Families Klein, Ree, de Breed en de Vries van Terschelling » Teunis Andriesz Bloem (1858-1912)

Persoonlijke gegevens Teunis Andriesz Bloem 

Bronnen 1, 2, 3

Gezin van Teunis Andriesz Bloem

Hij is getrouwd met Jans Douwes Ruig.

Zij zijn getrouwd op 15 december 1881 te Terschelling, hij was toen 23 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Andries Teunisz Bloem  1882-1941 
  2. Anna Teunis Bloem  1887-1964 
  3. Jan Teunis Bloem  1889-1991
  4. Hendrika Bloem  1893-1961 
  5. Lena Teunis Bloem  1894-1980 
  6. Jansje Bloem  1901-1924


Notities over Teunis Andriesz Bloem

 Krant: van West-Terschelling wordt gemeld:

Maandagmorgen heeft zich op de Vlieree een droevig drama afgespeeld. Bij het binnenkomen van de "Minister Tak", moest de buitenloods T. Bloem door de binnenloods vervangen worden. Toen dit gebeurd was, werd de jol, waarmee Bloem afgehaald was, een eind door het s.s. opgesleept, ten einde spoediger bij "de Uitlegger", het station der loodsen, te zijn.

Door de grote vaart, die het s.s. liep, sneed de jol van achteren onder water en sloeg om, waardoor Bloem met zijnroeiers H. van Keulen, C. Schol, A. Groendijk en A. Starrenburg te water raakten. Toen de jol boven kwam wist Schol zich daarop te werken. Van Keulen zwom naar de jol en klom er insgelijks op. Groendijk wist zich drijvende te houden en de loods Bloem dreef op een paar riemen. Van Starrenburg was niets te zien. Oogenblikkelijk kwam de sloep van "de Uitlegger" ter redding opdagen. Behalve Starrenburg werden allen gered. Uitgezonderd Bloem, waren allen monter en flink bij hun positieven. Er werd direct koers gezet naar het naastliggende vaartuig, de grintaak van de heer Vlieger.Deze werd opgepord en de bemanning overgezet. Een woord van hulde aan schipper Vlieger en zijn huisgenooten voor de hulp en gastvrijheid, die zij verleenden! De eerste hulpmiddelen bij de drenkelingen werden op den loods Bloem toegepast. Inmiddels was de grintzuiger "Neptunus" van hier uit de haven vertrokken om hare gewone werkzaamheden te beginnen. In de nabijheid van de reede gekomen, werd zij van de aak om assistentie geseind. Bloem werd overgezet en met volle kracht naar de haven gestoomd om geneeskundige hulp. Onder toezicht van dr. Rinia is men nog ongeveer drie uren met de heer Bloem bezig geweest om de levensgeesten op te wekken. Helaas, het mocht niet meer baten! Zoodoende heeft dit voorval twee slachtoffers gekost. Bloem, oud 54 jaar en vader van een groot gezin, Starrenburg, oud 60 jaar, die met 8 maanden zijn diensttijd vol had en van zijn pensioen dacht te leven. Het lijk van Starrenburg is nog niet gevonden. Groote verslagenheid heerscht er in het dorp door dit droevige voorval.

 

Van West-Terschelling wordt gemeld. ,

Donderdagmiddag werd het stoffelijk overschot van den heer T. Bloem alhier ter aarde besteld. Gedragen door het loodspersoneel in uniform, gevolgd door een schaar van ongeveer 200 personen, mannen en vrouwen, maakte deze stoet een diepe indruk. Onder de volgelingen bevonden zich ook de autoriteiten van het Loodswezen. Op de baar werden twee kransen gelegd, een van de Loodsenvereniging "Eendracht" en een van de Kerkvoogden en Notabelen der Ned. Herv. kerk, in welk bestuur de overledene zitting had. In het sterfhuis werd het woord gevoerd door de Inspecteur v.h. Loodswezen, ds. Vossers en den  ...... enz.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Teunis Andriesz Bloem?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Teunis Andriesz Bloem

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Teunis Andriesz Bloem


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Bronnen

  1. Bakker Web Site, Jan Bakker, Teunis Andries Bloem
    Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
    Stamboom op MyHeritage.com Familiesite: Bakker Web Site Stamboom: Bakker Family Tree
  2. KLEIN, REE, de BREED, de VRIES Web Site, Marthan Klein, via https://www.myheritage.nl/person-1500130...
    Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
    Stambomen op MyHeritage Familiesite: KLEIN, REE, de BREED, de VRIES Web Site Familiestamboom: 175990562-4
  3. Website van Reidinga-Disselen, Mirjam Disselen, Teunis Bloem
    Added by confirming a Smart Match
    MyHeritage.com family tree Family site: Website van Reidinga-Disselen Family tree: Reidinga-Disselen

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 24 februari 1858 lag rond de -4.4 °C. De winddruk was 13 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 54%. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Van 1 juli 1856 tot 18 maart 1858 was er in Nederland het kabinet Van der Brugghen met als eerste minister Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant).
  • Van 18 maart 1858 tot 23 februari 1860 was er in Nederland het kabinet Rochussen - Van Bosse met als eerste ministers J.J. Rochussen (conservatief-liberaal) en Mr. P.P. van Bosse (liberaal).
  • In het jaar 1858: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
    • 11 februari » In Lourdes zou in een grot voor de eerste maal de Maagd Maria aan Bernadette Soubirous zijn verschenen. Dit leidde tot het ontstaan van een van de grootste katholieke bedevaartsoorden.
    • 30 maart » Hymen L. Lipman patenteert het potlood met gummetje aan het eind.
    • 1 juli » De evolutietheorie van Charles Darwin en Alfred Russel Wallace wordt gepubliceerd door de Linnaean Society van Londen.
    • 21 juli » Ontmoeting van Plombières tussen de Franse keizer Napoleon III en en graaf Camillo Benso di Cavour, de eerste minister van Piëmont-Sardinië.
    • 3 augustus » Eerste kabeltelegrammen tussen Amerika en Europa.
    • 16 augustus » De eerste trans-Atlantische telegraafkabel wordt in gebruik genomen, waarbij koningin Victoria een felicitatietelegram verstuurt aan president James Buchanan.
  • De temperatuur op 15 december 1881 lag rond de 1,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
  • In het jaar 1881: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
    • 3 maart » De Nederlandse koning Willem III kondigt een nieuw Wetboek van Strafrecht af
    • 30 juni » Opening van het Széchenyibad in het Hongaarse hoofdstad Boedapest.
    • 23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
    • 23 juli » De Internationale Gymnastiekfederatie wordt opgericht in Luik.
    • 15 augustus » Opening van de Internationale Elektriciteitstentoonstelling in Parijs.
    • 20 september » Chester A. Arthur legt de eed af als 21ste President van de Verenigde Staten.
  • De temperatuur op 9 september 1912 lag tussen 7,6 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 5,3 mm neerslag. Er was 5,3 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
  • In het jaar 1912: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 6,0 miljoen inwoners.
    • 29 maart » Robert Falcon Scott komt met 4 metgezellen om tijdens een vliegende sneeuwstorm op Antarctica.
    • 4 april » Tibet verklaart zich onafhankelijk van China.
    • 14 april » Kort voor middernacht loopt de Titanic tijdens haar eerste reis op een ijsberg.
    • 16 juni » Rusland en Frankrijk sluiten een marineverdrag.
    • 20 juli » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku verbetert in Hamburg het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.01,6. Het oude record (1.02,4) stond sinds 6 april van hetzelfde jaar op naam van de Duitser Kurt Bretting.
    • 8 oktober » De Eerste Balkanoorlog breekt uit.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Bloem

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Bloem.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Bloem.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Bloem (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Marthan Klein, "Families Klein, Ree, de Breed en de Vries van Terschelling", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/families-klein-ree-ea/I13367.php : benaderd 4 mei 2024), "Teunis Andriesz Bloem (1858-1912)".