Family tree Holmstav » Susanne Johansdatter Demant (1754-1800)

Persoonlijke gegevens Susanne Johansdatter Demant 


Gezin van Susanne Johansdatter Demant

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Susanne Johansdatter Demant?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Susanne Johansdatter Demant

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Susanne Johansdatter Demant


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

  Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 18 oktober 1800 lag rond de 10,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1800: Bron: Wikipedia
   • 17 januari » Een opstand van royalisten in de Vendée, Frankrijk, wordt neergeslagen.
   • 14 maart » Kardinaal Chiaramonti wordt in Venetië gekozen tot Paus Pius VII.
   • 28 maart » Het Iers parlement tekent de Act of Union waarin akkoord gegaan wordt met een vereniging met Groot-Brittannië.
   • 5 september » Malta, dat door de Fransen bezet was, valt in handen van de Britten.
   • 1 oktober » Spanje en Frankrijk tekenen in het geheim het verdrag van San Ildefonso, waarmee Spanje het koloniale territorium Louisiana teruggeeft aan de Fransen.
   • 3 december » De slag bij Hohenlinden, Napoleon verslaat opnieuw de Oostenrijkers.
  

  Dezelfde geboorte/sterftedag

  Bron: Wikipedia


  Over de familienaam Demant

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Demant.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Demant.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Demant (onder)zoekt.

  De publicatie Family tree Holmstav is opgesteld door .neem contact op
  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Carl Holmstav, "Family tree Holmstav", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/family-tree-holmstav/I957.php : benaderd 30 mei 2024), "Susanne Johansdatter Demant (1754-1800)".