Généalogie Rijerkerk - Bronner » Simon NUGTEREN (1814-1881)

Données personnelles Simon NUGTEREN 


Famille de Simon NUGTEREN

(1) Il est marié avec Trijntje Van GILST.

Aktesoort boedelinventaris Datum 18/12/1850 Archief ONR Ridderkerk Inventarisnummer 84 Aktenummer/Blz. 164/23 Notaris Reinier Hendrik van der Waijfort
- Regina de Zeeuw, weduwe van Pieter van Gilst, zonder beroep te Ridderkerk, als moeder en voogd over haar vier minderjarige kinderen genaamd Agatha, Cornelis, Willem en Gerrit van Gilst.
- Simon Nugteren, zonder beroep te Ridderkerk, als vader en voogd over het enig in leven zijnde minderjarig kind door hem in huwelijk verwekt bij zijn overleden huisvrouw Trijntje van Gilst, genaamd Grietje Nugteren. Genoemde Simon ook als toeziend voogd over voornoemde minderjarigen en onderstaande minderjarige Cornelis.
- Cent Niemantsverdriet, bouwman te Barendrecht, als voogd over de minderjarige Cornelis van Gilst, enig in leven zijnde kind van wijlen Willem van Gilst en mede wijlen zijn huisvrouw Stijntje Molendijk.
- Frans Huijser, bouwman gehuwd met Adriana van Gilst te Ridderkerk; ook als toeziend voogd over de minderjarige Grietje Nugteren.
Welke nu wijlen Pieter, Trijntje en Willem van Gilst, alsmede Adriana van Gilst zijn of zijn geweest de kinderen van Aagje Nugteren en haar voor overleden man Cornelis van Gilst.
Op verzoek en in tegenwoordigheid van genoemde personen bevindt de notaris zich in Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 58, waar wijlen Aagje Nugteren, weduwe van Cornelis van Gilst, heeft gewoond en op 15 november 1850 is overleden, om over te gaan tot het maken van een boedelbeschrijving.
De opgave wordt gedaan door Frans Huijser en de waardering geschiedt door Pieter Nugteren, Arie Jacobszoon Plaizier - beiden vlasboeren te Ridderkerk en Hendrik de Koning, bouwman te Strevelshoek. Als onroerende goederen staan op de inventarislijst:
1. een bouwmanswoning bestaande in een huis, schuur, woon- en wagenketen, boomgaard, tuin, aveling en erf, gelegen onder Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 58.
2. een huis, schuur, zwengelkeet, brandloodsen, drooghuis, droogput, aveling en erf, gelegen als hiervoor getekend D nummer 57.
3. een vlassersstelling bestaande in een huis, schuur, loods, woon- en zwengelkeet, drooghuis, droogput, tuin, boomgaard, griend en erf, gelegen als hiervoor getekend D nummer 46.
4. een huis, schuur, woonkeet, boomgaard en erf, gelegen als hiervoor getekend D nummers 47 en 48.
5. een perceel bouwland gelegen onder Ridderkerk in de polder Nieuw Reijerwaard.
6. een perceel weiland gelegen als hiervoor.
7. een perceel bouwland gelegen als hiervoor.
8. een perceel weiland gelegen als hiervoor.
9. een perceel bouw- en weiland gelegen te Ridderkerk in Verenambacht.
10. een aveling zijnde hooiland gelegen onder Ridderkerk in de Waal.
11. een perceel weiland en griend gelegen onder Strevelshoek.
12. een perceel bouwland, griend en rietland gelegen als hiervoor.
13. een stuk griendland beplant met elst gelegen onder Barendrecht in de Waal.
Aktesoort verkoop Datum 18/06/1851 Archief ONR Ridderkerk Inventarisnummer 85 Aktenummer/Blz. 106/65 Notaris Reinier Hendrik van der Waijfort
- Regina de Zeeuw weduwe van Pieter van Gilst, zonder beroep te Heeroudelandsambacht, als moeder en wettige voogd over haar vier minderjarige kinderen genaamd Agatha, Cornelis, Willem en Gerrit van Gilst
- Simon Nugteren zonder beroep te Ridderkerk als vader en wettige voogd over het enig in leven zijnde minderjarig kind door hem in huwelijk verwekt bij zijn huisvrouw, nu wijlen Trijntje van Gilst genaamd Grietje Nugteren.
- Cent Niemantsverdriet bouwman te Barendrecht als voogd over de minderjarige Cornelis van Gilst, enig in leven zijnde kind van wijlen Willem van Gilst en mede wijlen zijn huisvrouw Stijntje Molendijk
- Frans Huijser bouwman gehuwd met Adriana van Gilst zonder beroep - beiden te Ridderkerk.
Welke nu wijlen Pieter, wijlen Trijntje en wijlen Willem van Gilst alsmede eiseres Adriana van Gilst, zijn of zijn geweest kinderen van wijlen Aagje Nugteren aan haar in huwelijk verwekt door haar voor overleden man Cornelis van Gilst.
Voorts in tegenwoordigheid van:
- Simon Nugteren voornoemd als 1. toeziend voogd over de vier minderjarigen en 2. als toeziend voogd over de minderjarige Cornelis van Gilst en
- Frans Huijser voornoemd als toeziend voogd over de minderjarige Grietje Nugteren.
Op verzoek van genoemde personen bevindt de notaris zich te Rijsoord in de herberg van Willem Ezerman teneinde over te gaan tot de openbare verkoop van:
1. een bouwmanswoning bestaande in een huis, schuur, woon- en wagenketen, boomgaard, tuin, aveling en erf gelegen te Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 58; welk perceel wijlen Cornelis van Gilst in eigendom heeft verkregen bij koop van de executeurs van het testament van wijlen Maria Plaisier, weduwe van Daniel de Snoo. Koper is geworden Cent Niemantsverdriet voor 1300 gulden.
2. een perceel bouwland gelegen onder Ridderkerk in de polder Nieuw Reijerwaard; van welk perceel wijlen voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen bij scheiding der vaste goederen tussen hem en Frans van Gilst in het gemeen en onverdeeld bezeten. Koper is geworden Cent Niemantsverdriet die verklaart de koop te hebben gedaan voor en namens Regina de Zeeuw, weduwe van Pieter van Gilst voor 1950 gulden.
3. een perceel weiland gelegen als hiervoor; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 2. Koper is geworden Simon Nugteren voornoemd die verklaart de koop te hebben gedaan als vader en wettige voogd over zijn minderjarige dochter Grietje Nugteren voor 1360 gulden en 45 cent.
4. een perceel bouwland gelegen als hiervoor; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 2. Koper is geworden Frans Huijser bouwman te Barendrecht die aangeeft de koop te hebben gedaan voor Adriana van Gilst huisvrouw van Frans Huijser voor 775 gulden en 59 cent.
5. een perceel wei- en bouwland gelegen onder Ridderkerk in Verenambacht; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 2. Koper is geworden Willem van Ballegooijen postmeester te Dordrecht die aangeeft de koop te hebben gedaan voor Hendrik Mauritz koopman te Dordrecht voor een bedrag van 1423 gulden en 54 cent.

6. een perceel weiland en griend gelegen onder Strevelshoek; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen bij akte van scheiding van de onroerende goederen en contante gelden behorende tot de nalatenschappen van wijlen Leendert Nugteren en Trijntje Huizer. Koper is geworden Arie Jacobszoon Plaizier vlasboer te Ridderkerk voor een bedrag van 1726 gulden en 33 cent .
7. een aveling zijnde hooiland gelegen onder Ridderkerk in de Waal; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 1. Koper is geworden Willem van Gilst bouwman te Strevelshoek voor 1804 gulden en 7 cent.
8. een perceel bouwland, griend en rietland gelegen onder Strevelshoek; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 6. Koper is geworden Hendrik van der Vorm vlasboer te Ridderkerk voor 170 gulden.
9. een vlasserstelling bestaande in een huis, schuur, zwingelkeet, brandloodsen, drooghuis, droogput, boomgaard, aveling en erf gelegen onder Ridderkerk aan de Straatweg getekend D nummer 57; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 1. Koper is geworden Hendrik de Koning bouwman te Strevelshoek voor 2068 gulden en 47 cent.
10. een vlasserstelling bestaande in een huis, schuur, loods, woon- en zwingelkeet, drooghuis, droogput, tuin, boomgaard, griend en erf gelegen als hiervoor getekend D nummer 46; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 6. Koper is geworden Simon Nugteren voornoemd voor een bedrag van 1370 gulden.
11. een huis, schuur, woonkeet, boomgaard en erf gelegen als hiervoor getekend D nummers 47 en 48; van welk perceel voornoemde Cornelis en Aagje het eigendom hebben verkregen als voor de ene helft op de wijze als vermeld onder 6 en voor de wederhelft bij koop van Jan de Ruiter. Koper is geworden Leendert de Groot schipper te Ridderkerk voor 810 gulden.
12. een griend beplant met elst gelegen onder Barendrecht in de Waal; van welk perceel voornoemde Cornelis het eigendom heeft verkregen als vermeld onder 6. Koper is geworden Cornelis de Zeeuw die aangeeft de koop te hebben gedaan ten behoeve van Anna Elshout weduwe van Gerrit Dijkman de Kool korenmolenaarster te Ridderkerk voor 265 gulden.

Ils se sont mariés le 5 mars 1839 à Ridderkerk, il avait 24 ans.Source 2


Enfant(s):

  1. Grietje NUGTEREN  1840-1910


(2) Il est marié avec Ida PLAISIER.

Aktesoort boedelinventaris Datum 09/08/1881 Archief ONR Ridderkerk Inventarisnummer 145 Aktenummer/Blz. 77/88 Notaris F.H. baron d-Aulnis de Bourouill
Ten sterfhuize van Simon Nugteren (overleden op 23 mei 1881) aan de Oudendijk te Ridderkerk zijn aanwezig
1. Ida Plaisier, zonder beroep, wonend te Ridderkerk, weduwe van Simon Nugteren, voor zichzelf en als voogd voor haar minderjarig kind Apolonia Nugteren.
2. Florus Bastiaanszoon Nugteren, zonder beroep, wonend te Barendrecht, als generaal gevolmachtigde van de echtelieden Grietje Nugteren, zonder beroep en Dingeman de Haan, landbouwer, wonend te Pella in Iowa.
3. Bastiaan Nugteren, vlasboer, wonend te Ridderkerk, voor zichzelf en als toeziend voogd voor genoemde Apolonia Nugteren. Hij (Simon) is gehuwd geweest met Trijntje van Gilst (overleden op 23 maart 1842) en uit dit huwelijk is de eerder genoemde Grietje Nugteren geboren.
Op 29 april 1853 is Simon Nugteren hertrouwd met Ida Plaisier. Uit dit huwelijk zijn geboren Apolonia en Bastiaan.

Ils se sont mariés le 29 avril 1853 à Ridderkerk, il avait 38 ans.


Enfant(s):

  1. Bastiaan NUGTEREN  1855-1855
  2. Bastiaan NUGTEREN  1856-1939
  3. Frans NUGTEREN  1858-1860
  4. Apolonia NUGTEREN  1862-1927

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Simon NUGTEREN?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Simon NUGTEREN

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Simon NUGTEREN

Simon NUGTEREN
1814-1881

(1) 1839
(2) 1853

Ida PLAISIER
1818-1893


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Les sources

  1. acte 9
    acte 9
  2. acte 8
    acte 8

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 27 septembre 1814 était d'environ 16,0 °C. Il y avait 66 mm de précipitationLe vent venait principalement de l'/du sud-est. Caractérisation du temps: half bewolkt regen. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1814: Source: Wikipedia
    • 1 janvier » proclamation du comte de Provence (le futur Louis XVIII) invitant ses sujets français à bien accueillir les envahisseurs alliés.
    • 10 février » bataille de Champaubert (Marne), lors de la Campagne de France.
    • 12 février » |combat de Nogent-sur-Seine durant la campagne de France.
    • 1 mars » signature du Traité de Chaumont entre les quatre puissances alliées: Angleterre, Autriche, Prusse et Russie.
    • 21 mars » |bataille d'Arcis-sur-Aube. Après avoir manqué d'anéantir les forces de Blücher, Napoléon est vaincu par les troupes de l'Autrichien Schwarzenberg.
    • 31 mars » |les troupes de la Sixième Coalition entrent dans Paris.
  • La température le 29 avril 1853 était d'environ 14,5 °C. Le taux d'humidité relative était de 44%. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Du 1 novembre 1849 au 19 avril 1853 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Thorbecke I avec comme premier ministre Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • Du 19 avril 1853 au 1 juillet 1856 il y avait en Hollande le gouvernement Van Hall - Donker Curtius avec comme premiers ministres Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) et Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
  • En l'an 1853: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,3 millions d'habitants.
    • 18 février » le roi de Birmanie Pagan Min est contraint d'abdiquer en faveur de son demi-frère Mindon Min.
    • 19 mars » Nankin tombe aux mains des Taiping.
    • 8 juillet » arrivée des Navires noirs du Commodore Perry en baie de Tokyo, à Uraga.
    • 24 septembre » la Nouvelle-Calédonie est proclamée colonie française.
    • 4 octobre » début de la guerre de Crimée.
    • 30 décembre » achat Gadsden entre les États-Unis et le Mexique.
  • La température le 23 mai 1881 était d'environ 18,6 °C. La pression du vent était de 4 kgf/m2 et provenait en majeure partie du est-sud-est. La pression atmosphérique était de 77 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 44%. Source: KNMI
  • Du 20 août 1879 au 23 avril 1883 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Van Lijnden van Sandenburg avec comme premier ministre Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
  • En l'an 1881: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 4,5 millions d'habitants.
    • 27 février » victoire du Transvaal à la Bataille de Majuba pendant la première guerre des Boers.
    • 4 mars » James Abram Garfield devient le 20 président des États-Unis.
    • 26 mars » Carol Ier est proclamé roi de Roumanie.
    • 12 mai » traité du Bardo, qui instaure le protectorat de la France sur la Tunisie.
    • 30 juin » Jules Ferry fait voter la loi sur la liberté de réunion publique (à l'exception des partis politiques).
    • 24 décembre » signature du «traité de l’amitié» entre Ngaliema De Swata et Henry Morton Stanley, lui octroyant un droit d’établissement dans l’ouest de ce qui deviendra Léopoldville, puis Kinshasa.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia

  • 1857 » Augustin Louis Cauchy, mathématicien français (° 21 août 1789).
  • 1868 » Kit Carson, pionnier de la conquête de l’Ouest américain (° 24 décembre 1809).
  • 1894 » Brian Houghton Hodgson, administrateur colonial, ethnologue et naturaliste britannique (° 1 février 1800).
  • 1906 » Henrik Ibsen, écrivain norvégien (° 20 mars 1828).
  • 1908 » François Coppée, homme de lettres français (° 26 janvier 1842).
  • 1917 » Ranavalona III, reine de Madagascar (° 22 novembre 1861).

Sur le nom de famille NUGTEREN

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme NUGTEREN.
  • Afficher des informations sur NUGTEREN sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille NUGTEREN.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Cock Rijerkerk, "Généalogie Rijerkerk - Bronner", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijerkerk-bronner/I264594.php : consultée 5 juin 2024), "Simon NUGTEREN (1814-1881)".