Généalogie Meeldijk » Adrianus MEELDIJK (1875-1959)

Données personnelles Adrianus MEELDIJK 


Famille de Adrianus MEELDIJK

Il est marié avec Johanna van der SNOEK.

Ils se sont mariés le 27 décembre 1900 à Vlaardingen, il avait 25 ans.Source 3

Getuige: Nicolaas van de Kraan wonende te Maassluis, bakker, 25 jr.
Getuige: Dingeman van der Windt, zeeman, 32 jr. behuwd broeder van de bruid.
Getuige: Willem Adrianus van der Baars, fondsbode, 36 jr. behuwd broeder van de bruid.
Getuige: Jacob Borst, fustkuiper, 27 jr. behuwd broeder van de bruid.
Huwelijk is op de 16e en 23 december afgekondigd.

Enfant(s):

  1. Arie MEELDIJK  1905-1906
  2. Cornelis MEELDIJK  1905-1906
  3. Cornelis Arie MEELDIJK  1907-1987 
  4. Arie MEELDIJK  1909-1931
  5. Adrianus MEELDIJK  1911-1912
  6. Cornelia MEELDIJK  1911-1951
  7. Adrianus MEELDIJK  1917-1977 


Notes par Adrianus MEELDIJK

NATI Nederlandse
Getuigen bij geboorte aangifte: Cornelis van Rhee, nachtwaker, 51 jr. en Anthonie Verniel, doodgraver, 36 jr. Geboren te Zuid-Beijerland in Wijk b nr. 64.
Bij huwelijk in 1900 is hij fabrieksarbeider.
Bij overlijden Cornelis (1906), Arie(1906) en Adrianus (1912) is hij fabrieksarbeider.
Bij overlijden Arie (1931) is hij koopman.
--
Fabrieksarbeider (ruim 25 jaar) op de melkfabriek De Hollandia in Vlaardingen waar hij op jonge leeftijd (14 jr.?) is gaan werken. Op 22 februari 1874 woonden zijn ouders in huisnummer 103 te Nieuw-Beijerland. In zijn geboorteakte van 20 mei 1875 staat dat hij in Zuid-Beijerland geboren is. Woonde vervolgens (vanaf tussen augustus 1876 en november 1877) in Vlaardinger Ambacht aan de Vlaardingscheweg nummer 21a (wijk B), dit is de weg van Emaus naar Kethel.
Hij woonde tijdens de geboorte van Adriana Kornelia (1902) aan de Steijnstraat te Vlaardingen en is dan fabrieksarbeider.
Hij woonde (vanaf 3 mei 1939) aan de Catsstraat 9 te Vlaardingen, (vanaf 14 juli 1941) het 's-Gravendijkplein 50 en (vanaf 25 juni 1952) de Sweelinckstraat 180 te Vlaardingen.
Na zijn werkzaamheden op de Hollandia Fabriek is hij een boter- en kaashandel begonnen. Eerst met paard en wagen en daarna met een (bestel)auto (T Ford). Ook had hij een zuivelwinkel aan de Catsstraat. Daarna heeft hij tot ongeveer 1943 een straatmelkhandel in Vlaardingen gehad. Zoon C.A. Meeldijk had toen de zuivelwinkel (boter- en kaas) en later een winkel aan de 1e Wandeloorddwarsstraat te Rotterdam
Had een moeilijk te genezen beenwond en is overleden als gevolg van griep. Begraven vanuit de Sweelinckstraat 180 op de Gemeentelijke Begraafplaats Emaus 8, 3135 JC te Vlaardingen.
Was aanvankelijk Nederlands Hervormd en later Gereformeerde Bond.
Adrianus en Johanna zijn begraven op begraafplaats Emaus in Vlaardingen. Vak: West P2e kl. nr. 21.
--
Over de Steinstraat.
Klaas Zonneveld: Geboren 4 februari 1901 te Maasland. Hij heeft jarenlang samen met zijn vrouw Stien een melk-boter-kaas-eieren-enz. winkel gehad in Vlaardingen (hoek Steinstraat-Oranjestraat). Klaas reed dan met motorkerrie (bakfiets) door Vlaardingen. Toen Stien besmet werd met TB en moeilijk kon lopen zijn zij verhuisd naar de de Van Baarlestraat, waar Klaas op 12 november 1976, 75 jaar oud, is overleden. Hij is begraven in zijn geboortedorp Maasland. Zijn vrouw Stien is overleden in het verpleeghuis Zonnehuis te Vlaardingen en is bij Klaas in het graf in Maasland begraven (bron: een nicht van Klaas).
Waarschijnlijk hebben deze mensen deze winkel van Adrianus overgenomen en is zelf in de Catsstraat gaan wonen.
.
VLAARDINGEN - Iedere maand publiceert Groot Vlaardingen in samenwerking met de historische Vereniging Vlaardingen een historische foto. De lezer mag het verhaal achter de foto vertellen.
Voor Nel de Graaf-Poot en Atie Witsenburg-Poot was het niet moeilijk de vorige herinneringsfoto. Beiden zijn dochters van de gebroeders Piet en Bas Poot, die aan de Gedempte Biersloot 78, hoek Cronjéstraat een bloemenzaak runden. Atie heeft nog met haar ouders boven de zaak gewoond. Tijdens de stadssanering in de zestiger jaren werd de gehele bebouwing in die buurt afgebroken. Aan de Goudsesingel en aan de Markgraaflaan zien we daarna de broers Piet en Bas Poot terug met een bloemenzaak. Toch kwamen de meeste herinneringen uit de tijd voor daar een bloemenzaak was. Ook de daarachter gelegen straten als de Krugerstraat, de Steinstraat en de De Wetstraat zien velen nog voor zich. De Transvaalbuurt werd het genoemd. Velen herinneren zich nog de schoenmakerij van broer en zus Frings in het pand. Jan Keizerwaard bracht er als jongen vaak zijn schoenen, als die na een potje straatvoetbal open neuzen hadden. ‘Leeuwenbekies’ noemde de Vlaardingers dit. Mw. Nierop-Ketting kende de schoenmaker ook goed, zij woonden met hun gezin van 1925 tot 1932 naast de winkel aan de Gedempte Biersloot. Ook mw. J. Bouwman-Verboon kan er over mee praten, zij woonde in de Cronjéstraat tegenover de winkel “broer en zus waren goede schoenherstellers.” Beiden herinneren zich nog de vele winkels die daar in de buurt waren. In een ervan zat melkboer Klaas Sonneveld, waar C. van den Berg op maandagmiddag een fles gortenpap ging kopen. Zij aten het als toetje met stroop er doorheen. Het gezin woonde in de Cronjéstraat op nr. 10 en hij weet nog dat uit het raampje onder het schuine dak altijd onder etenstijd een vrouw uit het raampje hing en ze bij hen naar binnen keek. Toen de Korte Hoogstraat omstreeks 1960 gereed kwam werd het een drukke straat. De buslijnen van de WSM en de RET hadden hun route door de straat, vandaar de stoplichten vertelde de heer A.K. Bot. Volgens Mar de Baan en Cor van Alphen waren het de eerste stoplichten in Vlaardingen. In 1982 introduceerde wethouder Goudriaan het schuin oversteken op het kruispunt.
--
HISTORISCHE CONTEXT
Vlaardingen:
Het Hof
In 1612 kwam de ambachtsheerlijkheid Vlaardingen en Vlaardinger-Ambacht in handen van de rijke Amsterdamse koopman Pieter Gerritszn. van Ruytenburch.
In de driehoekige polder ten oosten van de haven (bestaande uit percelen wei- en akkerland met namen als 'het Louweland'en 'Buytenweyde'), liet hij een nieuw huis bouwen, het zgn. Hof, omringd door fraaie tuinen en stalgebouwen.
Langs de Oude Haven, rond de kop van het 'Toepadt' (Schiedamseweg), verscheen vanaf het midden van de 17e eeuw enigebebouwing, voornamelijk rederswoningen met pakhuizen en andere aan de visserij gerelateerde bedrijfsgebouwen.
Industrie
Alhoewel in 1830 door de gemeente Vlaardingen het grondgebied van de laatste ambachtsheer, Diderik van Leyden Gael, werdaangekocht en stadsuitbreiding naar het oosten daardoor mogelijk werd, kwam deze toch maar aarzelend op gang.
De eerste industrie die daar werd gevestigd, was een kalkbranderij met twee ovens (ter plaatse van het huidigeHVO-terrein). In 1859 werd het eerste lichtgas geproduceerd door de Gasfabriek aan de Hoflaan (ter plaatse van hetHofgebouw).
Aan het Oosterhoofd kwam in 1862 een garancinefabriek waar uit meekrapbladeren rode verfstof werd bereid. Touwslagerij'De Zeevaart' van K.S. van der Brugge werd in 1867 geopend in een langgerekt pand dat vanaf de Oosthavenkade, langs de1e Van Leyden Gaelstraat, doorliep tot aan de latere Binnensingel.
Rederijen aan de Oosthavenkade
De eerste rederij die zich aan de Oosthavenkade vestigde, was 'De Noordzee' in 1867, twee jaar later gevolgd door 'Regtdoor Zee'. Deze rederij bezat pakhuizen ter weerszijden van de kop van de huidige Willem Beukelsznstraat. De hierachtergebouwde arbeidshuisjes stonden - naar de herkomst van de meeste personeelsleden - bekend als de Scheveningsebuurt.
In 1877 werd de Hollandsche Boterfabriek VACCA opgericht door J.W. Muurling, die tevens directeur was van rederij 'HetNoorden'. Na diens faillissement kwam het bedrijf in 1882 uiteindelijk in handen van C.H. Wagenaar Hummelinck, die er devermaarde melkfabriek 'Hollandia' in vestigde.
--
1890-1898. Koningin Emma (20.08.1858 - 20.03.1934). Na het overlijden van haar man Willem III trad Emma op als regentesover haar minderjarige dochter Wilhelmina; zij was geliefd bij het volk; na het overlijden van Willem III ging hetgroothertogdom Luxemburg verloren, doordat de Luxemburgers een beroep deden op de Salische wet (inhoudende dat alleenmannen de troon kunnen opvolgen)

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Adrianus MEELDIJK?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Adrianus MEELDIJK

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Adrianus MEELDIJK

Ancêtres (et descendants) de Adrianus MEELDIJK


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Parenté Adrianus MEELDIJK

Les sources

  1. Akte Burgelijke Stand 30 Zuid-Beijerland
  2. Aktenummer
  3. Akte burgerlijke stand nummer 137 Vlaardingen

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 20 mai 1875 était d'environ 12,3 °C. Il y avait 1 mm de précipitation. La pression du vent était de 3 kgf/m2 et provenait en majeure partie du sud-sud-ouest. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 77%. Source: KNMI
  • Du 27 août 1874 au 3 novembre 1877 il y avait en Hollande le gouvernement Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg avec comme premiers ministres Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) et Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
  • En l'an 1875: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 4,0 millions d'habitants.
    • 30 janvier » la France tourne définitivement le dos à la monarchie. Par une seule voix de majorité (353 contre 352), l'Assemblée nationale adopte l'amendement Wallon, qui stipule que «Le président de la République est élu à la majorité absolue des suffrages par le Sénat et par la Chambre des députés réunis en Assemblée nationale. Il est nommé pour sept ans; il est rééligible.»
    • 25 février » Guangxu devient empereur de Chine.
    • 16 juillet » adoption de la troisième des lois constitutionnelles de 1875, qui ont instauré peu à peu la Troisième République française.
    • 26 juillet » Charles Bolles attaqua sa première diligence dans le comté de Calaveras.
    • 22 août » ratification du traité de Saint-Pétersbourg, convenant de l’échange de l’île de Sakhaline contre les îles Kouriles entre le Japon et la Russie.
    • 2 décembre » Antonio Cánovas del Castillo devient président du Conseil espagnol.
  • La température le 27 décembre 1900 était d'environ 6,3 °C. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 99%. Source: KNMI
  • Du 27 juillet 1897 au 1 août 1901 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Pierson avec comme premier ministre Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal).
  • En l'an 1900: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 5,1 millions d'habitants.
    • 7 février » la bataille de Vaal Krantz se conclut par une victoire boere pendant la seconde guerre des Boers.
    • 27 février » |fondation du Parti travailliste britannique.
    • 5 juin » Pretoria, capitale du Transvaal, est prise par les troupes britanniques, lors de la deuxième guerre des Boers.
    • 21 juin » l'impératrice chinoise, Cixi, déclare la guerre aux huit nations, lors de la révolte des Boxers.
    • 19 juillet » ouverture au public de la première ligne de métro parisien.
    • 29 juillet » l'anarchiste Gaetano Bresci assassine le roi d'Italie Humbert Ier.
  • La température au 11 avril 1959 était entre 3,3 et 12,2 °C et était d'une moyenne de 7,7 °C. Il y avait une précipitation de 10,7 mm pendant 3,2 heure(s). Il y avait 3,9 heures de soleil (29%). Il faisait très nuageux. La force moyenne du vent était de 4 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud-sud-ouest. Source: KNMI
  • Du 22 décembre 1957 au 19 mai 1959 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Beel II avec comme premier ministre Dr. L.J.M. Beel (KVP).
  • Du 19 mai 1959 au 24 juillet 1964 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Quay avec comme premier ministre Prof. dr. J.E. de Quay (KVP).
  • En l'an 1959: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 11,3 millions d'habitants.
    • 11 février » fondation de la Fédération des émirats arabes du Sud comme protectorat britannique.
    • 17 mars » le dalaï-lama, chef spirituel du Tibet, quitte Lhassa à la suite d'un soulèvement anti-chinois, avant de se réfugier un peu plus tard en Inde.
    • 29 avril » la création du gouvernement tibétain en exil est proclamée.
    • 14 mai » |le parlement suédois vote une loi généralisant la retraite à tous les salariés.
    • 15 octobre » attentat de l'Observatoire.
    • 1 décembre » signature du traité sur l'Antarctique.
  • La température au 15 avril 1959 était entre 6,4 et 18,2 °C et était d'une moyenne de 13,7 °C. Il y avait une précipitation de 1,2 mm pendant 1,5 heure(s). Il y avait 1,0 heures de soleil (7%). Il faisait nuageux. La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud. Source: KNMI
  • Du 22 décembre 1957 au 19 mai 1959 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Beel II avec comme premier ministre Dr. L.J.M. Beel (KVP).
  • Du 19 mai 1959 au 24 juillet 1964 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Quay avec comme premier ministre Prof. dr. J.E. de Quay (KVP).
  • En l'an 1959: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 11,3 millions d'habitants.
    • 7 janvier » les États-Unis reconnaissent le régime cubain de Fidel Castro.
    • 8 janvier » |Charles de Gaulle devient le premier président de la Cinquième République française.
    • 16 février » Fidel Castro devient chef du gouvernement cubain.
    • 24 mars » l'Irak se retire du Pacte de Bagdad, union militaire défensive dirigée contre l'Union soviétique.
    • 31 juillet » création de l'ETA, groupe armé anti-franquiste et séparatiste basque.
    • 1 août » la Constitution tunisienne de 1959 (1959 دستور تونس) est promulguée.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille MEELDIJK

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme MEELDIJK.
  • Afficher des informations sur MEELDIJK sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille MEELDIJK.

La publication Généalogie Meeldijk a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
J. Meeldijk, "Généalogie Meeldijk", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-meeldijk/I31670.php : consultée 15 mai 2024), "Adrianus MEELDIJK (1875-1959)".