Généalogie familie Alsemgeest » Barbara Huijgen Verboom (1610-????)

Données personnelles Barbara Huijgen Verboom 

  • Elle est née le 3 décembre 1610 dans Rotterdam.Source 1
    Uit de voogdij op 9-6-1634
  • Entrée à partir du 29 janvier 1631: Vermeld in boeken weeskamer Rotterdam.Source 2
    Weeskamer Rotterdam: Vermelding van Huych Adriaensz. Verboom, cruydenier ln De Waschbodem, en zijn nakomelingen.
    Op 29-1-1631 wordt de eerste registratie gedaan door de weeskamer na het overlijden van Huijch Adriaensz. Ook zijn echtgenote Geertgen Jansdr. staat dan als overleden vermeld.
    Op 26-5-1631 wordt de winkelinventaris van de overleden Huijch verkocht.
    Op 3-6-1633 ook een registratie in het weesboek, waarbij ook is genoemd de erfenis door de 11 kinderen van Huych Adriaensz Verboom van oudoom Huych Hugez. onder restrictie van vruchtgebruik door Geertgen Jansdr. (testament van oudoom waarschijnlijk opgemaakt voor haar overlijden); Jan Huygenz. ontvangt legaat van nicht Barbara Cornelisdr. Verboom.
    Op 28-7-1634 wordt een akte voor de boedelscheiding opgemaakt. Verdeling wezenstaatboek op 19-10-1635. Afhandeling door de weeskamer op 20-12-1641.
    In 1633 wordt gesproken over 7 meerderjarige voorkinderen en 4 nakinderen.
    Testament van Geertgen Jansdr en Huych Adriaensz voor notaris Jacob Symonsz. 18-10-1616.
    Testament van weduwnaar Huych Adriaensz. Verboom voor nots. Jacob Symonsz. op 22-7-1619.
    Genoemde kinderen uit het eerste huwelijk met Geertgen Jansdr:
    - Neeltgen Huygendr. (overleden voor 28-5-1631, X Cornelis Cotermans te Dordrecht; acc. met de andere voor- en nakinderen, nots. Daniel Eelbo 28-5-1631 geen kinderen)
    - Adriaen Huijgenz. (ook voogd)
    - Leendert Huijgenz., geb. voor of in 1600 (“boven 30 jaar”, afrek. 29-1-1631), overleden voor 26-1-1635
    - Jan Huijgenz. de Oude, geb. voor of in 1600/01 (“boven 30 jaar”) (afrek. 29-1-1631), overleden voor 26-1-1635)
    - Geertruijt Huygen (X Jacob Paets, brouwer in De Druijf; uit voogdij 12-9-1642) Vermeld als dochter van Joostgen Dircxdr
    Kinderen uit het tweede huwelijk (met Joostje Diricx).
    - Jan Huygen de Jonge Verboom, geb. ca. 1611 (uit voogdij 9-6-1634) overleden voor 12-1-1637.
    - Barbara Huijgendr., geb. ca. 1612(X Nicolaes van Hairwijck apothecaris, aanw. 3-6-1633, zij uit voogdij 9-6-1634)
    - Niesgen Huygendr.Verboom, geb. ca. 1613 (X Jacob Leendertsz. Verboom, uit voogdij 12-10-1635)
    - Huych Huygenz., geb. ca. 1618 (uit voogdij en afrek. 21-12-1641; voor 1/15 part erfgenaam van vader)

    Genoemde voogden: Adriaen Leendertsz. Besemer, raedt en vroetschap Rotterdam., burgemr. en cruydenier (1631); Jan Henricksz. Rotshouck (1633, 1641), zwager van de kinderen; Eevert Jansz. Santacker, oom van de kinderen (1631, 1633, 1641); Adriaen Huijgen cruydenier, broer van de kinderen (1631); Cornelis Fransz. van Dorsten (1641), zwager van de kinderen.
  • Entrée à partir du 28 mai 1632: Machtiging.Source 3
    Rotterdam: Goris van der Heyde weduwnaar van Annitge Huygen, Cornelis Fransz van Dost man van Ermptgen Huygen, Jan Hendricx Rotshoeck man van Leentge Huygen voor zichzelf en met Adriaen Huygen tevens als voogden over de minderjarige Jan Huygen de Jonge, Niesge Huygen, Huych Huygen,Dirck Huygen, Geertge Huygen, en Cornelis Huygen, alsmede Abraham Crijnen man van Joosge Dircx die weduwe was van Huych Ariensz, Leendert Huygen, Jan Huygen den Oude allen erfgenamen van Huych Ariensz in de Wasboom, machtigen Adriaen Huygen Verboom alhier, te Delft, Den Briel en elders de eigendom van de verkochte huizen en erven over te dragen.
  • Entrée à partir du 12 juillet 1632: Huwelijksvoorwaarden.Source 4
    Nicolaas van Hairwijck jonggezel en a.s. bruidegom geassisteerd met zijn vader Sarach Jansz van Hairwijck oud schepen en Barbara Huygensdr Verboom geassisteerd met haar zwager Jan Henricxsz Rotshoeck sluiten een huwelijk onder voorwaarden.
    De bruidegom brengt 3000 gld in. Bij overlijden van de bruidegom zal de apothekerswinkel voor de helft toekomen aan zijn vader, eveneens de medicamenten en gereedschappen voor de helft.
  • Entrée à partir du 23 avril 1633: Testament.Source 2
    23-4-1633, nots. Jan van Aller Andriesz., Rtd.: Nicolaes Hairwijck apothecaris en Barbara Huijgen Verboomsdr. zijn hvr., test. Zij herroepen de HV voor het huwelijk gemaakt en vorige test. MT. Hun kn. te onderhouden, opvoeden enz. tot mondigheid vlgs. de ordonnantie van de weeskamer of huwelijk en dan uitzetten naar staat en vermogen van de langstlevende en samen uitkeren 2000 gld. Seclusie wk. Barbara Huijgen alleen verklaart, dat wanneer zij als eerste kinderloos sterft, haar man moet uitkeren aan haar erfgenamen ab intestato volgens de ordonnantie van Zuit-Hollandt 2000 gld. en na het overlijden van haar man dienen zij nog uit zijn goederen te trekken 3000 gld., maar hij zal daartoe geen cautie behoeven te stellen. Aldus in de tuin van de heer Sarach Jansz. Hairwijck raedt en vroetschap van Rtd., liggende in de vrijdom van de stad.
  • Entrée à partir du 23 avril 1633: Testament.Source 4
    Nicolaes Hayrwijck, apothecaris en zijn vrouw Barbara Huygensdr Verboom, herroepen hun huw. voorwaarden en benoemen elkaar over en weer tot universeel erfgenaam met een voorziening en een legaat voor hun kinderen, alsmede een legaat aan haar bloedverwanten.
    De akte is opgemaakt in de tuin van Sarach Jansz Hairwijck, raet en roetschap gelegen in de Vrijdomme van Rotterdam.
  • Entrée à partir du 26 mars 1634: Testament.Source 4
    Jan Huygen Verboom den ouden, wonend op 't Nieuwe Hooft benoemt tot zijn erfgenamen zijn hele broeders en zusters Arien Huygen Verboom, Ermtjen Huygen, Leentjen Huygen, Jan Huygen Verboom de jongen, Barber Huygen, Niesje Huygen en Huygen Huygens Verboom, en zijn halfbroeders en halfzuster Dirck Huygen Verboom, Geertje Huygen en Cornelis Huygen Verboom, met een extra legaat voor zijn broers Jan den jongen en Huygen.
  • Entrée à partir du 28 juin 1634: Overeenkomst.Source 4
    Hillebrant Pietersz, coopman, verklaart na tussenkomst van Hugo Visch en Cristiaen Woltrincx, coopman te Amsterdam met
    - Abraham Crijnen, man van de weduwe van Huych Adriaensz Verboom,
    - Adriaen Verboom,
    - Jan Verboom,
    - Goris van der Heyden, man van Annitge Huygen,
    - Cornelis Fransz van Dort, man van Ermptge Huygen,
    - Jan Heyndricxsz Rotshoeck, man van Leentge Huygen, en
    - Nicolaes Hairwijck, man van Barbara Huygen,
    overeengekomen te zijn dat hij hen 422 gulden zal uitkeren onder vernietiging van de schuldbrief van 622 gulden die hij heeft op Gillis Wijnantsz van Dyck te Schiedam.
    De erfgenamen dragen vervolgens hun belangen in het schip van schipper Cornelis Maertensz Neeloom aan hem over. Zijn aandeel in de vorderingen van Adriaen van der Tock en Pauwels Timmers op Nicolaes Rodrigis in St. Lucas zijn van deze transactie uitgezonderd.

    lees voor Cornelis Fransz van Dort: Cornelis Fransz van Dost
  • Entrée à partir du 29 août 1634: Testament.Source 4
    Barbara Huygensdr Verboom weduwe van Nicolaes Hayrwijck benoemt haar kinderen tot universele erfgenamen, resp. indien deze allen overleden zijn, haar naaste bloedverwanten
  • Entrée à partir du 17 juin 1636: Arbitrage te Rotterdam.Source 3
    Adryaen Huygen Verboom en Jan Heynricksz Rotshouck man van Leentgen Huygen Verboom, als testamentair voogden over de minderjarige kinderen van Huych Aryensz Verboom, mr. Franchoys Verboom man van Barbara Huygen Verboom advocaet, en Jacob Verboom man van Niesgen Huygen Verboom laeckencooper, hebben een geschil met Cornelis Franssen van Dosten man van Ermpgen Huyghen Verboom Dordrecht, over drie rentebrieven ten laste van Phillips Jansz scheepmaecker Berchsenhouck, Jan Engelen schipper, Meritgen Jans weduwe van Daniel Baerthoutsz, die in de boedel gevonden zijn van Leendert Huygen Verboom zoon van Huych Adriaensz Verboom, arbiters zijn mr. Niclaes van Sorgen advocaet, Cornelis Bosch advocaet, Andries Ruyl advocaet.
  • Entrée à partir du 2 octobre 1648: Kwitantie.Source 3
    Wijnant Gillisz van Eyck, coopman te Schiedam, voor zichzelf, Jan Schouten, apotekaris te Enchuysen, man van Fennetje Claesdr, mede voor Emmetje Claesdr, weduwe van Wouter Heyndricx en voor Maertje Claesdr, de zuster van zijn vrouw, mede te Enchuysen, Jan Heyndricx Rotshouck, man van Leentjen Huygen Boon, meester Franchois Verboon, bailliu, man van Barbara Huygen Verboon, Jacob Verboon, man van Niesjen Huygen Verboon, gezamenlijk mede voor Cornelis Fransz van Dorsten, man van Ermtjen Huygen Verboon, en Hugo Huygens Verboon, allen erfgenamen van Huygh Leenderts, suyvelvercooper, hebben van Geertje Claesdr, weduwe van Evert Jans Santacker, 1200 gulden ontvangen. Dit in voldoening van de goederen die Santacker van voorn. Huygh Leenderts volgens het testament, gepasseerd op 19-06-1549 voor notaris Salomon Leenderts van der Wuert te Leyden, zijn leven lang mocht gebruiken
  • Entrée à partir du 1 novembre 1649: Testament.Source 4
    Catharina Hairwijck (Kataryna Harewick), jonge dochter, wonend bij haar ouders in de Oppert, benoemt tot enige erfgename haar moeder Barbara Huygen Verboom, nu echtgenote van mr Franchois Verboom. Indien deze overleden, dan gaat haar nalatenschap naar haar halfbroer(s) en eventuele -zusters. Haar stiefvader mr Franchois Verboom, baljuw en schout, wordt benoemt tot administrateur.
  • Entrée à partir du 7 septembre 1650: Machtiging.Source 4
    Gillis Wijnants van der Eijck, Bartholomeus van Neck, man van Hester van der Eijck, mede voor Anneken van der Eijck, weduwe van Jan Cornelisz Sgravenhaech, en de nagelaten kinderen van Niesge van der Eijck, Cornelis Hasius, man van Trijntge Salomons, Anneken Salomons, laatst weduwe van Sijmon Jans van der Wolf, mede voor de nagelaten kinderen van Cornelis Reijbrants, Louris, Neeltge en Sara Rijnbrants Verboom, Adriaen Huijgen Verboom, Johan Heijndricks Rotshoeck, man van Leentgen Huijgen Verboom, meester Francoijs Verboom, man van Barbara Huijgen Verboom, Jacob Verboom, man van Niesgen Huijgen Verboom, Dirck Huijgen Verboom, Jacob Paets, man van Geertruijt Huijgen Verboom, Cornelis Huijgen Verboom, mede voor Cornelis Frans van Dorsten, man van Ermptgen Huijgen Verboom, en voor Huijch Huijgens Verboom, en nog voorn. Gillis van der Eijck, Rotshoeck en Hasius, als gemachtigden van Joris Seijffel Verboom, Feijs Leenderts Verboom, Maertge Gerrits, weduwe van Abram Jans, en Johan Oom Daniels, allen erfgenamen van Johan Cornelisz Verboom voorn., machtigen meester Franchoijs Verboom, hoofdofficier der stad, Louwijs Heijnsius, secretaris van de weeskamer te Delft, Gillis van der Eijck, raad en vroedschap te Schiedam, Jan Heindricks Rotshoeck, oud-schepen van Schielant, Jan Oom Daniels, CDornelis Hasius, kapitein van de burgerij te Leiden, om de erfenis te aanvaarden van Elisabeth Cornelis van der Laen, weduwe van Cornelis Arents Verboom en van haar zoon, Johan Verboom, heer van Godtschalkoord, en staat en inventaris te vragen aan meester Mathijs Bercq, raadpensionaris en secretaris van Dordrecht, executeur van het testament van Johan Verboom (heer van Godschalkoord).
  • Entrée à partir du 1 novembre 1650: Testament.Source 4
    Mr Franchois Verboom, baljuw en schout, en echtgenote Barbara Verboom Huygendr stellen een nieuw testament voor Barbara. Barbara benoemt haar man tot enig erfgenaam en voogd. De kinderen krijgen een opvoeding en uitzet. Indien kind(eren) niet accoord zijn met het testament dan zal haar man zijn/hun legitieme portie korten met de opvoedingskosten en uitzet. Har man zal inventarisatie doen van haar goederen.
    De acte wordt gepasseerd bij Verboom thuis voor het ziekbed van zijn vrouw.
  • Entrée à partir du 19 septembre 1654: Verkoopakte.Source 4
    Francois Verboom, bailliu, gehuwd met Barbara Verboom die eerder weduwe was van Niclaes Hairwijcq, zoon van Sarach Jansz Hairwijcq in zijn leven burgemeester, raedt en vroetschap, samen met Alida van Driel die weduwe was van Sarach Hairwijcq en nu gehuwd met Pieter Blanckert oud-schepen en nu vredemaker, en met Niclaes Baelde gehuwd met een dochter van burgemeester Hairwijcq, bevestigen te hebben gecedeerd aan Pieter Blanckert het recht op een graf in de St. Laurenskerck genummerd 106, alsmede op een dubbelgraf in dezelfde kerk genummerd 138.
  • Entrée à partir du 10 octobre 1660: Testament.Source 4
    Dirck Huygen Verboom, wonende in de Nieupoort benoemt zijn zuster Geertruyt Huygen Verboom, die getrouwd is met Jacob Paats, capiteyn, tot zijn erfgename.
    Bij vooroverlijden van zijn zuster zijn er legaten voor de armen van de Remonstrantse gemeente, het Weeshuis, Aryen Huygen Verboom, Ermtgen Huygen Verboom, die getrouwd is met Cornelis Fransz van Dorsten, wonende te Dordrecht, zijn zusters Leentgen, Barbara en Niesgen, drie kinderen van zijn overleden broer Cornelis, zijn schoonvader Abram Crijnen Vermeer en Maritgen Cort, de dienstmaecht.
    Rosenobels zijn er voor Lijsbeth Pietersdr, vrouw van Jan de Jonge en Leuntgen Potter.
  • Elle est décédée.
  • Elle est enterrée le 9 février 1688 dans Rotterdam.Source 3
    Weduwe van Franchoijs Verboom; kerck; overledene liet na 4 meerderjarige kinderen; Oppert
  • Un enfant de Huijch Ariens Verboom et Joostje Diricx
  • Hugo Rotshouck est son filleul
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 27 janvier 2022.

Famille de Barbara Huijgen Verboom

(1) Elle est mariée avec Nicolaes Hairwijck.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le 27 juin 1632 à Rotterdam.Source 3

Ils se sont mariés le 13 juillet 1632 à Rotterdam, elle avait 21 ans.Source 3

Gereformeerd huwelijk: JM en JD

(2) Elle est mariée avec Franchois Verboom.

L'autorisation pour le mariage a été obtenu le 11 novembre 1635 à Rotterdam.Source 3

Ils se sont mariés le 24 novembre 1635 à Rotterdam, elle avait 24 ans.Source 3

JM; Weduwe van Niclaes Harwijck

Notes par Barbara Huijgen Verboom

Dochter van Huijch Adriaensz Verboom en Joostgen Dircxdr; Zus van Niesje die met een broer van Francois is getrouwd

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Barbara Huijgen Verboom?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Barbara Huijgen Verboom

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Barbara Huijgen Verboom

Barbara Huijgen Verboom
1610-????

(1) 1632
(2) 1635

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Genealogieonline - west-europese adel
  2. hogenda.nl - AM Verbeek
  3. SA Rotterdam
  4. ONA Rotterdam

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • En l'an 1610: Source: Wikipedia
    • 2 février » le roi de France Henri IV signe une alliance avec l'Union protestante allemande.
    • 14 mai » Louis XIII devient roi de France, à la suite de l’assassinat de Henri IV.
    • 14 juillet » une première messe est célébrée, en la toute neuve chapelle Saint-Louis, de l'actuel hôpital éponyme et adjacent lui-même tout juste sortant de terre, dans un écart proche de Paris (de l'actuel Xè arrondissement). L'office est dédié à la mémoire du feu roi de France Henri IV, assassiné deux mois auparavant jour pour jour, qui avait posé la première pierre de l'édifice le 13 juillet 1607.
    • 27 juillet » Le tsar Vassili IV est renversé.
    • 17 octobre » Louis XIII est sacré roi de France en la cathédrale de Reims.
  • En l'an 1635: Source: Wikipedia
    • 8 février » signature du traité de Paris.
    • 19 mai » la France, par l'intermédiaire de Richelieu, déclare la guerre à l'Espagne, durant la guerre de Trente Ans.
    • 28 juin » la Guadeloupe devient une colonie française.
    • 30 juillet » début du siège de Schenkenschans par le prince d'Orange, dans le cadre de la guerre de quatre-vingt ans.
    • 12 septembre » signature du Traité de Stuhmsdorf entre la Pologne et la Suède.
    • 15 septembre » le flibustier Pierre Belain d'Esnambuc débarque dans la rade de Saint-Pierre et prend possession de la Martinique au nom du roi Louis XIII.
  • En l'an 1688: Source: Wikipedia
    • 30 juin » les Sept Immortels envoient l'invitation à Guillaume lors de la Glorieuse Révolution.
    • 24 septembre » début de la guerre de la Ligue d'Augsbourg.
    • 25 septembre » guerre de la Ligue d'Augsbourg, opposant la France et ses alliés ottoman et jacobites à une vaste coalition européenne.
    • 11 décembre » le roi Jacques II d'Angleterre (roi Jacques VII d'Écosse) s'enfuit en France. Il est formellement déposé le 6 janvier 1689.
    • 23 décembre » Guillaume III arrive à Londres pendant la Glorieuse Révolution.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille Verboom

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Verboom.
  • Afficher des informations sur Verboom sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Verboom.

Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Henny Alsemgeest, "Généalogie familie Alsemgeest", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-familie-alsemgeest/I19095.php : consultée 26 mai 2024), "Barbara Huijgen Verboom (1610-????)".