Familie Wolput De Weerdt Antwerpen » Nicolas Eugène Jeanvoine (1876-1933)

Persoonlijke gegevens Nicolas Eugène Jeanvoine 

Bronnen 1, 2, 3

Gezin van Nicolas Eugène Jeanvoine

Hij is getrouwd met Maria ETIENNE.

Zij zijn getrouwd op 21 februari 1903 te Hadol, Vosges, Grand Est, France, hij was toen 26 jaar oud.


Kind(eren):


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Nicolas Eugène Jeanvoine?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Nicolas Eugène Jeanvoine

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Nicolas Eugène Jeanvoine

Nicolas Eugène Jeanvoine
1876-1933

1903

Maria ETIENNE
1877-????


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Frankrijk, Vitale Gegevens Index
      Louis Joseph Jules JEANVOINE<br>Record type: Geboorte<br>Naam: Louis Joseph Jules JEANVOINE<br>Geboorte: 31 dec 1903n des Cercles Généalogiques Vosgiens
      Afhankelijk van regio's en perioden kan de index ook rijkere informatie bevatten, zoals voor geboortegegevens, leeftijd van de ouders, voor huwelijksgegevens, geboortedatum (of leeftijd) en geboorteplaatsen van de bruid en bruidegom of, voor overlijdensakten, geboortedatum (of leeftijd) en geboorteplaatsen van de overledene. Naast records uit Frankrijk bevat de verzameling records uit Louisiana (VS). De verzameling is na overname van Filae door MyHeritage toegevoegd.
    2. Frankrijk, Kerkelijke begrafenissen en Burgerlijke overlijdens
      Nicolas Eugène JEANVOINE<br>Overlijden: 10 nov 1933 - Nancy, Meurthe-et-Moselle, Grand Est, France<br>Bron: Etat-civil - Archives de Nancy<br>Aanvullende informatie:

      Meestal hebben deze records twee getuigen of informanten, en vaak is een van hen een naaste verwant van de overledene. Een soldaat die buitenshuis stierf, is ook te vinden in deze records in de stad waar de soldaat is geboren, maar het is gebruikelijk dat een dergelijk record pas een jaar of twee na de dood van de soldaat is ingevoerd. Als een kind doodgeboren is, wordt de informatie van het kind opgenomen in de overlijdensakten in de gemeente waar de doodgeboorte heeft plaatsgevonden.

      Weinig parochieregisters van voor het midden van de jaren 1600 zijn bewaard gebleven en de dekking en volledigheid van deze collectie varieert per afdeling en records vóór 1700 zijn zeldzaam in deze collectie.

      Deze collectie werd toegevoegd na de overname van Filae door MyHeritage.

    3. Frankrijk, kerkelijke dopen en burgerlijke geboorten
      Nicolas Eugène JEANVOINE<br>Geboorte: 17 aug 1876 - Granges-de-Plombières, Plombières-les-Bains, Vosges, Grand Est, France<br>Bron: Archives des Vosges<br>Aanvullende informatie:

      De registratie van dopen begon officieel in 1539 onder een edict van François I. Naar aanleiding van de aanbevelingen van het Concilie van Trento, dat eindigde in 1563, en een canon uitgevaardigd door paus Pius IV op 26 januari 1564 kregen de pastoors de opdracht om schriftelijke doopgegevens, met vermelding van de naam van het kind en de ouders (vaak alleen de voornamen van de moeder) en de doopdatum. De canon van 1564 en een ander edict in 1579 werden de belangrijkste drijvende kracht achter de hervorming binnen de geestelijkheid om deze registratiepraktijken over te nemen. In 1667 vereiste een aanvullende hervorming onder de 'Code Louis' dat de volledige naam van de moeder moest worden geregistreerd en dat het record door de vader en de peetouders moest worden ondertekend. Vanaf 1736 moest ook de werkelijke geboortedatum van het kind worden vermeld.

      Burgerlijke registratie van geboorten werd ingevoerd in september 1792 en het registreren en bijhouden van de burgerlijke vitale registers werd de verantwoordelijkheid van de plaatselijke burgemeester die ook optrad als de griffier (Officer de l'Etat Civil) - hoewel deze functie vaak werd gedelegeerd aan een andere ambtenaar op het gemeentehuis. De griffier zou binnen drie dagen op de hoogte worden gebracht van de geboorten. De burgerlijke geboorten omvatten de plaats, datum en tijd van registratie; de volledige naam van het kind, de namen van de ouders (moeder in haar meisjesnaam), leeftijd, beroep en woonplaats.

      Er zijn maar weinig parochieregisters van vóór het midden van de jaren 1600 bewaard gebleven en de dekking en volledigheid van deze collectie verschilt per afdeling; records van vóór 1700 zijn zeldzaam in deze collectie.

      Deze collectie is toegevoegd na de overname van Filae door MyHeritage.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 16 augustus 1876 lag rond de 28,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 45%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
    • In het jaar 1876: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
      • 14 februari » Alexander Graham Bell vraagt patent aan op de telefoon; twee uur later doet Elisha Gray hetzelfde.
      • 7 maart » Alexander Graham Bell ontvangt patent voor de telefoon.
      • 30 mei » Staatsgreep van de Jong-Turken.
      • 2 augustus » Wild Bill Hickok, gunslinger uit het Wilde Westen, wordt tijdens het pokeren in de rug geschoten en sterft.
      • 8 augustus » Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
      • 17 november » De Slavische mars van de Russische componist Tsjaikovski gaat in première in Moskou tijdens een benefietconcert van het ICRC voor gewonde veteranen uit de Servisch-Turkse oorlog.
    • De temperatuur op 21 februari 1903 lag tussen 6,5 °C en 13,4 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 1 augustus 1901 tot 16 augustus 1905 was er in Nederland het kabinet Kuijper met als eerste minister Dr. A. Kuijper (AR).
    • In het jaar 1903: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,3 miljoen inwoners.
      • 15 maart » De eerste Turkse voetbalclub, Beşiktaş JK, wordt opgericht.
      • 27 mei » Opening nieuwe Koopmansbeurs van Amsterdam (Beurs van Berlage) door Koningin Wilhelmina
      • 16 oktober » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club de Deportes Santiago Morning.
      • 31 oktober » Opening van Hampden Park, een voetbalstadion in de Schotse hoofdstad Glasgow.
      • 1 november » Het eerste nummer van het autotijdschrift de Auto verschijnt. Het is het officiële orgaan van de Nederlandsche Automobiel Club, die in 1913 de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) zou worden.
      • 18 november » De Verenigde Staten en Panama tekenen het Hay-Bunau Varilla Verdrag, dat de Verenigde Staten exclusieve rechten geeft over de Panamakanaalzone.
    • De temperatuur op 10 november 1933 lag tussen -0,3 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 6,2 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • In het jaar 1933: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 8,2 miljoen inwoners.
      • 1 februari » Eerste toespraak van Hitler via de zenders van de Duitse omroep.
      • 13 februari » Vondst van een bronzen wijnemmer (situla) (met inhoud) in het Vorstengraf in Oss.
      • 14 maart » Hans Veerman, Nederlands acteur († 2014)
      • 27 maart » Uitvinding van polyethyleen door Reginald Gobson en Eric Fawcett.
      • 25 juni » Vrijgave van de Verklaring van Feiten door Jehova's getuigen in nazi-Duitsland.
      • 30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Jeanvoine


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Eddy Wolput, "Familie Wolput De Weerdt Antwerpen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familie-wolput-de-weerdt-antwerpen/I501106.php : benaderd 24 mei 2024), "Nicolas Eugène Jeanvoine (1876-1933)".