Familieboek Ort » Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder (1902-1989)

Persoonlijke gegevens Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder 


Gezin van Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder

Hij is getrouwd met Charlotte Helena Blankwaardt.

Zij zijn getrouwd op 30 oktober 1929 te Solo (Ind.), hij was toen 27 jaar oud.Bron 4

Hendrik Johan Kornelis (junior - roepnaam Henk) Schuitenvoerder trouwt op 30/10/1929 te Solo met Charlotte Helena Blankwaardt. Uit dit huwelijk zijn twee dochters geboren, Henriette Frederika en Geertruida Hermine.. Het huwelijk had na de geboorte van Geertruida Hermine zo zijn problemen, het hoe en waarom is hun dochters nooit duidelijk geworden, vader Henk was nogal een vrije vogel en een charmeur! Waarschijnlijk zijn deze problemen door de oorlog alleen nog maar vergroot! Het huwelijk werd op 30/09/1947 ontbonden. Contact bleef echter wel bestaan. Teneinde een repatriëring van Charlotte Helena Blankwaardt en hun twee kinderen te kunnen bewerkstelligen werd op 19/07/1950 hertrouwd te Bandoeng. Daarna is wel veel contact geweest, maar was er van een echt huwelijk geen sprake meer! Doch zijn financiele verplichtingen is hij immer nagekomen! Eenmaal in Holland is Henk nog een tijdje opgenomen geweest in Zeist in verband met een vorm van TBC. Ook daar werd hij trouw door Lottie bezocht! Lottie bleef, tot het eind van het leven van Henk, de verantwoordelijkheid voelen om hem toch met enige zorg te moeten omringen. En zo werd dat dan ook gedaan door haar! Henk stierf in het Rode Kruis ziekenhuis te den Haag op 04/05/1989.

Kind(eren):



Notities over Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder

Foto trouwen 30/10/1929 te Solo (Ind.) van Hendrik (Henk) Schuitenvoerder met Charlotte Blankwaardt. Voorts het gezin Henk, Charlotte en de twee kinderen Henriette (Jet) en Geertruida(Gerrie) in voormalig Nederlands Indië (Ind.). En een foto 05/01/1960 de dag van het trouwen van hun dochter Gerrie met Robert vanuit het huis Brederolaan 8 Heemstede Aerdenhout.
Opleiding HBS. Opleiding suiker cultures, volgde de suikerschool te Soerabaja ( Ind.). Van beroep Chemiker suikeronderneming. Werd door de Japanners in 1942 geïnterneerd.Na de caputilatie van de Jappanners 15 augustus 1945 keerde hij terug uit het "TJIMAHI KAMP" naar Bandoeng, alwaar hij tijdelijk werk vond op het vliegveld ANDIR. Hij weigerde terug te gaan naar de(een) suikeronderneming in verband met de onveilige situatie die daar heerste, na de capitulatie van de Japanners, doordat de Indonesiërs de Nederlanders attaqueerden en veelvuldig doodden. Zijn echtgewnote en kinderen waren als vermist opgegeven, tot in 1946, tot grote verrassing, op een passagierslijst van een vliegtuig uit Batavia, de namen van Charlotte Helena Schuitenvoerder-Blankwaardt en zijn twee dochters Jettie en Gerrie voorkwamen! Hendrik Johan Kornelis (junior) was toen reeds zijn eigen weg gegaan en een relatie begonnen. In Bandoeng werden zij herenigd met alle problemen vandien!
Hij ging later werken bij de KPM afdeling passage in Batavia (Priok) en later in Medan (Sumatra). In ca 1953 kwam hij naar Nederland en vond uiteindelijk werk bij de Nederlandse Cement Maatschappij in Den Haag. Hij overleed op 04/05/1989 in het Rode Kruis Ziekenhuis te den Haag.
Hij was een enthousiat voetbal supporter en hield allerlei statistieken bij!

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder

Voorouders (en nakomelingen) van Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Echtgenote en dochters waren op de dag van het overlijden bij hem geweest, net thuis kregen zij het bericht van overlijden.
    2. Rode Kruis ziekenhuis te 's- Gravenhage.
    3. Echtgenote en dochters waren aanwezig bij de uitvaart te 's- Gravenhage.
    4. Rijksarchief Naarden

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 19 september 1902 lag tussen 5,0 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 9,9 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (16%). Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 1 augustus 1901 tot 16 augustus 1905 was er in Nederland het kabinet Kuijper met als eerste minister Dr. A. Kuijper (AR).
    • In het jaar 1902: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,2 miljoen inwoners.
      • 19 april » De pogrom van Chisinau.
      • 28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
      • 1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
      • 18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
      • 23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
      • 14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
    • De temperatuur op 30 oktober 1929 lag tussen 7,3 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 7,9 mm neerslag. Er was 0,1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
    • Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1929: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 7,7 miljoen inwoners.
      • 16 juni » Zaligverklaring van Claude de la Colombière (1641-1682), Frans Jezuïet
      • 22 juni » De Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch krijgt de eretitel basiliek.
      • 23 juli » Inwijding van de Christus Koning-kathedraal in Reykjavik door kardinaal Willem Marinus van Rossum, prefect van de Propaganda Fide.
      • 7 september » Bekrachtiging van het Protocol van Genève (verbod op chemische wapens).
      • 24 oktober » Zwarte Donderdag: een beurskrach in New York vormt het begin van de Grote Depressie.
      • 28 oktober » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Sportivo Cerrito.
    • De temperatuur op 4 mei 1989 lag tussen 7,8 °C en 23,8 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 13,4 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • In het jaar 1989: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 14,8 miljoen inwoners.
      • 24 januari » De Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy wordt in Florida geëxecuteerd.
      • 22 april » Eric Van Lancker wint de 24ste editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
      • 17 mei » In Peking demonstreren een miljoen mensen voor democratische hervormingen.
      • 23 mei » Herverkiezing van Richard von Weizsäcker tot bondspresident van West-Duitsland.
      • 1 juli » Het nieuwe militaire regime in Soedan, geleid door parachutisten-generaal Omar al-Bashir, schort met onmiddellijke ingang alle burgerlijke vrijheden op, verbiedt politieke partijen en stelt een onbeperkte avondklok in.
      • 2 september » Uit woede over de kritische berichtgeving over de drugshandel in Colombia voert het Medellínkartel een bomaanslag uit op het redactiegebouw van de krant El Espectador.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Schuitenvoerder


    De publicatie Familieboek Ort is opgesteld door .neem contact op
    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Roger Ort, "Familieboek Ort", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familieboek-ort/I89.php : benaderd 12 mei 2024), "Hendrik Johan Kornelis (Henk) Schuitenvoerder (1902-1989)".