6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
4 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC La Chaux-de-Fonds.
Trouwdag 8 september 1921
De temperatuur op 8 september 1921 lag tussen 6,6 °C en 28,0 °C en was gemiddeld 17,6 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
25 februari » Georgië wordt bezet door de Sovjet-Unie.
18 maart » De tweede Vrede van Riga tussen Polen en de Sovjet-Unie. Ondanks de recente Poolse successen annexeert de Sovjet-Unie Oekraïne en Wit-Rusland. De regering van Oekraïne emigreert naar Frankrijk.
21 april » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Pistoiese.
27 april » Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Amsterdam worden namens de Rapaille Partij de zwerver Had-je-me-maar en de ex-anarchist Bertus Zuurbier verkozen.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
1 december » Oprichting van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Keith Vickers, "Eijssens-Vickers Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/eijssens-vickers-tree/I585.php : benaderd 13 mei 2025), "Maria Elise van Olst (1894-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.