Généalogie Van Groningen Van Mourik » Adrianus Bakelaar (1799-1866)

Données personnelles Adrianus Bakelaar 

Les sources 1, 2, 3, 4

Famille de Adrianus Bakelaar

Il a/avait une relation avec Elizabeth Visbeen.


Enfant(s):

  1. Pieter Bakelaar  1822-1887
  2. Jacomijna Bakelaar  1822-1917
  3. Lijntje Bakelaar  1826-1887 
  4. Lena Bakelaar  1828-????
  5. Jan Bakelaar  1829-1918
  6. Adrianus Bakelaar  1832-1832
  7. Adrianus Bakelaar  1834-1903
  8. Leendert Bakelaar  1835-????
  9. Cornelia Bakelaar  1836-1907
  10. Elizabeth Bakelaar  1839-1839
  11. Jannetje Bakelaar  1843-1856


Notes par Adrianus Bakelaar

Geschiedenis

Ouddorp heeft een rijke historie die wij hier beknopt proberen weer te geven.

Het dorp Ouddorp

Over de oorsprong van de naam is niets meer met zekerheid bekend. Sommigen hebben beweerd, dat een zeker Adriaan Ouddorp er de stichter van zou zijn. Anderen zeggen, dat de polder Diependorst oorspronkelijk de Oude Polder werd genoemd, waarnaar het dorp erin de naam kreeg van het "Oud Dorp" of "Ouddorp". Stellig is Ouddorp het oudste dorp van het eiland Westvoorne, ouder dan Goedereede en zo kon naast deze plaats de naam Ouddorp ontstaan zijn. In de oude kerkelijke bescheiden, in onder andere de doopboeken, is er steeds sprake van het "Ouwe Dorp".

Dat hier in de tijd van de Romeinen al mensen gewoond hebben blijkt uit de urnen en kruikjes, die hier voor den dag gekomen zijn bij opgravingen en het omzetten van de grond. Op het Raadhuis kan men ze zien en ook particulieren hebben ze in bezit. Doordat men in het begin onoordeelkundig te werk ging, zijn veel scherven in de grond gebleven.

Op een oude plattegrond van het dorp Ouddorp zien we, dat het centrum van het dorp een vierkant is, waarbinnen de kerk en de toren staan. Aan de vier zijden zijn straten met aan de buitenzijde de gebouwen. De toegang tot dit centrum is de Kerkstraat.

De oude kerk is gebouwd in 1348; ze was toegewijd aan Sint Maarten en werd bediend door een pastoor en een kapelaan. Tot de parochie Ouddorp behoorde ook Goedereede, waar alleen een kapelaan was. Eerst een eeuw later, in 1450, kreeg Goedereede van Frank van Borselen een eigen pastoor, maar de parochie was verplicht aan de Ouddorpse pastoor jaarlijks een som geld te betalen.

Wanneer de prediking van het Evangelie op het eiland begonnen is, weten we niet. In ieder geval zijn hier als elders zendelingen met hun bekeringswerk begonnen. In de omgeving van Ouddorp ligt Preekhil, een terp waarop eertijds een kapel met een beeld van de Heilige Maagd stond. Vissers en zeelieden gingen hier na een stranding nog lang ter bedevaart; de laatste vond plaats in 1524 door de bemanning van een bij Goedereede vergaan schip. Een hil was een terp - in Ouddorp noemt men het boerenerf nog steeds de hille.

Na de inbezitneming der kerk door Hervormden, waarschijnlijk al heel gauw na de inneming van Den Briel door de Watergeuzen in 1572, kwamen als eerste predikanten de Goereese dominees Alardi en Jansen. In 1595 kreeg Ouddorp een eigen predikant. Als we de lijst van predikanten nagaan, zien we dat vanaf 1959 tot op heden Ouddorp maar weinig vacant geweest is. De bevolking was en is nog steeds zeer kerks.

Het wapen van Ouddorp

Het wapen van de gemeente Ouddorp is samengesteld uit de wapens van de vier grote polders:

Het Oudeland van Diependorst:

een zilveren schild met een poort van keel (rood), waarin een ruiter van lazuur (blauw) op een paard van sabel (zwart) te voorschijn komt;

Het Oude Nieuwland:

een lazuren schild, waarop twee gouden kruiswijs geplaatste voetbogen, in het midden door een lint samengebonden;

Het West Nieuwland:

een gouden schild, een papegaai van sinopel (groen) zit op een afgebroken stronk;

De Oude Oostdijk:

een zilveren schild, waarop een burcht van keel met een terras van sinopel ervoor.

De vuurtoren

Ver weg, in het uiterste westen, zwaait de Vuurtoren telkens zijn drie stralenbundels over zee en land. Hij is gebouwd in 1947-1948: "de eerste steen werd gelegd op 8 september 1947 door G.J.P. Tissot van Patot, oud 7 jaar". Hij is 52 meter hoog en heeft 243 treden. Het is het sterkste licht in Nederland (5.200.000 kaarsen). Eén lamp heeft 600 branduren en daarvan zijn er vijf per jaar nodig. De toren is voorzien van radar en kan dus dadelijk berichten doorgeven als er een schip in nood is. Bezoek kan niet meer worden toegestaan. 's Nachts branden er kleine lampjes aan de toren om te verhinderen dat de vogels zich er tegen te pletter vliegen.

Zijn voorganger, die in 1911 gebouwd was, is op 4 mei 1945, een dag voor de bevrijding, door de Duitsers volkomen vernield. Ze hebben beweerd dat tijdens een onweer de bliksem in de springstof geslagen is, maar dat is een pertinente leugen - een paar uur na de zware ontploffing heeft het wel even geonweerd, maar toen was de vernieling al geschied. We brengen ook nog even in herinnering, dat de Duitsers ook veel schade toegebracht hebben aan de zeewering. Met man en macht heeft de Waterstaat gewerkt om de daardoor ontstane gevaarlijke situatie zo spoedig mogelijk te herstellen. Toch heeft het er tijdens de storm van 1 februari 1953 nog angstwekkend voorgestaan. Men heeft nu een zwaar dijklichaam van zand gelegd, en probeert met alle mogelijke middelen de zwakke duinenrij te versterken. Elk jaar slaat er een stuk duin van vijf à zes meter weg; vanaf 1913 is al een strook van 260 meter breedte in zee verdwenen.

Ouddorps land

In het Ouddorpse land waren vroeger enkele mooie buitenplaatsen.

Van de Hofdijk, waar in 1680 Zacharias Hofdijk van Beresteyn woonde, is niet veel meer over dan de plaats. In Van Dam lezen we: "Dese Plaets is soo schoon ende sierlyck beplant, dat sy veel phantasien in Holland niet behoeft te wijcken; gy gaet er van vooren in met eene schoone laen, aan wederzijden met ypeboomen." Het landgoed was aan de ene zijde beplant met zeer hoge bomen en aan de andere stonden krieke- en notenbomen. In de kriekentijd kwamen veel wagens met volk uit Flakkee om er te picknicken en zich aan de vruchten te goed te doen en te jagen op konijnen. De woning, die nu 8 op de plaats staat, heet nog steeds de Hofdijk - den Hofdiek zegt men en de bewoners worden de Hofdiekers genoemd, hoe ze ook heten mogen.

Een tweede, niet minder mooie buitenplaats was Rustburg, "een aerts Paradys", zoals Van Dam zegt, 'met een heerlijk en schoon gebouw, geheel in het groen der bossen gelegen." Het is in 1680 aangelegd door Jacob Gybland. Tot ver in deze eeuw stond er nog een oude woning, waarvan de bewoners in de volksmond de Rustburgers genoemd werden. Nu is alles verdwenen en tot bouwland gemaakt, ook de mooie tuinen en bebossing.

In de Beschrijving van het Eiland Westvoorne van Jongejan (1823) lezen we, dat de Heer Hessig, de toenmalige bezitter van Rustburg in 1818 aan koning Willem 1 drie schilderijen heeft aangeboden, afkomstig uit de bezittingen van Prins Willem V en in het land achtergelaten in 1795. Op de eerste schilderij staat de stadhouder, op de tweede zijn echtgenote Wilhelmina van Pruisen en op de derde zien we zijn drie kinderen: Willem, de latere koning Willem 1, prins Frederik en zijn dochter. In 1821 schonk de Koning aan de Heer Hessig daarvoor een kostbare gouden medalje.

Dichter bij het dorp stond de Jonkerstee, vroeger het Huis te Ouddorp geheten, volgens de ankers in de gevelsteen gebouwd in 1681. Het was een riante buitenplaats met veel bos en zelfs een meertje waarop men kon spelevaren. Vaak hebben hier hoge heren, zelfs vorstelijke personen, gelogeerd, die hier kwamen jagen. Nog tot ver in deze eeuw was het een ideaal wandeloord 's zomersavonds en de uitverkoren plaats voor de Ouddorpse vrijende paartjes. Volgens de sage was er in het huis een moord gebeurd bij een ruzie tussen twee broers - de moordenaar had zijn bebloede hand tegen een gewitte muur gedrukt - hoe vaak men ook dit merkteken heeft overgekalkt, het kwam steeds weer te voorschijn. In 1893 is het huis gedeeltelijk door brand vernield en later afgebroken. Successievelijk is het terrein ontbost en zijn er zomerhuisjes gebouwd. Het zou uitmuntend geschikt zijn voor recreatiegebied, maar onlangs is het voor een half miljoen gulden verkocht aan een combinatie, die het waarschijnlijk zal verkavelen door de bouw van bungalows en zomerhuisjes.

In den Oostdijk ligt "Zeezigt", dat in 1672 gebouwd is. Het stond vroeger geheel door bos omgeven. Hoge dennebomen dienden tot een baken voor de scheepvaart, nog tot in deze eeuw. Het is het eigendom van de familie Breen. Toen boer Breen op het eind der vorige eeuw uit Goedereede vertrok, verhuurde hij huis en schuur met een deel van zijn land aan zijn knecht Kommer Tanis, die er al woonde, en wiens familie er tot heden geboerd heeft. De jonge boer J. Breen, achterkleinzoon van genoemde A. Breen, die zich in Goedereede gevestigd heeft, gaat het land zelf beboeren. Wat met het nu vervallen Zeezigt gaat gebeuren, is nog onzeker - zal het in zijn oude luister gerestaureerd worden?

In de omgeving van het dorp Ouddorp staan verschillende oude boerderijen. De Goereese boeren woonde vanouds in hun dorp, maar de Ouddorpse bouwden hun boerderij bij hun land.

't Blauwe huis aan de Bosweg is van 1659

Huis de Klarebeek aan de Klarebeekse Weg dateert van 1659

Vissershoek aan de Westnieuwelandseweg is van 1675

de Ridderstee in de Westerweg is van 1786

de Broekestee aan de Middelweg heette vroeger de Bloemstee, ze werd later bewoond door Eeuwit Broekman en kreeg daarom de naam van Broekestee - nu is ze afgebroken.

de Poepestee aan de Westerweg is een oude boerderij. Ze werd zo genoemd, nadat er tijdens de Franse bezetting Franse soldaten in gewoond hadden. Het volk hier noemde ze Poepen. Men beweert dat in die tijd een zekere Pieter Paulus in een eenzaam wegje tussen Ouddorp en de Oostdijk door de Poepen vermoord is - het heet nog altijd: het Moordenaarsweegje. De daders werden gepakt en op de zogeheten "Schiethoogte" in de Middelduinen doodgeschoten.

Ik noem verder nog: de Palmstee, de Druve (Druif), 't Reigernest, 't Hogerhuis, de Kraoje (de Kraai) en de Klepperstee.

Een jaar of wat geleden was er nog een heel oude stee, de Heiburgh. Op een steen in de muur las men het volgende Italiaanse opschrift.

Heiburg fu fatal Ao 1566.

"Beato chi per vana Speranza immoderata

Del moderate Ben (non) perde il frutto."

rifatta l'anno 1664

Vertaling: Voor Heiburg was het jaar 1566 noodlottig. Gelukkig hij, die (ofschoon) door ijdele onmatige hoop (verleid), Toch de vruchten van een matig bezit niet verliest. Hersteld in het jaar 1664.

Uit de woorden is op te maken, dat het fraaie landhuis van 1566 een eeuw later bescheidener herbouwd is.

Enkele jaren geleden is de boerderij door brand vernield: de boer, die een paard probeerde te redden, kwam daarbij in de vlammen om. Op het herbouwde huis is de oude Italiaanse spreuk weer aangebracht.

Er staan in het Ouddorpse land nog heel wat zogenaamde spulletjes - eenvoudige boerenwoningen met een schuur; het zijn kleine bedrijfjes, waarin man, vrouw en kinderen meewerken. De oude huisjes met de kleine raampjes en soms fraai betegelde wanden zijn vervangen door nieuwbouw. veel Ouddorpse hebben nog wel van die tegels, maar de meeste zijn voor een appel en een ei opgekocht door antiquairs. Het waren feitelijk krotwoningen, maar ze lagen schilderachtig in het bosrijke landschap. Vroeger stonden hier ook nog zogenaamde plaggenhutten, opgebouwd uit op elkaar getaste doorwortelde zoden, soms met leemaarde aangestreken. Ongeveer vijftig jaar geleden is de laatste, waarvan nog foto's aanwezig zijn, afgebrand.

Bij de ingang van het dorp stonden vroeger de zogenaamde Armenhuisjes van de Diakonie; de Helhoek noemde het volk die plaats. Ze zijn afgebroken en hebben vergaderingen, lezingen en feestelijke bijeenkomsten en vooral door de vele clubs, die ouderen en jongeren hebben opgericht. Het staat er nog maar een jaar of zeven het conservatieve gemeentebestuur heeft het zo lang mogelijk tegengehouden. Ouddorp gaat toch met zijn tijd mee, er is ook al een bioscoop.

Hotels zijn er niet veel. Het oudste en meest bekende is Hotel Akershoek, waar vroeger de handelsreizigers logeerden. Lange tijd werd daar donderdags de Beurs gehouden - dan komen de boeren er samen met wat ze te koop hebben en de zakenlui - dan is het een loven en bieden voor de aardappelen, uien, granen, erwten, enz.; daar komen ook mensen met vee varkens en kippen - daar is een soort markt voor het hotel met landbouwgereedschappen, groente- en bloemzaden, fietsen, motoren, en ook oude rommel. Een man met potloden, ballpoints, portefeuilles, geldkistjes, scheermesjes tracht er zaken te doen. De notaris is er met een klerk aanwezig voor in- en verhuringen, het innen van pachten, sluiting en aflossing van hypotheken.

Het hotel-restaurant "Duinzicht" van Kloppers, waar vroeger de Ouddorpse en Goereese, zelfs de Flakkeese jongeren, 's zaterdagsavonds kwamen dansen is geheel omgeschakeld tot pension, er was zelfs een golfbaan. De dansers kunnen nu terecht in de Gouden Leeuw in Goedereede. Er zijn 's zomers een drietal restaurants aan het Ouddorpse strand, die in de wintermaanden moeten verdwijnen; een vierde is geplaatst aan de Punt.

Er staan nu in de hele omgeving van Ouddorp al tal van fraaie bungalows voor permanente bewoning. Een der eersten die hier in 1914 een terrein kocht en er een mooi huis liet bouwen, met een ruim uitzicht op het land en de zee, was de azijnhandelaar Van Olst uit Dordrecht. De laatste eigenaar was de heer Baert de la Faille, die het Toppershoedje noemde, omdat het hem deed denken aan een klein eilandje in Straat Soenda tussen Java en Sumatra. Zijn erfgenamen boden het met de Broekestee na zijn overlijden in 1957 te koop aan. Het bedrag dat hiervoor nodig was, vijftig duizend gulden, werd geschonken door de Staten van Friesland, uit naam van de Friese familie Baert de la Faille. Als voorwaarde was gesteld, dat de aankoop zou geschieden door een overheidsinstantie, die het weer kon overdragen aan een stichting. Toppershoedje met het erbij behorende terrein van bijna zeven hectare zou uitsluitend gebruikt mogen worden als recreatie en vormingscemtrum voor de jeugd, ten behoeve van de erbij betrokken Verenigingen. De gemeente Ouddorp kreeg de voorkeur voor de adoptie en B. & W. brachten op 18 april 1957 het voorstel daartoe in de Gemeenteraad. Ondanks het vurig pleidooi van Burgemeester Kleyenenberg, die betoogde dat het de gemeente geen cent zou kosten, dat de stichting er via de Flakkeese gemeenschap zou komen met medewerking van alle gemeenten van het eiland, en zeker ook wel van de Kerken, dat men zo'n prachtig aanbod met beide handen moest aangrijpen, verwierp de raad het voorstel. Enkele raadsleden wilden de terreinen liever verhuren voor de landbouw, andere vreesden er weer met ontheiliging van de zondag van. De bezittingen zijn daarop geadopteerd door de gemeente Goedereede. In de dertiende eeuw is in de polder het Oudeland door de Heer van Voorn het kasteel Spreeuwenstein gebouwd. het lag op een hoogte, waarschijnlijk een oude vluchtheuvel, een terp. Bij de afgraving ervan vond men een aantal rode stenen, die bij huizenbouw gebruikt werden. Later kreeg de plaats de naam de Blauwe Steen, omdat op een blauwe steen tot 1791 de ban werd gehouden over burgerlijke en polderzaken. Hier werd nog op oud-Germaanse wijze recht gesproken in de open lucht. Het kasteel werd gesloopt en daarbij kwamen grote kamers en onderaardse gangen voor den dag.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Adrianus Bakelaar?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Adrianus Bakelaar

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Adrianus Bakelaar

Ancêtres (et descendants) de Adrianus Bakelaar


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
      Adriaanus BakelaarGeboortenaam: Adrianus BakelaarGeslacht: ManGeboorte: 27 okt 1799 - Goedereede, Zuid Holland, NetherlandsDoop: 9 dec 1799 - Goedereede, Zuid Holland, NetherlandsOverlijden: 15 feb 1866 - Oude-Tonge, Zuid-Holland, NetherlandsEr schijnt een probleem te zijn met de verwanten van deze persoon. Bekijk deze persoon op FamilySearch om deze informatie te bekijken.
      De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).
    2. lejo Web Site, Gerrie van Gameren, Adrianus Bakelaar
      Toegevoegd via een Smart Match

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: lejo Web Site

      Familiestamboom: 135435501-1
    3. Elizabeth Web Site, Liesbeth Elizabeth, Adrianus Bakelaar, xxx-template
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen

      Stambomen op MyHeritage

      Familiesite: Elizabeth Web Site

      Familiestamboom: 403212801-1
    4. Geni World Family Tree, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
      Adrianus BakelaarGeslacht: ManGeboorte: 27 okt 1799 - Goedereede, South-Holland, NederlandDoop: 4 dec 1799 - Goedereede, South-Holland, NederlandHuwelijk: Echtgeno(o)t(e): Elisabeth Visbeen - 8 jun 1821 - Oude-Tonge, South-Holland, NederlandOverlijden: 15 feb 1866 - Oude-Tonge, South-Holland, NederlandVader: Jan BakelaarMoeder: Jacomijntje Adrianna MolesteegEchtgenote: Elisabeth VisbeenKinderen: Jan Bakelaar, Cornelia Bakelaar, Jacomina Bakelaar, Pieter BakelaarBroers/zusters: Pieter Bakelaar, Domus Bakelaar
      The Geni Wereld Stamboom kan gevonden worden op http://www.geni.com" target="_blank">www.Geni.com. Geni is eigendom van en wordt onderhouden door MyHeritage.

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    • La température le 27 octobre 1799 était d'environ 8,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-ouest. Caractérisation du temps: betrokken. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • En l'an 1799: Source: Wikipedia
      • 3 mars » victoire russo-ottomane lors du siège de Corfou pendant la Première coalition.
      • 7 mars » prise de Jaffa par le général Bonaparte.
      • 27 mai » victoire autrichienne, à la bataille de Winterthour, lors de la Deuxième Coalition.
      • 18 juin » coup d'État du 30 prairial an VII.
      • 30 août » capitulation de Vlieter pendant la Deuxième Coalition.
      • 19 septembre » victoire franco-batave à la bataille de Bergen pendant la campagne de Hollande.
    • La température le 4 décembre 1799 était d'environ 2,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-est. Caractérisation du temps: betrokken. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • En l'an 1799: Source: Wikipedia
      • 23 janvier » l'armée française occupe Naples.
      • 20 février » capitulation du fort d'El-Arich lors de la campagne d'Égypte.
      • 3 mars » victoire russo-ottomane lors du siège de Corfou pendant la Première coalition.
      • 12 mars » l'Autriche déclare la guerre à la France.
      • 25 mars » l'armée française commandée par Jean-Baptiste Jourdan est battue par l'armée autrichienne commandée par l'archiduc Charles à la bataille de Stockach.
      • 27 mai » victoire autrichienne, à la bataille de Winterthour, lors de la Deuxième Coalition.
    • La température le 15 février 1866 était d'environ 4,9 °C. Il y avait 0.1 mm de précipitation. La pression du vent était de 1 kgf/m2 et provenait en majeure partie du sud-sud-ouest. La pression atmosphérique était de 75 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 86%. Source: KNMI
    • Du 1 février 1862 au 10 février 1866 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Thorbecke II avec comme premier ministre Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • Du 10 février 1866 au 1 juin 1866 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Fransen van de Putte avec comme premier ministre I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
    • Du 1 juin 1866 au 4 juin 1868 il y avait en Hollande le gouvernement Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk avec comme premiers ministres Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) et Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
    • En l'an 1866: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 3,6 millions d'habitants.
      • 16 avril » Dmitri Karakozov tente d'assassiner l'empereur Alexandre II de Russie.
      • 2 mai » bataille navale de Callao, dans le cadre de la guerre hispano-sud-américaine.
      • 12 juin » alliance secrète entre l'Autriche et la France contre la Prusse.
      • 3 juillet » bataille de Sadowa.
      • 21 octobre » rattachement de la Vénétie au royaume d'Italie par plébiscite après la troisième guerre d'Indépendance italienne.
      • 24 décembre » rattachement du Schleswig-Holstein à la Prusse.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Bakelaar

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Bakelaar.
    • Afficher des informations sur Bakelaar sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Bakelaar.

    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Simon van Groningen, "Généalogie Van Groningen Van Mourik", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-groningen-van-mourik/I502075.php : consultée 19 juin 2024), "Adrianus Bakelaar (1799-1866)".