De temperatuur op 16 april 1918 lag tussen 5,8 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 maart » De Sovjet-Unie verruilt Petrograd als hoofdstad voor Moskou.
7 mei » Vrede van Boekarest tussen Roemenië en de Centrale mogendheden.
3 juli » Suze Groeneweg treedt als eerste vrouwelijke lid toe tot de Tweede Kamer.
10 november » Wilhelm Groener sluit met de nieuwe rijkskanselier Friedrich Ebert het zgn. "Ebert-Groener-pact".
11 november » In de Eerste Wereldoorlog wordt een wapenstilstand bereikt.
1 december » Transsylvanië wordt verenigd met Roemenië
Trouwdag 13 juni 1942
De temperatuur op 13 juni 1942 lag tussen 11,0 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 21,8 mm neerslag gedurende 7,8 uur. Er was 6,2 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, wordt door Japan bezet.
7 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Argentinië.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
1 juli » Het Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork komt onder het bestuur van de Duitsers als Doorgangskamp Westerbork.
22 juli » Tweede Wereldoorlog: de systematische deportatie van joden uit het getto in Warschau begint.
7 december » Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
Dag van overlijden 27 maart 1997
De temperatuur op 27 maart 1997 lag tussen 7,4 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 11,3 °C. Er was 7,1 uur zonneschijn (56%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
12 januari » De Nigeriaanse politie pakt ex-minister Olu Falae op in verband met recente bomaanslagen in Lagos.
15 januari » Albert Heijn gaat bij honderden Shell-stations een kleine supermarkt inrichten.
22 januari » Het stadsbestuur van de gemeente Utrecht wijst de bouw af van een nationaal tenniscentrum in de Domstad, tot verdriet van de tennisbond KNLTB.
28 maart » Een Albanees schip met vluchtelingen vergaat in het Kanaal van Otranto na een aanvaring met de Italiaanse kustwacht. Tachtig mensen komen om.
21 mei » FC Schalke 04 wint de UEFA Cup. In de tweede finalewedstrijd in Milaan zegeviert de Duitse voetbalclub na strafschoppen (4-1) ten koste van de Italiaanse thuisclub Internazionale.
8 juli » Bij een busongeluk in Egypte (Aswan) komen 8, meest jonge, Nederlandse toeristen om het leven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Scott Ewing, "Ewing family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/ewing-family-tree/P71.php : benaderd 9 mei 2025), "Joseph Francis Bosak (1918-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.