20 mei » Cuba wordt onafhankelijk van de Verenigde Staten.
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
31 mei » Einde van de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Montevideo Wanderers FC.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Trouwdag 27 november 1929
De temperatuur op 27 november 1929 lag tussen 1,9 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 3,9 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
6 juni » Verheffing van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland tot Apostolisch vicariaat IJsland.
7 september » Bekrachtiging van het Protocol van Genève (verbod op chemische wapens).
11 september » In Rotterdam fuseren de scheepswerven Wilton en Fijenoord.
30 september » Eerste bemande vlucht met een raketvliegtuig; aan boord is Fritz von Opel.
17 november » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de vierde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van Uruguay.
29 november » De Amerikaanse admiraal Richard Byrd vliegt als eerste over de Zuidpool.
Dag van overlijden 1 november 1994
De temperatuur op 1 november 1994 lag tussen 4,4 °C en 13,3 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,7 uur zonneschijn (69%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
26 mei » Michael Jackson trouwt met Lisa Marie Presley.
15 juni » Guillermo Ossandon, de leider van de guerrillabeweging Lautaro, wordt in Chili gearresteerd.
14 oktober » Het Azerbajdzjaanse parlement bekrachtigt het arrestatiebevel tegen premier Suret Huseynov. De premier wordt gezocht wegens "hoogverraad" in verband met zijn vermeende betrokkenheid bij een poging tot een staatsgreep.
5 november » In Pretoria wordt de Zuid-Afrikaanse theoloog en kerkleider Johan Heyns vermoord; hij krijgt een kogel in het achterhoofd als hij met twee van zijn kleinkinderen in zijn huis zit te kaarten.
25 november » Soldaten van het Zaïrese regeringsleger openen in Katale, een kamp voor Rwandese vluchtelingen bij de stad Goma, het vuur op een groep vluchtelingen. Bij de schietpartij zouden ten minste zes mensen om het leven zijn gekomen.
30 december » De leider van de populistische Vrijheidspartij in Oostenrijk (FPÖ), Jörg Haider, kondigt plannen aan voor de vorming van een volksbeweging, die de macht van de twee grote partijen, de socialisten en de Oostenrijkse Volkspartij, moet breken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Keith Vickers, "Eijssens-Vickers Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/eijssens-vickers-tree/I900.php : benaderd 13 mei 2025), "Franciscus Joseph Jeroen Moerel (1902-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.