12 mei » Oprichting van het Aartsbisdom Mechelen en de bisdommen Gent, Ieper, Brugge, Antwerpen, Roermond en Bisdom 's-Hertogenbosch in de Zuidelijke Nederlanden.
12 mei » Verheffing van het Bisdom Kamerijk tot Aartsbisdom Kamerijk en oprichting van de bisdommen Sint-Omaars en Namen.
12 mei » Verheffing van het Bisdom Utrecht tot Aartsbisdom Utrecht en oprichting van de bisdommen Leeuwarden, Groningen, Deventer, Haarlem en Middelburg in de Noordelijke Nederlanden.
4 oktober » Filips III van Nassau-Weilburg wordt opgevolgd door zijn zoons Albrecht en Filips IV.
23 mei » Tweede Praagse Defenestratie. Enkele raadslieden van de Duitse keizer Ferdinand II worden uit het Koningspaleis in de Praagse Burcht gegooid, deze keer door een honderdtal protestantse edelen. De functionarissen overleven de val, maar dit incident is de aanleiding tot de Dertigjarige Oorlog.
29 oktober » Zaligverklaring van Paschalis Baylon, Spaans Franciscaans broeder, door Paus Paulus V.
13 november » Begin van de synode van Dordrecht. Deze veroordeelt uiteindelijk op 5 mei het arminianisme. Zie Jacobus Arminius en de remonstranten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Marthan Klein, "Families Klein, Ree, de Breed en de Vries van Terschelling", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/families-klein-ree-ea/I40716.php : benaderd 31 oktober 2024), "Barbara van de Palts-Zweibrücken (1559-1618)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.