Family Tree Tooley/Heriford » Nathaniel Gallup (1765-1815)

Persoonlijke gegevens Nathaniel Gallup 

Bronnen 1, 2

Gezin van Nathaniel Gallup

Hij had een relatie met Keziah Kinne.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Nathaniel Gallup?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Nathaniel Gallup

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Nathaniel Gallup

Amy Kinney
1744-1824

Nathaniel Gallup
1765-1815


Keziah Kinne
1765-1824


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  Bronnen

  1. U.S., Find A Grave Index, 1600s-Current, Ancestry.com / Ancestry.com
  2. Web: Connecticut, Find A Grave Index, 1636-2013, Ancestry.com / Ancestry.com

  Aanknopingspunten in andere publicaties

  Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 26 oktober 1815 lag rond de 12,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt regen. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1815: Bron: Wikipedia
   • 4 februari » Oprichting van het Groninger Studenten Corps Vindicat atque Polit, de oudste studentenvereniging van Nederland.
   • 20 maart » Napoleon keert terug in Parijs na zijn ontsnapping van Elba.
   • 10 april » De Tambora op het Indonesische eiland Soembawa barst uit.
   • 18 juni » Slag bij Waterloo
   • 15 oktober » Napoleon Bonaparte begint zijn verbanning op Sint-Helena in de Atlantische oceaan.
   • 7 december » Michel Ney, maarschalk van Frankrijk wordt geëxecuteerd door een vuurpeloton, nadat hij door het bewind van Lodewijk XVIII van Frankrijk schuldig is bevonden aan verraad, wegens zijn steun aan Napoleon Bonaparte gedurende de Honderd Dagen.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam Gallup

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Gallup.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Gallup.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Gallup (onder)zoekt.

  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Caroline d Cramer, "Family Tree Tooley/Heriford", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/family-tree-tooley-heriford/P4920.php : benaderd 24 juni 2024), "Nathaniel Gallup (1765-1815)".