22 februari » Hawaï wordt officieel een territorium van de Verenigde Staten.
27 februari » Voetbalclub Bayern München wordt opgericht in restaurant Gisela te München Schwabing als een afscheiding van elf leden van voetbalploeg MTV München. Franz John wordt de eerste voorzitter.
14 maart » De Nederlandse botanicus Hugo de Vries brengt de erfelijkheidswetten van Mendel opnieuw onder de aandacht.
2 april » Het socialistische dagblad Het Volk verschijnt voor het eerst in Nederland.
26 augustus » Roeiers François Brandt en Roelof Klein winnen het eerste Nederlandse olympisch goud.
31 oktober » Officiële oprichtingsdatum van de voetbalafdeling van omnisportclub AA La Gantoise, het huidige KAA Gent.
Trouwdag 8 december 1925
De temperatuur op 8 december 1925 lag tussen -5.5 °C en 2,6 °C en was gemiddeld -0.4 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
21 maart » Wolfgang Pauli publiceert zijn "uitsluitingsprincipe".
21 mei » Heiligverklaring en uitroeping tot kerkleraar van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
30 mei » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalbond ("Federación Ecuatoriana de Fútbol").
21 juli » In Dayton Tennessee, wordt middelbareschoolleraar biologie John T. Scopes schuldig bevonden aan het onderwijzen van de evolutietheorie in zijn klas. Hij krijgt een boete van $100.
10 november » Gerrit Hendrik Kersten zorgde voor het aannemen van een amendement dat de val van kabinet-Colijn I veroorzaakte.
24 december » Benito Mussolini krijgt alle macht in Italië.
Dag van overlijden 10 december 1982
De temperatuur op 10 december 1982 lag tussen 3,5 °C en 11,5 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 9,5 mm neerslag gedurende 6,8 uur. Er was 0,2 uur zonneschijn (3%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
23 maart » Het Nederlands voetbalelftal fungeert als sparringpartner voor het WK voetbal 1982. Op Hampden Park in Glasgow wint Schotland met 2-1 van Oranje.
14 april » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Griekenland met 1-0 in een oefenduel in Eindhoven. Verdediger Edo Ophof scoort. Gerald Vanenburg (Ajax) en Jurrie Koolhof (PSV) debuteren voor Oranje, terwijl Jan Poortvliet (19de) en Piet Wildschut (11de) hun laatste interland spelen.
24 april » De Nederlandse wielrenner Jan Raas wint voor de vierde keer de klassieker Amstel Gold Race.
6 mei » Het traject Coolhaven - Capelsebrug van de Rotterdamse metro wordt geopend.
25 augustus » Atleet Rob Druppers verbetert in Koblenz het Nederlands record op de 800 meter van Sjef Hensgens (1.46,4) met een tijd van 1.44,70.
8 december » In Suriname worden 15 critici van het bewind van Desi Bouterse - voornamelijk journalisten, vakbondsmensen en advocaten - vermoord (zie Decembermoorden).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I8577.php : benaderd 3 mei 2025), "Cornelis Johannes 'Kerneels' Dreyer b5c1d3e12f7g1 (1900-1982)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.