De temperatuur op 12 september 1930 lag tussen 12,3 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 6,1 mm neerslag gedurende 5,0 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
18 juli » Uruguay en Peru spelen de allereerste voetbalwedstrijd in het Estadio Centenario in Montevideo in de openingswedstrijd van het WK voetbal.
22 december » De Federaasje fan Fryske Studinteferienings wordt opgericht.
Trouwdag 20 oktober 1956
De temperatuur op 20 oktober 1956 lag tussen 10,3 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 april » In de wedstrijd Feyenoord-De Volewijckers maakt Henk Schouten negen doelpunten.
13 juni » In het Duitse weekblad Der Spiegel verschijnt het artikel Zwischen Königin und Rasputin waarin wordt gemeld dat koningin Juliana onder invloed van een zekere Greet Hofmans zou staan.
12 oktober » Marga Klompé wordt de eerste vrouwelijke minister van Nederland.
21 oktober » De overleden bisschop van Luxemburg Joseph Laurent Philippe wordt opgevolgd door zijn coadjutor Léon Lommel.
31 oktober » Britse en Franse troepen bombarderen Egyptische vliegvelden bij Suez, waarmee de gevechten tijdens de Suezcrisis beginnen
6 november » Nederland trekt zich terug van de Olympische Spelen in Melbourne uit protest tegen de Sovjet-inval in Hongarije.
Dag van overlijden 17 juli 2004
De temperatuur op 17 juli 2004 lag tussen 11,8 °C en 28,7 °C en was gemiddeld 19,6 °C. Er was 19,9 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 8,4 uur zonneschijn (52%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
11 april » Arjan Erkel wordt na 20 maanden gevangenschap bevrijd.
16 mei » FC Zwolle degradeert, ondanks een felle eindspurt, na 2 weer jaar uit de Eredivisie. In de Kuip wordt de cruciale wedstrijd met 7–1 van Feyenoord verloren.
26 mei » FC Porto wint de Champions League. In de finale in Gelsenkirchen is de Portugese voetbalclub met 3-0 te sterk voor AS Monaco.
22 augustus » Gewapende overvallers stelen op klaarlichte dag uit het Munchmuseum in Oslo twee schilderijen van Edvard Munch: De Schreeuw en Madonna.
6 september » De eerste aflevering van het programma Memo op Radio 2 (VRT).
3 oktober » Zaligverklaring van de laatste keizer-koning van Oostenrijk-Hongarije, Karel I van Oostenrijk, door paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I8419.php : benaderd 4 mei 2025), "Willem Johannes (Willie) Dreyer b5c1d8e2f2g3h1 (1930-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.