De temperatuur op 19 september 1930 lag tussen 9,0 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 10,3 mm neerslag gedurende 4,5 uur. Er was 3,4 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 april » In een gebaar van burgerlijke ongehoorzaamheid breekt Mahatma Gandhi de Britse wet door naar de zee te lopen en zout te maken.
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
30 mei » In Łódź wordt het Stadion Widzewa in gebruik genomen, de thuisbasis van de Poolse voetbalclub Widzew Łódź.
18 juni » Oprichting van het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR), de Belgische officiële radio.
13 augustus » Oprichting van het Bisdom Berlijn in Duitsland.
2 december » President Herbert Hoover vraagt het Amerikaanse Congres 150 miljoen dollar voor een programma van publieke werken, om banen te scheppen en de economie te stimuleren.
Trouwdag 6 oktober 1951
De temperatuur op 6 oktober 1951 lag tussen 6,6 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 9,3 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
9 februari » Bij een oliebrand in de Koningin Wilhelminahaven te Vlaardingen vindt het zwaarste brandweerongeluk uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Vijf brandweerlieden komen om en een brandweerman raakt zwaargewond.
16 juli » Troonsafstand van koning Leopold III der Belgen.
17 juli » Prins Boudewijn wordt Koning der Belgen.
17 juli » Wim van Est rijdt als eerste Nederlander in de Gele Trui na de 12e etappe in de Tour de France.
31 oktober » De eerste zebrapaden worden in Groot-Brittannië in gebruik genomen.
16 november » Leeuwarden: Kneppelfreed
Dag van overlijden 11 september 2017
De temperatuur op 11 september 2017 lag tussen 11,7 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 9,5 mm neerslag gedurende 5,1 uur. Er was 5,0 uur zonneschijn (38%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 juli » Attractiepark de Efteling opent darkride Symbolica.
29 juli » In het noordoosten van Nigeria kost een bomaanslag van de islamitische terreurbeweging Boko Haram het leven van veertien mensen. Tientallen raken gewond.
17 augustus » Een busje rijdt in op een menigte op de Ramblas in Barcelona. Bij de aanslag komen 14 mensen om en raken zeker honderd mensen gewond.
17 september » De Belgische tennissers bereiken voor de derde keer in de geschiedenis de finale van de strijd om de Davis Cup door in Brussel met 3-2 te winnen van Australië. Het beslissende punt komt op naam van Steve Darcis, die wint van Jordan Thompson (6-4, 7-5 en 6-2).
18 september » Burgemeester Eberhard van der Laan legt per direct zijn functie als burgemeester van Amsterdam neer vanwege zijn ernstige ziekte.
9 oktober » Een dag na de kwalificatie voor het WK voetbal 2018 worden de spelers van Egypte door president Abdul Fattah al-Sisi ontvangen. De voetballers krijgen ieder een bonus van 85.000 dollar (72.350 euro) voor het bereiken van de eindronde.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bianca Harris, "Expanded Schmalzer Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/expanded-schmalzer-tree/P233.php : benaderd 11 mei 2025), "Laura Marie Stanford (1930-2017)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.