Généalogie Koldewijn - van Delden - Solleveld - Miggels - Vellekoop - Jurriens » Willem (Willemsen) van Pannekoek (1788-1865)

Données personnelles Willem (Willemsen) van Pannekoek 


Famille de Willem (Willemsen) van Pannekoek

(1) Il est marié avec Lamberta de Bruijn.

Ils se sont mariés le 28 mars 1811 à Brummen, il avait 22 ans.


Enfant(s):

  1. Jantjen van Pannekoek  1817-1853 

  • Le couple a des ancêtres communs.

  • (2) Il est marié avec Jantje van Delden.

    Ils se sont mariés le 17 juin 1825 à Apeldoorn, il avait 37 ans.


    Enfant(s):

    1. Geurt van Pannekoek  1842-1847


    Notes par Willem (Willemsen) van Pannekoek

    De papiermolens in de provincies Gelderland, alsmede in Overijssel en Limburg (H. Voorn)
    Blz 436 en verder: Lierdermark (Beekbergen), De Tullekensmolen I
    Berend Luitjes verpachtte de molen in 1816 aan Willem van Pannekoek voor 330 gld per jaar. Willem van Pannekoek, geboren in 1788, en toen nog getrouwd met Lamberta de Bruin, bleef pachter van de molen, nadat Berend Luitjes op de laatste dag van 1817 zijn molen transporteerde aan Hendrik Jans Capel, bij wie Berend nog steeds in de schuld stond. Toen in 1839 Willem van Pannekoek naar de Hummense molen vertrok, die hij reeds in 1833 had gekocht, volgde schoonzoon Derk Braakman, getrouwd met dochter Andrea van Pannekoek, hem op als pachter van de Tullekensmolen.

    Blz 300 en verder: Brummen (Coldenhove), De Hummense molen
    De molen was na veiling door Hummens erfgenamen in juli 1833 voor 5025 gld het eigendom geworden van Willem van Pannekoek, geboren in Hall in 1788 en in 1825 als weduwnaar van Lamberta de Bruin hertrouwd met Jantje van Delden. Vanaf 1816 was hij pachter van de noordelijke Tullekensmolen te Beekbergen, waar hij tot 1839 heeft gewerkt. Willem van Pannekoek kwam met zijn vrouw en drie van zijn dochters, Hermina Berendina, Jantje en Berendina Eva, in 1839 naar Coldenhove. Volgens een berichtje in ‘De Reizende Nieuwsbode’, een Amsterdams nieuwblaadje, is de papierfabriek van van Pannekoek in september 1842 afgebrand. Volgens de kadastrale registers had er ook in 1843 een verbouwing plaats, in 1851 opnieuw door een verbouwing gevolgd.
    Willem van Pannekoek, die in augustus 1846 nog een zoon Hessel liet dopen, overleed op 4 januari 1865 en was toen 76 jaar. Zijn erfgenamen lieten de molen in maart 1866 publiek veilen. De weduwe, Jantje van Delden, kocht de molenopstand voor 7420 gld; water en grond waren toen reeds lang van de domeinen gekocht. De weduwe overleed 30 december 1876. De molen werd in maart 1877 opnieuw geveild en voor f 8553 gekocht door een neef, Reinder Jan Huiskamp, die in mei 1881 met Albertus Gerhard Huiskamp een vennootschap onder firma Huiskamp Zonen aanging.

    Blz 494: Wissel, De Noordelijke Molen op de Wittebeek
    Kort voor zijn overlijden heeft Daniel Jonker op 1 mei 1860 de noodelijke ‘papierfabriek’ verkocht aan Gijsbert Willem en Jan Willem van Pannekoek, zoons van Willem van Pannekoek van de Tullekensmolen te Beekbergen en de Hummense molen in Coldenhove, en Jantje van Delden. De papiermolen was verhuurd aan Gerhardus Martinus van Gerrevink. De gebroeders van Pannekoek hebben op 16 maart 1866 hun papiermolen geveild. Hun moeder Jantje van Delden heeft de molen toen gekocht. Na haar overlijden werd in mei 1877 de molen met vele andere goederen opnieuw geveild en gekocht door Jan Zeger van den Berg, gehuwd met de oudste dochter, Lamberta Willemina van Pannekoek.

    Blz 428: Ugchelen, De Bazemolen II
    Peter Looys en zijn vrouw Gerritje van Pannekoek hebben korte tijd de molen zelf bewoond en gebruikt, maar hebben reeds op 17 april 1845 voor f 2000 de vierbaksmolen met woonhuis, erven en tuin alsmede enig bouwland en hakhout verkocht aan Teunis Sanders en Willem van Pannekoek, papierfabrikanten te Eerbeek.
    Teunis Sanders was gehuwd met Lotte Berendina van Pannekoek. Willem van Pannekoek, papierfabrikant op de Hummense molen, was in tweede huwelijk getrouwd met Jantje van Delden. De molen werd verpacht, vanaf 1851 aan Hendrik Pannekoek Janszoon, in 1817 in Hall geboren en getrouwd met Berendina Eva Pannekoek, in 1820 te Beekbergen geboren. In 1853 had Pannekoek zeven werklieden en een jongen in dienst. Hij werkte op de Bazemolen tot begin 1866, toen hij de Dorpermolen in Vaassen huurde. Het vertrek van Pannekoek zal voor de eigenaars-erfgenamen, Teunis Sanders en Willem van Pannekoek waren inmiddels overleden resp. 1859 en 1865, de aanleiding zijn geweest, de molen te verkopen. De molen werd voor f 3540 gekocht door Cornelis Lambertus Sanders, papiermaker op de kleine Windemolen.

    Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Willem (Willemsen) van Pannekoek?
    L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


    Barre chronologique Willem (Willemsen) van Pannekoek

      Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
    Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Willem (Willemsen) van Pannekoek


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les données affichées n'ont aucune source.

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 26 avril 1788 était d'environ 9,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du ouest-sud-ouest. Caractérisation du temps: zeer betrokken. Source: KNMI
  • En l'an 1788: Source: Wikipedia
    • 9 janvier » Le Connecticut devient le cinquième état à ratifier la constitution des États-Unis.
    • 26 janvier » arrivée des premiers colons européens en Australie, à bord de la First Fleet qui accoste à Port Jackson.
    • 9 février » l'Autriche rejoint la Russie dans la septième guerre russo-turque.
    • 21 mars » un incendie détruit 856 immeubles à La Nouvelle-Orléans, aux États-Unis.
    • 21 juillet » réunion des états généraux du Dauphiné à Vizille à la suite de la journée des Tuiles.
    • 25 juillet » Wolfgang Amadeus Mozart termine la composition de sa Symphonie n°40 en Sol mineur (K550).
  • La température le 27 avril 1788 était d'environ 11,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du nord-ouest. Caractérisation du temps: zeer betrokken. Source: KNMI
  • En l'an 1788: Source: Wikipedia
    • 9 février » l'Autriche rejoint la Russie dans la septième guerre russo-turque.
    • 7 juin » émeutes contre l'autorité du roi, durant la journée des Tuiles, à Grenoble.
    • 21 juin » le New Hampshire ratifie la Constitution des États-Unis.
    • 21 juillet » réunion des états généraux du Dauphiné à Vizille à la suite de la journée des Tuiles.
    • 26 juillet » l'État de New York ratifie la constitution des États-Unis et en devient le 11 État.
    • 8 août » en France, le roi Louis XVI convoque les États généraux, pour le 5 mai 1789.
  • La température le 17 juin 1825 était d'environ 20,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du nord-ouest. Caractérisation du temps: half bewolkt winderig. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1825: Source: Wikipedia
    • 4 mars » John Quincy Adams, devient le 6 président des États-Unis.
    • 28 avril » promulgation de la loi du milliard aux émigrés, indemnisant des Biens nationaux confisqués/repris par les nouveaux régimes à partir de la Révolution française.
    • 11 juin » Simon Bernard pose la pierre angulaire de Fort Hamilton.
    • 12 août » Simón Bolívar devient le premier président de la République de Bolivie.
    • 29 août » traité de Rio de Janeiro, reconnaissant l'indépendance du Brésil.
    • 1 décembre » le tsar Nicolas I monte sur le trône.
  • La température le 4 janvier 1865 était d'environ 2,8 °C. Il y avait 0.8 mm de précipitation. La pression du vent était de 12 kgf/m2 et provenait en majeure partie du sud-ouest. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 94%. Source: KNMI
  • Du 1 février 1862 au 10 février 1866 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Thorbecke II avec comme premier ministre Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • En l'an 1865: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,6 millions d'habitants.
    • 15 janvier » victoire de l'Union, à la seconde bataille de fort Fisher, pendant la guerre de Sécession.
    • 17 février » |la ville de Columbia en Caroline du Sud est mise à feu lors de la guerre de Sécession. En conséquence, la ville de Charleston est évacuée.
    • 15 avril » assassinat d'Abraham Lincoln, Andrew Johnson lui succède au poste de président des États-Unis.
    • 1 mai » début de la guerre de la Triple Alliance, opposant l'Argentine, le Brésil et l'Uruguay au Paraguay.
    • 14 juillet » première ascension du Cervin, par Edward Whymper et son groupe, dont quatre membres mourront dans la redescente.
    • 14 août » convention de Gastein, décidant du partage des duchés de Schleswig et de Holstein entre l’Autriche et la Prusse.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille Van Pannekoek


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Peter Koldewijn., "Généalogie Koldewijn - van Delden - Solleveld - Miggels - Vellekoop - Jurriens", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-koldewijn/I3747.php : consultée 4 mai 2024), "Willem (Willemsen) van Pannekoek (1788-1865)".