Genealogie Frans van Vilsteren » Egbert "pater Aloysius" van Vilsteren (± 1605-1667)

Données personnelles Egbert "pater Aloysius" van Vilsteren 


Famille de Egbert "pater Aloysius" van Vilsteren


Notes par Egbert "pater Aloysius" van Vilsteren

Archief Huis Almelo: 7.88 Schoutambt Olst Roderixsguet:
1665 jan 18 (dl. E, fol. 64).
Georgh Ripperda van Winssum, vertegenwoordigd door dr. Georgh Jordens, verkrijgt goedkeuring van een aantal aktes die hij in zijn geschil met Wilhelm Hendrick van den Steen wil overleggen. Deze zijn de akte van boedelscheiding van 18 september 1663 tussen Cornelis van Doetinchem tot Rande c.s. en Georg Ripperda van Winssum, als erfgenamen van Mechteld en Margaretha van Vilteren, de akte van goedkeuring door burgemeesters van Zwolle van 7 oktober 1663 van de testamenten van Mechteld en Margaretha van Vilsteren en een akte van 23 februari 1664 waarin pater Egbertus van Vilsteren ten overstaan van de rector van het College van de Societeit Jesu te Iperen een verklaring aflegt.

Volgens eigen verklaring opgemaakt in 1664 (hij is dan jezu‹et te Ieper) is hij ingetreden op 5-11-1627 bij de orde van de Jezu‹eten. (Opm. niet ingetreden bij de Vlaamse jezu‹etenprovincie, zie art. Vlaamse Stam juni 1993 pg 281).

Is misschien zijn geestelijke naam pater Aloysius???
In art. in Vlaamse Stam juni 1993 pg 302, is 4 okt 1667 een Aloysius van Vilsteren, theologieprofessor te Ieper overleden. Hij kwam uit Deventer, was ws in Keulen ingetreden en was 9 jaar missionaris in Nederland en werd daarna theologieprofessor in het Semenarie te Ieper.

Ja, in tijdschrift artikel (Studien op goddienstig etc, KB tijdachriftencollectie) blijkt uit een voetnoot de Zwollenaar Aloysius van Vilsteren (alias Egbertus de Lange) als Jesuit rond ca1650 betrokken was bij het Kapittel te Emmerik.

1650-1657 Aloysius van Vilsteren, pater jesu‹t, verbonden aan de Statie Doetinchem (Boeken Archief voor geschiedenis Aartsbisdom Utrecht deel 2 pg 433).

1656 Verslag van de Staties van de Hollandsche missionaren SJ. Doetinchem.
Pater Aloysius van Vilsteren. Uit de streek Rhenen werd hij overgeplaatst naar die van ons en werkte er tot nu toe met veel ijver en zorgvuldigheid. Hij breidde zijn werkzaamheden uit naar verschillende dorpen. Naar men zegt, waren er op zon- en feestdagen in de stad ongeveer 80-100, in de dorpen 200-300 (gelovigen). Dit is niet meer het geval sinds de (geloofs)vervolging. De luisterbereidheid naar zijn preken was zeer aanzienelijk. Hij bewoont kosteloos een klein onderkomen, behorend bij het huis van zeer aanzienelijke mensen. Aan vrijwillige giften en gaven ontvangt hij jaarlijks Fl 300. (Boeken Archief voor de geschiedenis Aartsbisdom Utrecht deel 3 pg 73).

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Egbert "pater Aloysius" van Vilsteren?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Egbert "pater Aloysius" van Vilsteren

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Egbert van Vilsteren

Egbert van Vilsteren
± 1545-± 1575

Egbert van Vilsteren
± 1605-1667


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Plaats zie infoveld; datum intrede klooster-25
    2. zie infoveld

    Événements historiques

    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
    • En l'an 1667: Source: Wikipedia
      • 6 mai » Jean-Baptiste Gonthier, seigneur de Long(u)eville, né en 1622, reçu conseiller au Grand Conseil du Parlement de Paris en 1649, est reçu président en la chambre des Comptes de Paris, office qu'il occupera jusqu’en 1675.
      • 24 mai » les troupes de Louis XIV entrent aux Pays-Bas espagnols, marquant le début de la guerre de Dévolution.
      • 9 juin » début du raid sur la Medway, au cours de la deuxième guerre anglo-néerlandaise.
      • 14 juin » le raid sur la Medway s'achève par une victoire néerlandaise, et mène au traité de Bréda, qui met fin à la deuxième guerre anglo-néerlandaise.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Van Vilsteren


    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Frans van Vilsteren, "Genealogie Frans van Vilsteren", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-frans-van-vilsteren/I11894.php : consultée 5 mai 2024), "Egbert "pater Aloysius" van Vilsteren (± 1605-1667)".