généalogieonline

Kwartierstaat Jacobus Johannes van Rijn » Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne (± 1163-1216)

Données personnelles Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne 


Ancêtres (et descendants) de Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne

Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne
± 1163-1216


Notes par Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne

Burggraven van Zeeland
Burggraaf (Latijn: praefectus, castellanus of burggravius) is een adellijke titel (vroeger een functie), die gewoonlijk hoger is dan baron maar een graad lager dan graaf. Het vrouwelijke equivalent is burggravin. De drager van deze titel vervulde vanaf de vroege middeleeuwen een militaire bestuursfunctie voor een leenheer en was in rang grofweg vergelijkbaar met een hooggeplaatste bevelhebber van een garnizoen. Hij of zij zetelde op een burcht of ander soort vesting, waarvan de naam werd afgeleid. De functie van burggraaf verwerd langzamerhand tot een erfelijke functie, waarna de titel haar betekenis verloor en een dode letter werd. De leen van een burggraaf (wanneer van toepassing) werd burggraafschap (Latijn: prefectura) genoemd.
De Heren van Voorne waren burggraaf van Zeeland.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Sur le nom de famille Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne


    

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Jacobus Johannes van Rijn, "Kwartierstaat Jacobus Johannes van Rijn", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-jacobus-johannes-van-rijn/I8915.php : consultée 24 janvier 2022), "Hugo VI (Hendrik) Heer van Voorne (± 1163-1216)".