De temperatuur op 5 september 1906 lag tussen 13,1 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) wordt opgericht. Henri Polak wordt voorzitter.
15 februari » In Londen wordt de Labour partij opgericht.
18 februari » Oprichting van het Belgisch olympisch comité. In 1978 hernoemd tot Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.
12 maart » Stormvloed van 1906 na extreem hoog water op de Westerschelde. Diverse zeedijken breken door, met grote schade tot gevolg. Doordat de stormvloed overdag plaatsvindt, vallen er geen doden. Net over de grens in het Waasland verdrinken in totaal 8 mensen.
19 april » Maurice Brébart en Fernand Oedenkoven stichten de krant La Dernière Heure.
6 december » De Britse overheid verleent zelfbestuur aan de vroegere boerenrepubliek Transvaal.
Dag van overlijden 6 oktober 1978
De temperatuur op 6 oktober 1978 lag tussen 8,9 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
17 februari » De Deense advocaat-miljonair-politicus Mogens Glistrup wordt veroordeeld tot een boete wegens belastingontduiking.
9 mei » De Nederlandse voetbalclub PSV wint de UEFA Cup. In Eindhoven wordt de Franse club SC Bastia met 3-0 verslagen (uitwedstrijd 0-0).
21 juni » Het Nederlands voetbalelftal zet Italië met 2-1 opzij in de halve finaleronde van het WK voetbal 1978 in Argentinië.
31 juli » In Vlaanderen worden de laatste streektrams opgeheven: Brussel - Wemmel, Brussel - Koningslo en Brussel - Grimbergen.
8 september » Het leger richt in Teheran en elf andere steden in Iran een bloedbad aan als honderdduizenden betogers tegen het verbod in de straat opgaan.
1 november » De grachtenpanden aan de Amsterdamse Keizersgracht bekend als de Groote Keijser worden gekraakt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Keith Vickers, "Eijssens-Vickers Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/eijssens-vickers-tree/I887.php : benaderd 13 mei 2025), "Peter George Moerel (1906-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.