Généalogie Gomes » Maarten Hillenius (1803-1876)

Données personnelles Maarten Hillenius 

  • Il est né le 12 juillet 1803 dans Texel.
  • Profession: (school)onderwijzer (1829, 1835, 1838, 1840-1841, 1844, 1855, 1859, 1866); onderwijzer der jeugd (1846, 1851); gepensioneerd onderwijzer (1870, 1876).
  • Religion: Doopsgezind.
  • Il est décédé le 18 novembre 1876 dans Den Hoorn (Texel, NH), il avait 73 ans.Les sources 1, 2
    Hij is overleden om 06.00u; aangifte overl op 19 nov 1876 door Cornelis Bremer, 41 jaar, broodbakker en Dirk Kikkert, 25 jaar, veehouder; beiden behuwdzoon van de overledene; beiden wonende op Texel
  • Un enfant de Jan Kleun Michielsz Hillenius et Aaltje Jans Bakker
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 16 octobre 2021.

Famille de Maarten Hillenius

Il est marié avec Grietje Alta.

Ils se sont mariés le 17 octobre 1834 à Harlingen (Friesland), il avait 31 ans.Source 3


Enfant(s):

  1. Jan Hillenius  1835-1914 
  2. Jetske Hillenius  1838-1909 
  3. Johannes Hillenius  1840-1840
  4. Johannes Hillenius  1841-1891 
  5. Aaltje Hillenius  1844-1910 
  6. Michiel Hillenius  1851-????
  7. Trijntje Hillenius  1855-1900 


Notes par Maarten Hillenius

Gemeenteraadsnotulen

Vergadering gehouden den 12 Augustus 1825
3 uur Present de Schout en alle de Leden
Op voordragt van de Schout is besloten tot tweeden onderwyzer aan den Hoorn te benoemen den persoon van Maarten Hillenius, en aan denzelven, even als aan de overige tweede onderwyzers op dit Eiland, toeteleggen een vast Jaarlyksch tractement van f 250.-
Bron: Irene Maas
Ds Huizinga
21 Mei 1848. Afscheid Dominee Doyer van den Hoorn. Vooraf bij Meester Hillenius met W. Bok.

16 Augustus 1848. Te 1 ure gaan wij in de diligence. Grietje bleef in 't Hoogezand. Wij waren reeds digt te Hardingarijp toen het licht werd, te half 5 te Leeuwarden. Te half 8 te Harlingen. Te ruim 8 ure op zee met Cornelis Jakobsz Bakker, met Meester Maarten Hillenius en vrouw Grietje Alta. Dirk altijd boven op. Het is stil voor den wind en voor den stroom. Half 4 op Texel aangeland. Naar den Burg gewandeld.

2 February 1849. Hij [neef Huiziga] sliep vrij gerust en stond te 10 uur op. Later had hij nog een aanval van melancholij. Omstreeks middag wandelde ik met Scheurleer naar den Burg. Des avonds te 5 uur ging ik met Alida nog even naar den Hoorn. Huizinga was toen veel beter.Wij vonden bij hem Jan Knaap en Meester Hillenius. Wij bleven boterham eten en waren omstreeks middernacht weer te huis.

16 November 1853. Naar den Hoorn, bij Meester Hillenius thee gedronken. Zijne vrouw betert mooi, best tevreden over Scheurleers behandeling.

20 February 1854. Gistermorgen bij zeer harde wind met de Burgemeester en Meester Brouwer en Sijbrand, Samuel bij mij, naar den Hoorn gereden. Ik [heb] Dominee Lodeezen in zijn dienst bevestigd.
Des middags met de familie Bok, pas aangekomen, en den heer Lodeezen en Raadt van Oldenbarneveld van Amsterdam, nog later aangekomen, en Rietberg en vrouw bij Lodeezen gegeten. Deze doet des namiddags zijn Intreerede.
Des avonds bij Lodeezen de Kerkeraad [van den Hoorn]: Klok, Rab, Visser en vrouwen, Jan Bakker, Meester Hillenius en vrouw, Rietberg en vrouw, Lodeezen en vrouw en broer en zwager, Dirk en Samuel. Aan de tafel wordt mij een fraaije zilveren sigarenstander aangeboden. Wij zeer genoeglijk samen. Arie Rab voert dikwijls het woord en dikwijls zeer snedig. Hij scheen aller welgevallen te winnen.

1 October 1855. Naar den Hoorn. Meester Hillenius zeide dat hij mij, met alle respect, wantrouwde. Hij schepte volstrekt geen behagen in mijn preeken, en nu kon hij ligt vooronderstellen dat ik iemand zou aanbevelen [voor het beroep] die geheel in mijn geest was. Ik verklaarde dat juist het tegendeel plaats had.

27 January 1856. Des morgens aan den Hoorn gepreekt, met Katrina en Sina gereden met J.C. Bakker. De meisjes bij Meester Hillenius gebleven en des avonds terug.

3 December 1856. De kinderen van Meester Hillenius, Aaltje en Willemina zijn hier vandaag geweest.

8 Maart 1857. Daarna (6 uur) naar den Hoorn, sneeuwjagt. Wieringa en vrouw wilden Gé en de beide meisjes (die zich daar zeer met 2 meisjes van Meester Hillenius vemaakten) dien nacht houden. Het weer klaarde echter wat op en wij gingen te 11 uur vertrekken en hadden een goede reis.

29 Juny 1858. Des morgens te 8 ure met alle 5 de kinderen naar den Hoorn gewandeld. De lucht is wel betrokken, maar wij zijn reeds gewoon geen regen te verwachten, schoon wij het van elk uur hopend tegemoet zien. Menno, Sina en Katrina bij ons gewacht, toen met de kinderen van Meester Hillenius mede. Toen naar de duinen (de verrekijker van Klok mede) waar wij weldra Dirk en Samuel vonden. Ons daar wat vermaakt en verkwikt met brood, wijn en water.

7 September 1858. Naar den Hoorn, aldaar geene leerlingen. Ik bij Aagje Stark, Meester Hillenius, bij Simon Daalder koffij gedronken.
Aris Rab is ziek. Hij heeft er niet tegen dat wij in de Vermaning een Afschaffingsvergadering houden. Ik in sterken regen naar huis.

21 September 1858. Naar den Hoorn. Aris Rab wist zich vrij goed te verontschuldigen over het voorgevallene [dat de Afschaffingsvergadering in de Vermaning niet werd toegestaan]. Hij was niet tegen die vergadering geweest, maar daar Pieter Daalder, Hillenius en Klok er tegen waren, had hij om vredes wil er ook tegen gestemd. Hij was van meening dat Vrendenberg zoo zeer tegen de Afschaffing ijverde omdat het van een Doopsgezinde uitging. De Gereformeerden konden niet hebben dat de Doopsgezinden ook iets konden ten uitvoer brengen door materiële of morele krachten.

20 Maart 1859. Avondmaal aan den Hoorn, 21 communicanten, daarbij kapitein Kuiper en vrouw en 3 dochters. Pieter Daalder en Meester Hillenius niet of geen der zijnen.

24 Mei 1859. Naar den Hoorn, bij Aagje Stark, Jan Knaap, Meester Hillenius, Dirk Schuit.

13 July 1859. Naar den Hoorn. Catechisatie. Meester Hillenius heeft zijn post als onderwijzer neergelegd en betrekt nu een andere woning.

2 October 1860. In den Hoorn de catechisatie gesloten.
Bij Meester Hillenius koffij gedronken. Ik verhaal hoe Burgemeester en Bok beide mij gezegd hadden dat zij mij wel hadden willen helpen aan een hooger tractement te komen, als ik maar met hun gesproken had. Meester Hillenius spreekt over de familie Keijser, Burgemeester en Simon, als vrij wat hooghartig, waarin ik hem niet kan tegenspreken. Over de Gemeenten van Burg en Hoorn.

15 July 1867. Krans aan den Hoorn bij Wieringa. Gesprekken over de Gemeenteraad waarvoor Wieringa Bok, Jan Koning, P. Langeveld, Meester Hillenius aanbeveelt en vooral Westenberg.

4 July 1869. Zondag. Gepreekt aan de Waal. Bij C. Bremer, aldaar Meester Hillenius. Ik bragt hem de groeten van jufvrouw Offerhaus.

21 February 1870. Tusschen dooi en vorst, harde wind en sneeuw. Ik niet naar de Krans bij Bakels, maar te 1 ure met den ouden Heer Bok met de wagen gereden naar den Hoorn, begrafenis van jufvrouw Hillenius. Remmers las, goede intonatie. Bakels deed een vrij goede toespraak. Sterke sneeuwbui op 't Kerkhof. In 't sterfhuis teug gekeerd deed eerst Bok en toen ik eene toespraak aan Meester Hillenius. Te 4 ure met Bok weer terug gereden.

9 December 1875. Glad op de wegen. Bakels hier komende van de Waal met de wagen. Katrina en ik met hem mede naar den Hoorn.
Bij Meester Hillenius, op dit oogenblik bij zijn schoonzoon Jan Bruin [Aaltje Hillenius was getrouwd met Jan Bruin]. Mijn komst scheen hem regt aangenaam te zijn. Hij is zeer zwak, zou van nu af aan niet meer naar de kerk kunnen gaan.
Hij verhaalt mij in 't kort de levensgeschiedenis van zijn zwager Klaas Hoekstra (zoon van den ouden Dominee Sytze Hoekstra) alhier. Hij was getrouwd met de zuster van Hillenius, woonde in den Burg in de Warmoesstraat, talrijk gezin. Hij was arm, meer schuld dan goed.
Toen kreeg hij eene uitnoodiging en aanstelling om als kapitein op een Groenlandsvaarder voor Harlinger reeders naar Straat Davis te gaan. Dat was eene uitredding. Een nieuw schip werd voor hem uitgehaald, doch de afloop was treurig. Het schip raakte in het ijs bekneld. Toen werden zij door een Engelsch schip gered. Dit nam over alles wat geborgen kon worden. Doch weldra kwam ook dit schip ingevroren en 't volk begon te morren, vreezende voor gebrek daar de manschap nu verdubbeld was.
Hoekstra wilde zijn redders niet in ongelegenheid brengen en verlangde dat men hem met zijn volk met de booten behoorlijk uitgerust zoude laten trekken om een goed heenkomen te zoeken. Eindelijk gebeurde dat. Zij wisten na hun rondzwerven (in de koudste zee!) land te bereiken. Stonden allerlei gevaren en talloze ontberingen door, bij de Eskimo's, enz, tot dat zij, zoo ik meen, door een Duitsch schip opgenomen werden en na maanden afwezigheid meerendeels behouden in 't Vaderland wederkeerden.
Geruimen tijd te voren was de Engelsche kapitein in zijn land terug gekeerd met mededeeling van 't voorgevallene en zijne overtuiging dat al die Hollanders waren omgekomen. Dit werd hier bekend. Alle families waren dus in diepen rouw en beweenden hunne dooden, toen zij daar plotseling voor hen stonden. De Engelsche kapitein had het geborgene tuigagie enz, niet verantwoord en hoe zeer het kapitein Hoekstra van zijn redder leed deed, hij moest dit in de gevangenis boeten.
Arie Rab, dit jaar overleden, behoorde mede tot de togtgenoten. Naderhand werd kapitein Hoekstra beurtschipper op Wolvega (van Harlingen, als comp. met Zwanenburg). De dochter van Hoekstra woont te Wolvega.

13 Augustus 1876. Zondag. Gepreekt aan den Burg voor 200 en daarna aan den Hoorn voor 19 menschen. Aan den Hoorn even Meester Hillenius bezocht.

18 November 1876. Berigt ontvangen van 't overlijden van Meester Hillenius aan den Hoorn.

21 November 1876. Te half 1 gewandeld naar den Hoorn, aldaar met Bakels ter begrafenis van Meester Hillenius. Bakels deed een zeer goede toespraak. De dochters waren hartstogtelijk bedroefd. Ik deed een toespraak bij de wederkeer. Jan van den Helder en Johannes van Westzaan ontmoet. Met den laatsten veel gesproken over Westzaan. Daar wordt nu een stoomhoutzaagmolen gebouwd.
Met Bakels teruggereden naar den Burg.

31 December 1876. Gepreekt aan den Burg.
Daarna met Katrina naar den Hoorn gereden. Zij maakte een bezoek bij mevrouw van Eerde (kraamvrouw, doch weer hersteld).
Van Eerde was bij mij ter kerk, in 't geheel 27 toehoorders.
Ik vooraf aan 't sterfhuis van Meester Hillenius, aldaar de kinderen Jan en Antje, Aaltje en man Bruin, Mina en Johannes. De laatste in deerniswaardige toestand wat zijne handen betreft. De vingertoppen waren hem onlangs, toen hij op Eerste of Tweede Kersdag overkwam met de vlet van 't Nieuwe Diep, bevroren. Vier uren bragt hij over die reize toe, waarvan zij 2 uur in 't ijs zaten. Het was onuitstaanbaar koud. Een zoon van weduwe Lindeman was haast meer dood dan levend uit de vlet gedragen omdat hij niet kon mede werken. Er waren 4 roeijers en 6 passagiers.
Bron: Irene Maas
B&W 18-4-1855.
3 Klok opwinden aan den Hoorn: dat de thans fungeerende Klokopwinder zulks nimmer in persoon doet, doch dat winden doet waarnemen door kundigen en onkundigen, waardoor het uurwerk aldaar zeer ongeregeld den tijd aanwijst,
deliberatie, gelet op het aanbod van Jb. Remmers, ondermeester aan de school aan den Hoorn zich met dat werk in persoon te belasten, is besloten
te ontslaan den onderwijzer M: Hillenius van zijne betrekking als Klokopwinder aan den Hoorn en daarvoor aantestellen ondermeester JB. Remmers, onder verpligting die werkzaamheden in persoon waartenemen.

Brief van Burgemeester Keijser 19-4-1855
Aan den Heer M. Hillenius te Hoorn Texel
Dat het uurwerk aan den Hoorn nimmer dor U in persoon wordt opgewonden, maar dat U daarvoor eene kleine speculatie maakt, door dat werk dan aan de een en dan aan de ander uit te besteden. Tegenwoordig schijnt bedoeld werk te worden waargenomen door eenen schoenmakersknecht van J. Zoetelief.
Ervaren en onervaren personen gaan dus met het uurwerk aan den Hoorn om, waaraan zeker is toeteschrijven de doorgaande ongeregeldheid dier klok met den waren tijd, waarover dan ook zoo dikwijls wordt geklaagd.
Eene zoodanige handeling mogen wij niet langer laten bestaan, en het is op die reden, dat wij hebben goedgevonden en besloten, het opwinden en oppassen van het torenuurwerk met den eerste Mei eerstkomend optedragen aan Jacob Remmers, terwijl wij tevens met den laatste dezer maand U daarvan ontslaan, waarvan wij bij deze UEd kennis geven.

Brief 20-8-1859 Aan de Heeren GS van Noord Holland
Geneeskundige verklaring door Medicinae Doctor C.A. van Deinse en de Genees-, Heel- en Verloskundige J.J. Knap, betreffende de toestand van de gewezen onderwijzer M. Hillenius.

Brief 6-10-1859 Aan Zijne Excellentie de Commissaris des Konings in Noord Holland
Dat ofschoon M. Hillenius krachtens de wet geen regt op pensioen had, zijn ontslag, door aanhoudende ligchaamsverzwakking moest worden verleend, zooals zulks door den Raad dezer gemeente dan ook eervol is verleend geworden,
Dat de gewezen onderwijzer M. Hillenius geen ander middel van bestaan had, en ook geene fondsen bezit, om zonder pensioen in het onderhoud van zijn gezin te voorzien,
Dat wij daarom het verzoek van de adressant ondersteunen en aan de veel vermogende invloed van UEdGr aantebevelen.

Notulen van B&W 22-7-1874.
6 M. Hillenius van den Hoorn verzoekt om ontslag als Regent over de Armenkamers aan den Hoorn.

B&W 3-4-1876. Missive van M. Hillenius te Hoorn betreffend eenige herstelling aan het brandspuithuisje aan den Hoorn, geplaatst naast en in verband staande met de armenkamers aldaar. Aantehouden 'doch in het verzoek niet te treden'.

B&W 22-1-1877.
14 Voorzitter stelt voor om in plaats van Maarten Hillenius, overleden, tot Kamervoogd aan den Hoorn te benoemen Jan Kok. Goedgekeurd.
Bron: Irene Maas

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Maarten Hillenius?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Maarten Hillenius

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Maarten Hillenius


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Regionaal Archief Alkmaar; BS-Overlijden
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Overlijdensakte
    Aktenummer: 105
    Registratiedatum: 19-11-1876
  2. Noord-Hollands Archief; BS-Overlijden
    Akteplaats: Texel
    Soort akte: Overlijdensakte
    Aktenummer: 105
    Registratiedatum: 19-11-1876
  3. Alle Friezen; BS-Huwelijk
    Aktepkaats: Harlingen
    Soort akte: Huwelijksakte
    Aktenummer: 62
    Registratiedatum: 17-10-1834

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 12 juillet 1803 était d'environ 18,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du nord-est. Caractérisation du temps: zeer betrokken. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1803: Source: Wikipedia
    • 19 février » vote de l'Acte de médiation, en vertu duquel les cantons suisses recouvrent leur indépendance et restaure presque intégralement les treize cantons d'avant 1798, moins Genève et Mulhouse. Six cantons nouveaux sont créés. La Constitution est fédéraliste, les cantons disposant d'une Diète fédérale pour la politique extérieure.
    • 4 mars » création du Septième district congressionnel de Caroline du Sud.
    • 6 mars » dans l'océan Indien, envoyé pour réoccuper les villes françaises de l'Inde, l'amiral Decaen s'embarque pour l'Île-de-France (l'île Maurice).
    • 11 avril » le ministre français du Trésor, le marquis de Barbé-Marbois, propose officiellement aux États-Unis la vente de toute la Louisiane.
    • 12 avril » le Consulat restaure le livret d'ouvrier.
    • 30 novembre » départ de l'expédition Balmis.
  • La température le 17 octobre 1834 était d'environ 11,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du ouest. Caractérisation du temps: storm(achtig) half bewolkt bui onweer hagel. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1834: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 2,9 millions d'habitants.
    • 17 février » |les États-Unis et l'Espagne signent la convention «Van Ness» réglant les conflits territoriaux.
    • 24 février » le général Desmichel signe, sans l'avis du gouvernement français, un traité avec le chef berbère Abd el-Kader qui reconnaît à ce dernier le titre de commandeur des croyants et la souveraineté sur le beylik d'Oran, à l'exclusion des villes d'Oran, d'Arzew et de Mostaganem.
    • 1 mai » en Belgique, la loi du 1 mai 1834 est sanctionnée par le roi. Ce texte, qui prévoit la création d'un réseau se dirigeant vers les quatre points cardinaux et desservant la plupart des provinces du pays. Il s'agit de l'acte fondateur des chemins de fer belges.
    • 16 mai » victoire libérale à la bataille d'Asseiceira lors de la guerre civile portugaise.
    • 1 août » abolition de l'esclavage dans une grande partie de l'empire colonial britannique (Slavery Abolition Act 1833)
    • 1 décembre » l'esclavage est aboli dans la colonie du Cap conformément à la loi de 1833 sur l'abolition de l'esclavage.
  • La température le 18 novembre 1876 était d'environ 6,6 °C. La pression du vent était de 1 kgf/m2 et provenait en majeure partie du sud-sud-est. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 92%. Source: KNMI
  • Du 27 août 1874 au 3 novembre 1877 il y avait en Hollande le gouvernement Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg avec comme premiers ministres Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) et Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
  • En l'an 1876: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 4,0 millions d'habitants.
    • 14 février » Graham Bell dépose le brevet sur le téléphone, quelques heures avant Elisha Gray (brevet obtenu le 7 mars 1876).
    • 19 février » guérison miraculeuse (reconnue par l'Eglise catholique) d'Estelle Faguette lors des apparitions mariales de Pellevoisin.
    • 26 février » la Corée de la dynastie Joseon se voit imposer le traité de Ganghwa par l'Empire du Japon.
    • 25 mars » en Italie, les progressistes, sous la direction d'Agostino Depretis, forment un gouvernement et engagent le pays sur une voie réformiste.
    • 25 juin » bataille de Little Big Horn.
    • 25 novembre » bataille de Dull Knife pendant la guerre des Black Hills.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille Hillenius


La publication Généalogie Gomes a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
R. R. Gomes, "Généalogie Gomes", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I50528.php : consultée 6 mai 2024), "Maarten Hillenius (1803-1876)".