Généalogie Rijerkerk - Bronner » Joris Ariens Van DRIEL (± 1590-1654)

Données personnelles Joris Ariens Van DRIEL 


Famille de Joris Ariens Van DRIEL

Il est marié avec Machteld ADRIAENSDR.

Een Eewout Adriaan Korvincxsz., wonende in Geervliet en vader van Adriaan Ee(u)-woutsz. Smoor, weduwnaar van Wilhelmina Adriaan Dirksdr. wordt op 21-9-1619 in Mijnsheerenland genoemd. Zijn zoon Adriaan Eewoutsz. heeft dan een weeskind, genaamd Eeuwout Adriaansz., oud ca. 1 jaar. De overleden Wilhelmina heeft een zuster Machteld Adriaan Dirksdr., gehuwd met Joris Adriaansz. van Driel.

Zij testeren Klaaswaal 1-6-1645 en 18-10-1649 dan wonende in Nw. Comstrijen.

Ils se sont mariés environ 1620.


Enfant(s):

  1. Aart Jorisz Van DRIEL  ± 1620-< 1679 


Notes par Joris Ariens Van DRIEL

Mijnsheerenland, 9 augustus 1608: Jacob Adriaensz. Ruijter verkoopt aan de nagelaten kinderen van zaliger Adriaen van Driel Anthonisz. 3 mrg en 303 roeden land in het OvM, benevens een huis, twee bergen, twee schuren, boomgaard etc., de verkoper aangekomen bij koop van de erfgenamen van zaliger Aert Jansz., die deze hofstede in zijn leven bewoond heeft. Genoemd: Aert Jansz. uit Sliedrecht, Cornelis van Driel op Ab(b)las, Joris van Driel Adriaensz., Anthonis Cornelis Lodewijcksz., Aert van Driel Adriaensz., Cornelis van Driel Adriaensz., Adriaen van Driel Anthonisz., Cornelia van Driel Adriaensdr., Adriaen van Driel Anthonisz., Aert Jansz., nagelaten zoon van Jan Cornelisz. in Sliedrecht.

Mijnsheerenland, 10 oktober 1608: Jan Pietersz. Vinck verkoopt aan de 4 nagelaten kinderen van zaliger Adriaen van Driel Anthonisz., namelijk: Joris, Aert en Cornelisz. alsook Cornelia Adriaensdr., een jaarlijkse losrente ten bedrage van 100 Cgld, te lossen met de hoofdsom van 1600 Cgld. Hij verzekert deze som op de helft van 7 mrg en 500 roe land in het Oudeland van Moerkercken, mitsgaders op zijn geheel huis, op zijn bergen en schuren etc.

Mijnsheerenland, 18 maart 1615: Joris Adriaensz. van Driel en Neeltge Adriaensdr. van Driel bekennen met elkander al hun eigenlanden gegrondkaveld te hebben. O.a. een stuk land ter grootte van 3 morgen en 100 roe, genaamd Rosendael en 3 mrg 303 roe land met het huis, de schuur en een boomgaard, staande en gelegen in het Oudeland van Moerkercken, gemeen met de erfgenamen van Jan en Lenert Cornelisz. tot Ablas; gekocht van Jacob Adriaensz. Ruijter. Genoemd: Adriaen Claesz., echtgenoot van Neeltge Adriaensdr. van Driel. Met handtekening van Adriaen Adriaensz. van Driel. Zeer uitvoerige kavelcedulle.

Mijnsheerenland, 13 juni 1615: Joris Adriaensz. van Driel en Adriaen Claesz., echtgenoot van Neeltge Adriaensdr. van Driel, transporteren met meer andere personen, een jaarlijkse losrente van 100 Cgld, te lossen met de hoofdsom van 1600 Cgld, sprekende op Jan Pietersz. Vinck. Deze heeft tot onderpand gesteld zijn geheel huis, berg en schuur, benevens een boomgaard e.a.

Mijnsheerenland, 1615: Joris Adriaensz. van Driel en Cornelis Adriaensz. van Driel scheiden de boel tussen hen en Aert Adriaensz. en Neeltgen Adriaensdr. van Driel; kinderen en erfgenamen van Adriaen Thonisz. van Driel. Joris Cornelisz. van Driel is aangekavelt: 10 morgen en 300 roeden land in de stede van wijlen Aert Jansz., gelegen in het Oudeland van Moerkercken. Verder 3 morgen land aan de Maaskant. Joris van Driel is nog aangekomen de helft van 3 morgen en 303 roeden land met een huis(inge), berg, schuur en boomgaard, liggende en staande in het Oudeland van Moerkercken, gemeen met de erfgenamen van Leendert Cornelisz. tot Alblas, gekocht van Jacob Adriaensz. Ruijter.

Mijnsheerenland, 23 december 1616: Jan Pietersz. Vinck, getrouwd met de weduwe van Adriaen Thonisz. van Driel, verklaart in presentatie van Steven Jacobsz. van der Mast, de broeder van zijn huisvrouw, en meer anderen personen een eeuwige en deugdelijke erfscheiding en grondkaveling gedaan te hebben van hun eigen landen. Genoemd: Joris Adriaensz., Aert Adriaensz., Cornelis Adriaensz. en Neeltge Adriaensdr.

Joris Adriaensz. van Driel en Cornelis Adriaensz. van Driel, diens broer, worden op 6-5-1620 in Mijnsheerenland vermeld.

Joris Adriaensz. van Driel en zijn broer Cornelis Adriaensz. van Driel stellen zich borg voor hun oom [=stiefvader] Jan Pietersz. Vinck voor de som van 415 Carolusgulden, 8 stuivers en 9 penningen ten bate van de Heilige Geest in Mijnsheerenland op 24-4-1621.

Schout en heemraden in Mhld taxeren op 9-7-1622 op verzoek van Joris Adriaensz. van Driel c.s. 400 roeden eigen land met huis, berg en schuren daarop staande. De 400 roeden worden geschat op 800 Cgld.

Mijnsheerenland, 19 juli 1622: - Joris Adriaensz. van Driel en Aert Adriaensz. van Driel, vervangende hun zwager Adriaen Claesz. Lem, bekennen verkocht te hebben aan Cornelis Cornelisz. jonge Boer 400 roeden land in het OvM met een huis, 2 bergen, schuren en een boomgaard. Oost het land van de weduwe van Lenert Ooien in Strijen, zuid de Dorp- of Kerkweg, west het land van de Leprosen te Dordrecht en noord Herman Godschalksz. De verkopers aangekomen van hun oom [=stiefvader] Jan Pietersz. Vinck. - Cornelis Cornelisz. jonge Boer bekent schuldig te zijn aan Joris Adriaensz. van Driel, Aert Adriaensz. van Driel, Adriaen Claesz. Lem en Jan Pietersz. Vinck de som van 2800 gulden over de koop van 400 roeden land met een huis, de bergen, schuren en een boomgaard alsook vanwege de koop van 1 mrg cijnsland.

Mijnsheerenland, 24 januari 1623: Joris Adriaensz. van Driel bekent schuldig te zijn aan Adriaen Jacobsz. op Heinenoord, “nasaet” van Cornelis Huijgensz. Splinter, de som van 1400 gulden hoofdgeld uit zake van een lening, door hem opgenomen. Als borg over deze som stelt zich Adriaen Dircksz. aan de Korendijk, schoonvader van Joris Adriaensz.

Mijnsheerenland, 6 augustus 1623: Joris Adriaensz. van Driel, Aert Adriaensz. van Driel, Cornelis Adriaensz. van Driel en hun zwager Adriaen Claesz. Lem bekennen schuldig te zijn aan de Heilige Geest in Mijnsheerenland de som van 415 gulden, 8 stuivers en 9 penningen Hollands, dewelke som zij ontvangen hebben uit handen van Cornelis Cornelisz. jonge Boer, die zij schuldig zijn geweest als borg voor Jan Pietersz. Vinck en welke som de voornoemde Boer tot zijn last genomen had om de beloofde koopsom van de bouwstede door Cornelis Cornelisz. van Jan Pietersz. Vinck overgenomen, te waarborgen, De koopsom is gehypothekeerd op 1 morgen cijnsland. De koopsom wordt op 12 juni 1632 afgelost door Joris Adriaensz. van Driel, welke som daarna wordt overgenomen door Adriaen Simonsz. in ’t Velt

De dienstknecht Lenert Gerritsz., oud 29 jaar en wonende bij Joris Adriaensz. van Driel, getuigt op 18-7-1624 voor het gerecht in Mijnsheerenland op verzoek van Anthonis Simonsz., korenmolenaar van de Westmaas.

Mijnsheerenland, 10 juni 1625: Joris van Driel verkoopt met procuratie van Adriaen Eewoutsz. Smoor 2 mrg en 25 roe cijnsland in het Oudeland van Moerkercken aan Gerrit Simonsz. Oost Jacob Claesz. Lem de jongste, zuid de Dorpweg, west de verkoper en noord de watering van het gemeneland van Moerkercken. Dit land is de verkoper eertijds aangekomen van de weduwe van Johan van Wesel. Op dit land hebben de Kartuizers van het klooster St. Beatrisberg bij Koblenz. sprekende 2 goudgulden

Stedehouder en heemraden in Mijnsheerenland taxeren 3 morgen bouwland in het Oudeland van Moerkercken op 20-88-1625. Dit land is door Joris Adriaensz. van Driel gekocht van zijn broer Cornelis Adriaensz. van Driel. De morgen wordt waardig geschat op 360 gulden

Joris Adriaensz. van Driel wordt op 10-6-1634 in Mijnsheerenland bij een belending genoemd

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Joris Ariens Van DRIEL?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Joris Ariens Van DRIEL

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Joris Ariens Van DRIEL

Machtelt CORNELISDR
± 1540-> 1574
Joris JANSZ
????-1570

Joris Ariens Van DRIEL
± 1590-1654

± 1620
Aart Jorisz Van DRIEL
± 1620-< 1679

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Les données affichées n'ont aucune source.

Sur le nom de famille DRIEL

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme DRIEL.
  • Afficher des informations sur DRIEL sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille DRIEL.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Cock Rijerkerk, "Généalogie Rijerkerk - Bronner", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijerkerk-bronner/I68674.php : consultée 13 juin 2024), "Joris Ariens Van DRIEL (± 1590-1654)".