Généalogie Van Eck op Goeree Overflakkee » Karel (Pippijn) van Italië (773-810)

Données personnelles Karel (Pippijn) van Italië 

Source 1
  • Prénom Pippijn.
  • Il est né avril 773.
  • Il a été baptisé en l'an 781 dans Italië.
  • Titre: koning, van Italië
  • Il est décédé le 8 juillet 810 dans Milaan, il avait 37 ans.
  • Il est enterré dans Verona, in de kerk San Zeno Maggiore.
  • Un enfant de Karel de Grote et Houdiard van Vinzgouw

Famille de Karel (Pippijn) van Italië

Il est marié avec Chrothais ?.

Ils se sont mariés avant le 796.


Enfant(s):

  1. Bernard der Longobarden  ± 797-818 


Notes par Karel (Pippijn) van Italië

Pepijn van Italië (april 773 - 8 juli 810) was (na zijn bastaardzoon Pepijn de Gebochelde) de oudste wettige zoon van Karel de Grote. Zijn moeder was Karels derde vrouw Hildegard.

In 781 bezocht Karel de Grote Italië, officieel als bedevaartganger, maar mede om er orde op zaken te stellen en het land beter onder Karolingisch gezag te brengen. Tijdens deze reis werd zoon Karel gedoopt door paus Hadrianus, bij welke gelegenheid zijn naam werd veranderd in Pepijn. Voorts werd Pepijn aangesteld als koning. Hij brak met opzet met de traditie door hem tot koning van Italië en niet van het nog maar net veroverde Lombardije te maken, hoewel Pepijn zich wel vestigde in de oude hoofdstad van de Langobarden, Pavia. Karel was bezorgd dat hij wanneer hij elders nodig was er weer opstanden zouden komen in dit gebied. Deze vrees bleek niet ongegrond.

In 793 vielen moslimtroepen uit Spanje het gebied rond Narbonne aan en Benevento -van oudsher een Langobardisch hertogdom- nam de gelegenheid te baat om in opstand te komen. Pepijn wist echter de opstand de kop in te drukken. Ook in de oorlog met de Avaren werd Karels aandacht afgeleid door een opstand in Saksen. Het was Pepijn, gesteund door hertog Eric van Friuli en de Kroatische leider Vojnomir die in 795 en 796 door wist te dringen in het gebied tussen Tisa en Donau (nu Hongarije) waar het Avaarse hoofdkwartier de Ring gelegen was. Het werd verwoest. Pepijn keerde terug met zo veel goud en zilver dat Einhard beweert dat dit de meest winstgevende onderneming van de Franken ooit was.

In 806 verdeelde Karel de Grote zijn rijk onder zijn zoons in de Divisio regnorum om na zijn dood onenigheid onder zijn erfgenamen te voorkomen. Aan het al bestaande gebied van het Italiaanse koninkrijk voegde hij Beieren, Karinthië en de helft van Alemannië toe. Vreemd genoeg werd er niet gezegd wat er met de keizerstitel ging gebeuren, mogelijk omdat er daarover met Byzantium nog steeds onenigheid was. Het zou echter allemaal anders lopen.

Pepijn stierf voortijdig in 810. Met instemming van Karel de Grote volgde zijn bastaardzoon Bernard hem op als koning van Italië. Ook Pepijns jongere broer Karel stierf voortijdig. De keizer maakte daarom zijn derde wettige zoon Lodewijk tot zijn enige erfgenaam, met inbegrip van keizerstitel. De bedoeling was dat Bernard van Italië -die dus als opvolger voor de keizerstitel gepasseerd werd- zijn oom net zo trouw zou dienen als Pepijn zijn vader gediend had, maar dat bleek al snel een vrome wens.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Karel (Pippijn) van Italië?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Karel (Pippijn) van Italië

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Karel van Italië

Karel van Italië
773-810

< 796

Chrothais ?
< 777-????


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. WikipediA

Sur le nom de famille Van Italië


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Lucas van Heeren, "Généalogie Van Eck op Goeree Overflakkee", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-eck/I12.php : consultée 17 mai 2024), "Karel (Pippijn) van Italië (773-810)".