De temperatuur op 23 maart 1918 lag tussen -1.5 °C en 17,7 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 9,9 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
9 maart » In Wageningen wordt de landbouwhogeschool geopend.
14 september » De Tsjecho-Slowaakse republiek benoemt Tomáš Masaryk tot zijn eerste president.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
14 november » Tsjecho-Slowakije wordt een republiek.
1 december » Oprichting van het Koninkrijk Joegoslavië
Trouwdag 5 mei 1940
De temperatuur op 5 mei 1940 lag tussen 8,3 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 5,3 uur. Er was 4,5 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
30 januari » De zesde Elfstedentocht wordt verreden.
5 maart » Jozef Stalin ondertekent het bevel om duizenden Poolse krijgsgevangenen om te brengen (Bloedbad van Katyn)
9 april » Tweede Wereldoorlog: Duitsland valt Denemarken en Noorwegen binnen.
27 juli » Bugs Bunny maakt zijn entree in de cartoon A Wild Hare
11 september » Oprichting Nederlandsche SS.
28 oktober » Ohi Day: Griekenland zegt nee tegen Mussolini, de asmogendheden en alles waar zij voor staan.
Dag van overlijden 8 februari 1992
De temperatuur op 8 februari 1992 lag tussen -1.4 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 6,7 uur zonneschijn (71%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
10 februari » Jim Courier lost Stefan Edberg na 22 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, maar de Amerikaan moet die positie na zes weken weer afstaan aan de Zweed.
20 februari » Schaatser Bart Veldkamp rijdt tijdens de Olympische winterspelen in Albertville naar goud op de 10.000 meter. Het is voor die editie de enige gouden medaille voor Nederland.
6 april » De Europese Gemeenschap heft de olie- en de sportboycot tegen Zuid-Afrika op, en staat ook weer wetenschappelijke en culturele contacten toe met het land.
8 april » Het staatspresidium van Bosnië-Herzegovina kondigt de noodtoestand af. Het parlement is buiten werking gesteld en er wordt uitsluitend met decreten geregeerd.
25 april » De Duitser Olaf Ludwig wint de 27ste editie van de Amstel Gold Race.
1 augustus » Sprinter Frankie Fredericks eindigt achter Linford Christie als tweede in de finale van de 100 meter bij de Olympische Spelen van Barcelona en wint daardoor de allereerste olympische medaille ooit voor zijn vaderland Namibië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: R Miller, "Flowers tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/flowers-tree/P2594.php : benaderd 12 mei 2025), "Stanley Armour Dunham (1918-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.