De temperatuur op 28 januari 1890 lag rond de 1,5 °C. Er was 15 mm neerslag. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
27 juli » Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een revolver. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
1 oktober » Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië wordt opgericht.
29 oktober » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen. Op 23 november van datzelfde jaar zou hij komen te overlijden.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
4 december » Het stoffelijk overschot van Koning Willem III wordt bijgezet in Delft.
Trouwdag 2 januari 1920
De temperatuur op 2 januari 1920 lag tussen -2.2 °C en 4,5 °C en was gemiddeld 1,0 °C. Er was 1,2 mm neerslag. Er was 4,8 uur zonneschijn (61%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 mei » Priesterwijding van Giovanni Battista Montini door bisschop Giacinto Gaggia van Brescia (Italië).
7 augustus » In Berlijn wordt het voetbalstadion Stadion An der alten Försterei officieel geopend.
20 augustus » In Mülheim an der Ruhr wordt de Duitse hockey- en tennisclub Uhlenhorst Mülheim opgericht.
24 augustus » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku scherpt in Antwerpen zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.00,4. Het oude record - 1 seconde trager - stond sinds 9 augustus 1918 op zijn naam.
7 oktober » Het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer wordt in gebruik genomen.
8 november » Bruintje Beer maakt zijn debuut in de Daily Express.
Dag van overlijden 15 augustus 1974
De temperatuur op 15 augustus 1974 lag tussen 14,4 °C en 26,5 °C en was gemiddeld 20,6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 11,5 uur zonneschijn (78%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
13 april » Gerrie Knetemann wint de negende editie van de Amstel Gold Race.
19 mei » Valéry Giscard d'Estaing wint de presidentsverkiezingen in Frankrijk van François Mitterrand met 50,8 tegen 49,1%.
14 juni » De allereerste rode kaart in het voetbal wordt uitgereikt aan de Chileen Carlos Caszely op het WK.
30 juni » Het Nederlands voetbalelftal verslaat ook de DDR bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Het duel in Gelsenkirchen eindigt in 2-0 door doelpunten van Johan Neeskens en Rob Rensenbrink.
3 juli » Het Nederlands voetbalelftal wint met 2-0 van Brazilië bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Johan Neeskens en Johan Cruijff scoren in Dortmund.
30 november » President Mathieu Kérékou van Dahomey verklaart het marxisme-leninisme tot de officiële staatsideologie, waarbij een groot aantal vestigingen van westerse bedrijven wordt genationaliseerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Cor Doevendans, "Familie Doevendans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familie-doevendans/I154453.php : benaderd 31 oktober 2024), "Willem KRAMER (1890-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.