De temperatuur op 13 augustus 1910 lag tussen 11,8 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 2,3 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
29 april » Theodore Roosevelt, op dat moment oud-president van de Verenigde Staten, brengt een bezoek aan Amsterdam.
28 mei » Ralph Craig loopt met 21,2 seconden een wereldrecord op de 200 meter.
31 mei » Oprichting van de Unie van Zuid-Afrika.
20 oktober » De RMS Olympic wordt te water gelaten in Belfast, Ierland.
30 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Audax Club Sportivo Italiano.
24 december » Op de rede van Vlissingen vindt een aanvaring plaats tussen een Belgisch en een Nederlands stoomschip, 6 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 7 oktober 1938
De temperatuur op 7 oktober 1938 lag tussen 7,4 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 10,7 °C. Er was 18,7 mm neerslag gedurende 4,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Belgisch Vakverbond, voorloper van het ABVV, wordt opgericht.
18 maart » Expropiación Petrolera: De Mexicaanse president Lázaro Cárdenas nationaliseert de olie-industrie.
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
26 mei » Eerste uitzending van de AVRO-quiz Hersengymnastiek.
11 juni » België wordt opgeschud door de aardbeving bij Zulzeke met een sterkte van 5,6 op de schaal van Richter.
30 september » Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds tekenen het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije te annexeren.
Dag van overlijden 18 maart 1990
De temperatuur op 18 maart 1990 lag tussen 6,2 °C en 21,4 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 10,4 uur zonneschijn (87%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
6 juni » De eerste foto's genomen buiten ons zonnestelsel worden door de ruimtesonde Voyager 1 naar de aarde doorgestuurd. Op de foto's zijn zes planeten, waaronder de aarde, te zien, vanaf een afstand van zes miljard kilometer.
8 juni » In de openingswedstrijd van het WK voetbal verliest titelverdediger Argentinië met 1-0 van Kameroen door een treffer van François Omam-Biyik.
2 juli » Op de trappen van het parlement in Pristina stemmen de Albanese vertegenwoordigers voor een zelfstandige republiek van de Servische provincie Kosovo binnen het Joegoslavisch staatsverband.
28 augustus » Tornado's treffen de Amerikaanse staat Illinois, waarbij ten minste 23 mensen het leven laten.
15 oktober » Tijdens de Golfoorlog verklaart de regering van Koeweit zich bereid tot het bespreken van de geschillen met buurland Irak zodra de Iraakse troepen uit het emiraat worden teruggetrokken.
22 november » Margaret Thatcher kondigt aan dat zij niet zal deelnemen aan de tweede stemronde voor het leiderschap van de Britse Conservatieve Partij.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Keith Vickers, "Eijssens-Vickers Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/eijssens-vickers-tree/I732.php : benaderd 14 mei 2025), "Rudolph Joannes van der Bijl (1910-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.