De temperatuur op 4 januari 1918 lag tussen -2.2 °C en 3,2 °C en was gemiddeld 1,0 °C. Er was 1,2 mm neerslag. Er was 3,5 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 januari » De Postcheque- en Girodienst wordt gestart.
3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
14 juni » De Nederlandse regering besluit de Zuiderzeewerken te gaan uitvoeren.
10 november » Wilhelm Groener sluit met de nieuwe rijkskanselier Friedrich Ebert het zgn. "Ebert-Groener-pact".
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
12 november » Geïnspireerd door de omwentelingen in Duitsland en Rusland roept de Nederlandse socialistische leider Pieter Jelles Troelstra op tot revolutie. Hij veroorzaakt paniek, maar krijgt geen bijval.
Trouwdag 17 mei 1939
De temperatuur op 17 mei 1939 lag tussen 7,3 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 10,9 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 3,5 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
26 januari » Troepen van Francisco Franco nemen Barcelona in tijdens de Spaanse Burgeroorlog.
11 februari » Lise Meitner en Otto Frisch publiceren in Nature voor het eerst over kernsplitsing.
14 april » Eerste editie van The Grapes of Wrath (De druiven der gramschap) door John Steinbeck.
19 april » Bij de Statenverkiezingen boekt de NSB opnieuw verlies.
22 mei » Duitsland en Italië sluiten het Staalpact.
28 augustus » De Nederlandse motortorpedoboot TM 51 vaart tijdens een verlengde proefvaart naar Nederland om inbeslagname door de Britse regering te voorkomen.
Dag van overlijden 8 mei 2016
De temperatuur op 8 mei 2016 lag tussen 12,7 °C en 25,2 °C en was gemiddeld 20,1 °C. Er was 14,2 uur zonneschijn (93%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
26 februari » Gianni Infantino wordt verkozen tot de nieuwe FIFA-voorzitter.
15 april » De Venezolaanse regering zet de klok een half uur vooruit. President Nicolás Maduro hoopt dat zijn inwoners in de avond minder elektriciteit nodig hebben met het extra half uurtje daglicht. Venezuela kampt met tekorten op het elektriciteitsnetwerk.
24 april » Een F-16-gevechtstoestel van de Noorse luchtmacht neemt tijdens een trainingssessie per abuis een verkeerstoren onder vuur op het onbewoonde eiland Tarva. De drie aanwezige luchtmachtofficieren blijven ongedeerd.
1 juli » Letland wordt lid van de OESO.
10 juli » Zo'n 25.000 Venezolanen maken gretig gebruik van het feit dat voor het eerst in elf maanden de grens met Colombia is opengezet en rijden naar Cúcuta om levensmiddelen en medicijnen in te slaan.
24 augustus » Een aardbeving van 6.2 op de schaal van Richter treft Midden-Italië.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Keith Vickers, "Eijssens-Vickers Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/eijssens-vickers-tree/I247.php : benaderd 10 mei 2025), "Maria Martha van der Bijl (1918-2016)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.