Genealogieën vanuit de Antwerpse Rupelstreek » Melanie Pulinckx (1845-1882)

Données personnelles Melanie Pulinckx 

  • Elle est née le 16 décembre 1845 dans Neerlinter, Linter, Vlaams-Brabant, Belgium.
    Linter is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in Belgie.
    Het is gelegen langs de oude steenweg naar Luik, de huidige N3, halverwege Tienen - Sint-Truiden.
    Linter is een fusie van 7 kleinere kernen die in 1977 zijn samengesmolten. De gemeente telt ruim 7000 inwoners.
    Etymologie
    Volgens de gangbare verklaring is Linter een samenstelling uit lind + ter, met de betekenis "lindeboom". Deze verklaring is volgens Paul Kempeneers onhoudbaar. In plaatsnamen met Lind/Lint, die Gysseling in zijn Toponymisch Woordenboek (1960) opgeeft, gaat het telkens over een plaats "bij een linde of een lindenbos". Deze plaats kan zijn: vruchtbaar aangeslibd land zoals in Lindau, een bosje op hoge zandgrond zoals in Lindelo, een woeste vlakte zoals in Lindveld, een hofstede zoals in Lindweiler, enz. "Lindeboom" komt echter nergens als plaatsnaam voor.
    Daarom moeten we Linter eerder verbinden met Lintaruurde (uu=w), een onbekende plaats in Friesland, te verklaren als "voorde in de beek genoemd Lintara".
    Lintara was de oude naam van de Genovevabeek. De dorpsnaam Linter betekent aldus "de nederzetting bij de Lintara". Zo werd de waternaam een dorpsnaam.
    Kernen
    Drieslinter, Melkwezer, Neerhespen, Neerlinter, Orsmaal-Gussenhoven, Overhespen en Wommersom.
    -Drieslinter
    Zie ook de verklaring van de naam Linter.
    -Melkwezer
    Wezer, nu Melkwezer, is een voorhistorische waternaam. Oudste vormen: 1229 apud Wesere, ca. 1370 apud wesere, enz. Archivarissen verwarren soms documenten over Wezeren, deelgemeente van Landen, met die over Melkwezer. Melkwezer heette in 1645 ook Wezeren brabant tegenover Walswezeren Luyxs.
    Riviernamen als Demer, Dender, IJzer, Itter, Roer, zijn met een r-suffix afgeleid van een wortel. Voor Wezer kunnen we uitgaan van de wortel *wes-, met de betekenis "nat, vochtig". Tot dit betekenisveld horen woorden als wase "slik, modder, drassig land", en whisky, letterlijk "levenswater". Wezer betekent dan zoveel als de modderige (beek) of het drassige (land), of gewoon "het water".
    Melk uit Wezer
    De oudste vormen met Melk- (tot heden): 1675 Melcqweser onder Leeuwe, 1703 melckwesere, 1711 Melckwezer, enz. De betekenis van Melk is duidelijk. Melk verwijst naar de talrijke weiden die Wezer rijk is en waarheen ook een Melkweg leidt. Er bestaat ook een volkse uitleg. Keizer Karel die er eens op jacht was, vroeg wat water om zijn honden te drenken. De inwoners brachten hem melk. Getroffen door zulk een blijk van genegenheid besloot de keizer dat, als herinnering aan dit feit, het dorp voortaan Melk-Wezer zou genoemd worden.
    -Neerhespen en Overhespen
    De vormen van Hespen, resp. Neerhespen en Overhespen op een rij:
    Hespen: 980 Hasbina, 1115 Hesbines, 1139 Hespinne/Hespine, 1321 in hespinne, circa 1350 hespene, enz.
    Neerhespen: 1321 in hespinne inferiori, 1324 nederhespen, enz.
    Overhespen: 1321 in hespine superiori, in ouerhespinne (ouer, lees: over), enz.
    De naam Hespen, later onderscheiden met Neer- en Over-, is niet met zekerheid te verklaren. Volgens de meest gangbare uitleg gaat het eerste lid terug op Germaans *hasp, dat weide betekent. Hespen is van deze wortel afgeleid met een Romaans n-suffix, zoals Kempen is afgeleid van Romaans campania "(hoog)vlakte". Omdat het n-suffix doorgaans dient om waternamen te vormen, ziet Herbillon in Hespen eerder een waternaam *absa, bij de wortel *ab, "water". De begin-H van Hespen is volgens Herbillon een Germaanse aanpassing.
    Deze etymologie roept echter veel vraagtekens op. Gysseling verklaart de naam Haspengouw/Hesbaye uit Germaans Hasibanja, met hierin Hasia, een genitief meervoud van Hasiz, dat evolueerde tot de Germaanse volkerennaam Hessen + banna "rechtsgebied". Gysseling schrijft wel achter zijn uitleg een vraagteken.
    -Neerlinter
    Zie de verklaring van de naam Linter.
    -Orsmaal-Gussenhoven
    *De naam Orsmaal
    Oudste vormen van Orsmaal: 1139 Orsmale/Rosmale, 1143 Rosmale, 1259 Ursemale, 1271 Orsemale, enz.
    Het eerste lid ros, later door metathesis ors, uit Germaans hrussa, betekent paard. Maal, met oorspronkelijke korte a, verwant met Iers mala, betekent helling. Orsmaal betekent dus helling geschikt voor paarden. Het dorp ligt inderdaad op de hellingtussen de waterscheidingslijn nabij Melkwezer en de Kleine Gete.
    *De naam Gussenhoven
    De oudste vormen van Gussenhoven en Goetsenhoven lijken sterk op elkaar. Vergelijk in 1139: Gochenhouen (lees -hoven) en Gochonhouen, dit is het latere Gussenhoven, naast Gochen[h]ouen en Gochenhouen, dit is Goetsenhoven. Andere oude vormen: 1262 Goetschenhouen, 1337 inter hespine et ghoesnouen, enz.
    Namen op -hoven behoren tot een wat jongere laag nederzettingsnamen, ontstaan tussen 600 en 700 na Christus. Het type bestaat uit een persoonsnaam in de (Romaanse) genitief enkelvoud + accusatief curtem, met de betekenis "hof, boerderij" van de genoemde persoon. In navolging hiervan ontstond het type: persoonsnaam in de Germaanse genitief enkelvoud + hofum, datief meervoud van hofa, "hovingen" of "boerderij" van de genoemde. Gussenhoven is zo te reconstrueren uit Godtson hofum, dit is boerderij van Godtso.
    -Wommersom
    In de opsomming van de kerken van de dekenij Zoutleeuw in 1139 komt Wommersom voor de eerste keer voor als Wolmersheym. Deze naam gaat terug op de Germaanse samenstelling Wolamaeris haima, dit is "woning van Wolamaer".
  • Elle est décédée le 2 août 1882 dans Ransberg, Kortenaken,Vlaams-Brabant, Belgium, elle avait 36 ans.
  • Les parents biologiques sont Guilelmus Pulinckx et Josephina Kemerlinckx

Famille de Melanie Pulinckx

Elle est mariée avec Joannes Georgius Arnauts.

Ils se sont mariés


Enfant(s):

  1. Albertus Arnauts  1869-1943 

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Melanie Pulinckx?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Melanie Pulinckx

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Melanie Pulinckx

Melanie Pulinckx
1845-1882



Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Les données affichées n'ont aucune source.

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques



Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia

  • 1849 » Méhémet Ali (محمد على باشا), vice-roi d'Égypte de 1805 à 1848 (° 4 mars 1769).
  • 1876 » Wild Bill Hickok (James Butler Hickok, dit), personnage mythique de l'Ouest américain (° 27 mai 1837).
  • 1897 » «El Gallo» (Fernando Gómez García, dit), matador espagnol (° 18 août 1847).
  • 1903 » Edmond Nocard, vétérinaire français (° 29 janvier 1850).
  • 1914 » Jules-André Peugeot, militaire français. Il est le premier soldat français tué au cours de la Première Guerre mondiale (° 11 juin 1893).
  • 1921 » Enrico Caruso, ténor d’opéra italien (° 25 février 1873).

Sur le nom de famille Pulinckx

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Pulinckx.
  • Afficher des informations sur Pulinckx sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Pulinckx.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Luc Jan Anna Van Camp (Boom-B), "Genealogieën vanuit de Antwerpse Rupelstreek", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogieen-vanuit-de-antwerpse-rupelstreek/I110817.php : consultée 26 mai 2024), "Melanie Pulinckx (1845-1882)".