De temperatuur op 1 februari 1912 lag tussen -2.3 °C en 1,0 °C en was gemiddeld -0.2 °C. Er was 6,8 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
28 februari » De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wordt opgericht.
10 april » De Titanic verlaat de haven van Southampton, Engeland.
5 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Ried.
26 mei » De Duitse voetbalbond verbiedt schoolvoetbal en de aanwezigheid van vrouwelijk publiek bij voetbalwedstrijden.
29 mei » De première van het ballet L'après-midi d'un faune van Claude Debussy door het Ballets Russes eindigt in een schandaal.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku verbetert in Hamburg het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.01,6. Het oude record (1.02,4) stond sinds 6 april van hetzelfde jaar op naam van de Duitser Kurt Bretting.
Trouwdag 15 april 1939
De temperatuur op 15 april 1939 lag tussen 9,0 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 1,7 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
31 augustus » Operatie Himmler gaat van start. Een Duits radiostation wordt door in Pools legeruniform geklede SS-officieren aangevallen om zo de inval van Nazi-Duitsland op Polen de dag erna te rechtvaardigen.
8 september » De Nederlandse mijnenveger Hr.Ms. Willem van Ewijck loopt op een eigen mijn waardoor 30 mensen om het leven komen.
17 september » De Sovjet-Unie valt Polen binnen (Sovjet-aanval op Polen)
28 september » Duitsland en de Sovjet-Unie komen overeen Polen te verdelen.
15 december » Première van Gone with the Wind in Atlanta (Georgia).
Dag van overlijden 12 december 1993
De temperatuur op 12 december 1993 lag tussen -0,7 °C en 5,6 °C en was gemiddeld 3,3 °C. Er was 10,3 mm neerslag gedurende 6,8 uur. Er was 2,3 uur zonneschijn (29%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 maart » Het Rwandees Patriottisch Front en de regering van Rwanda tekenen een staakt-het-vuren in Dar-es-Salaam, Tanzania.
11 maart » Het Europese Parlement veroordeelt Griekenland voor de behandeling van dienstweigeraars als misdadigers. Erkende gewetensbezwaarden moeten in Griekenland tweemaal zo lang dienen als dienstplichtig militairen.
21 april » Het regime van president Idriss Déby in Tsjaad maakt zich op grote schaal schuldig aan mensenrechtenschendingen, stelt Amnesty International.
29 mei » Een aanslag door brandstichting op een huis in de Duitse stad Solingen kost aan vijf Turkse bewoners het leven, met als reacties grote demonstraties en in Nederland de kaartenactie Ik ben woedend.
7 september » Amerikaanse commando's voeren een aanval uit in de Somalische hoofdstad Mogadishu op een vermeend hoofdkwartier van de voortvluchtige krijgsheer en generaal Mohammed Farrah Aidid.
21 oktober » Staatsgreep in Burundi, waarbij Hutu-president Melchior Ndadaye wordt vermoord.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Scott Ewing, "Ewing family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/ewing-family-tree/P190.php : benaderd 4 mei 2025), "Pauline Marie Hogle (1912-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.