dat moment 25 jaar oud, zou in maart of april 1814 zwanger raken van de 22-jarige Nicolaas Wetzels, wiens ouders reeds beiden overleden waren. Werkte hij als dienstknecht bij haar en sloeg op die manier de vonk over de tussen de beide twintigers? Op 22 december 1814, nog geen zeven maanden na het huwelijk, beviel Anna Elisabeth van een dochter, die Anna Maria genoemd zou worden. Diverse kinderen zouden vervolgens geboren worden uit het huwelijk Wetzels-Rompen, waaronder Anna Elisabeth Wezels, die op 7 juli 1819 in Margraten ter wereld kwam. Deze Anna Elisabeth Wetzels was dus een halfzusje van genoemde Maria Catharina Frints, geboren uit het eerste huwelijk van Anna Elisabeth Rompen.
    Genoemde Maria Catharina Frints, het eerste kind van Anna Elisabeth Rompen, zou in 1834 in het huwelijk treden met Johannes Caenen, wiens vader Pieter nog burgemeester was geweest van Margraten. Zij werden in 1835 de ouders van Johannes Servatius Caenen, die in het huwelijk zou treden met de pachtersdochter Maria Josephina Groteclaes, die net zoals Anna Elisabeth Rompen in Teuven was geboren.
    Anna Elisabeth Wetzels, genoemde halfzus van Maria Catharina Frints, stapte in 1843 in het huwelijksbootje met de eveneens in Margraten geboren Gerardus Joseph Bisscheroux, en zij zou in 1855 in Margraten het leven schenken aan een zoon, Joannes Bisscheroux, die in 1887 trouwde met Margaretha Olsheim.
    Johannes Servatius Caenen, geboren in 1835, en Joannes Bisscheroux, geboren in 1855, waren dus ondanks het grote leeftijdsverschil neven van elkaar via hun moeders, de halfzusjes Maria Catharina Frints en Anna Elisabeth Wetzels.
    En wat wil het 'toeval'? Johannes Servatius Caenen, die in 1916 als rijke rentenier zou overlijden in zijn woning in de Hoenderstraat in Margraten, werd de opa van mijn opa Joseph Caenen, terwijl zijn neef Joannes Bisscheroux, overleden te Margraten in 1923, de opa zou worden van Hubertina Meertens-Bisscheroux, de oma van Jarco.
    Hoe liep het verder af met Anna Elisabeth Rompen, de gemeenschappelijke voormoeder van Jarco en mij? Zij zou op 72-jarige leeftijd op 25 februari 1861 in Margraten komen te overlijden. Haar echtgenoot Nicolaas Wetzels zou nog datzelfde jaar eveneens komen te overlijden: hij sloot op 28 december voor eeuwig zijn ogen.
    Op de afbeelding zien we de handtekening van Anna Elisabeth Rompen (geplaatst onder haar huwelijksakte in 1814), de gemeenschappelijke voormoeder van Jarco en mij, alsmede een gemeentekaart van Margraten (1867).
  4. Genlias

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 14 avril 1788 était d'environ 6,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-ouest. Caractérisation du temps: zeer betrokken. Source: KNMI
  • En l'an 1788: Source: Wikipedia
    • 2 janvier » la Géorgie ratifie la constitution des États-Unis.
    • 9 janvier » Le Connecticut devient le cinquième état à ratifier la constitution des États-Unis.
    • 9 février » l'Autriche rejoint la Russie dans la septième guerre russo-turque.
    • 21 mars » un incendie détruit 856 immeubles à La Nouvelle-Orléans, aux États-Unis.
    • 21 juin » le New Hampshire ratifie la Constitution des États-Unis.
    • 8 août » en France, le roi Louis XVI convoque les États généraux, pour le 5 mai 1789.
  • La température le 1 juin 1814 était d'environ 14,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du est nordest. Caractérisation du temps: half bewolkt. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1814: Source: Wikipedia
    • 29 janvier » |à Langres, fin des discussions sur le plan de Castlereagh (cf. 25 janvier).
    • 1 février » bataille de La Rothière.
    • 10 février » bataille de Champaubert (Marne), lors de la Campagne de France.
    • 17 février » bataille de Mormant.
    • 31 mars » |les troupes de la Sixième Coalition entrent dans Paris.
    • 30 mai » traité de Paris fixant les frontières de la France après la première abdication de Napoléon Ier.
  • La température le 25 février 1861 était d'environ 11,8 °C. La pression du vent était de 0.5 kgf/m2 et provenait en majeure partie du est-sud-est. La pression atmosphérique était de 77 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 49%. Source: KNMI
  • Du 23 février 1860 au 14 mars 1861 il y avait en Hollande le gouvernement Van Hall - Van Heemstra avec comme premiers ministres Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) et Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
  • Du 14 mars 1861 au 31 janvier 1862 il y avait en Hollande le gouvernement Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon avec comme premiers ministres Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) et Mr. J. Loudon (liberaal).
  • En l'an 1861: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,6 millions d'habitants.
    • 1 janvier » invasion du Mexique par Porfirio Díaz.
    • 20 mars » un tremblement de terre tue plus de 4000personnes en Argentine et détruit la ville de Mendoza.
    • 21 mars » Alexander Stephens prononce le discours de la pierre angulaire, au début de la guerre de sécession.
    • 28 août » début de la bataille des Hatteras Inlet Batteries pendant la guerre de Sécession.
    • 8 novembre » début de l'affaire du Trent pendant la guerre de Sécession.
    • 21 décembre » Abraham Lincoln crée la Medal of Honor.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille Rompen

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Rompen.
  • Afficher des informations sur Rompen sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Rompen.

La publication Ancêtres Senden-Hanzen a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
H. Senden, "Ancêtres Senden-Hanzen", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-senden-hanzen/I2339.php : consultée 6 mai 2024), "Anna Elisabeth Rompen (1788-1861)".