Groningse doopsgezinden » Hendrik Jans van Kalker (1683-1750)

Données personnelles Hendrik Jans van Kalker 

  • Il est né le 12 septembre 1683 dans Deventer, Colstraat (doopsgezind).Source 1
    Spellingvariant: Hindrick Jans van Calker, Henrik van Kalkar of Hindrick van Calker.
  • (Levensloop) de 1705 à 1750.Source 2
    Hendrik Jans van Kalker, geb. Deventer sept. 1683, koopman en brouwer te Deventer, vertrekt naar Hoogezand 1720 waar hij de doopsgezinde gemeente der Nieuwe Zwitsers sticht, leraar der doopsgez. Zwitsers te Groningen en Sappemeer, landeigenaar te Hoogezand, woont aldaar 1744, otr. Deventer 21-11-1705 (met attestatie naar Groningen 6-12-1705) Trijntje Jans van Koomen, van Groningen, woont te Hoogezand 1728, dr. van Jan van Koomen, leraar der doopsgezinde Oude Zwitsers te Hoogezand, en Trijntje Jans.

    Hendrik Jans van Calcar, koopman, leraar van de Zwitserse doopsgezinden te Groningen, landeigenaar en brouwer te Hoogezand.

    Negen personen ondertekenden een brief, gedateerd 4 oktober 1721. Door middel van die brief deelden zij mee, dat ze zich gingen afscheiden van de Groninger Oude Vlamingen te Deventer. De namen van de ondertekenaars zijn Jan van Komen, Andries Stevens Cremer, Hendrik van Calker, Claas Bleeker, Grietje Abrahams, Grietjen Stevens Cremer, Grietjen van Kalker, Willem Gerrits Kremer en Folckert Tiesz, dus zes mannen en drie vrouwen.

    Hendrik Jans van Calker (1683-tussen 1749 en 1755). Hendrik Jans van Calker was de oudste zoon van de al genoemde Jan Hendriks van Calker en Grietje Abrahams Cremer. Op 13 december 1705 trad hij in Groningen in het huwelijk met Trijntje Jans van Komen (1682-na 1731), dochter van de ook al eerder genoemde Jan Jans van Komen sr. en Aaltje Berends. Na het overlijden van vader Jan Hendriks van Calker is Hendrik hem waarschijnlijk opgevolgd in de brouwerij in de Polstraat (te Deventer). Uit het huwelijk met Trijntje van Komen zijn elf kinderen geboren. Zoals reeds vermeld, werd de verkoop van de brouwerij door de moeder van Hendrik geregistreerd op 23 november 1718. Op 17 mei 1719 lieten Hendrik van Calker en zijn vrouw de aankoop van de hofstede 'Vredendal' in Hoogezand registreren. In het jaar erop werd het bezit uitgebreid door aankopen van aangrenzende gronden. Omdat een aantal van de elf kinderen op jeugdige leeftijd was overleden, telde het gezin ten tijde van het vertrek waarschijnlijk nog vijf kinderen.
  • Il est décédé en l'an 1750 dans Hoogezand (Heerendiep), il avait 66 ans.Source 3
  • Un enfant de Jan Hendriks van Calcar et Grietje Abrahams Cremer
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 21 mai 2022.

Famille de Hendrik Jans van Kalker

Il est marié avec Trijntje Jans van Koomen.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le 21 novembre 1705 à Deventer.Source 4

Ils se sont mariés à l'église le 13 décembre 1705 à Groningen, il avait 22 ans.Source 5

"21-11-1705 Henrik van Kalkar, j.m., z.v. Joan van Kalkar in de Colstraet, met Trijntje van Komen j.d. te Groningen. De bruid was niet tegenwoordig."

"21-11-1705 Henrik van Kalkar, j.m., z.v.Joan van Kalkar in de Colstraet, met Trijntje van Komen, j.d. te Groningen. Attestati(e) gegeeven op Groningen den 6 decemb. 1705."
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Registratie datum: 13-12-1705
Huwelijksplaats: Kerkelijke gemeente - Groningen
Bruidegom Hindrick van Calker, van Deventer

Bruid Trijntjen van Comen, van Groningen

-

Bron Ondertrouwboek 1705-1711 Kerkelijke gemeente - Groningen
Collectie DTB (toegang 124)
Inventarisnummer 174, folio 17v

Enfant(s):


  • Le couple a des ancêtres communs.
  • Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Hendrik Jans van Kalker?
    L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


    Barre chronologique Hendrik Jans van Kalker

      Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
    Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Hendrik Jans van Kalker


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Genealogie Sevinga
  2. Kwartierstaat Van Schothorst, generatie 12; Kwartierstaat van Aaltje Ankum; "Doopsgezinde Bijdragen, nieuwe reeks 24" geredigeerd door S. Zijlstra
  3. Genealogie Sevinga; "Doopsgezinde Bijdragen, nieuwe reeks 24" geredigeerd door S. Zijlstra
  4. Kwartierstaat Van Schothorst, generatie 12; Menno Bennema Geerlings; DTB Deventer
  5. Ondertrouwboek 1705-1711 Kerkelijke gemeente - Groningen, DTB 124, inv. nr. 174

Sur le nom de famille Van Kalker


La publication Groningse doopsgezinden a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Klaas Pera, "Groningse doopsgezinden", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/groningse-doopsgezinden/I32239.php : consultée 1 mai 2024), "Hendrik Jans van Kalker (1683-1750)".