De temperatuur op 26 september 1922 lag tussen 8,7 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 4,2 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 februari » Het Rotterdams Nieuwsblad begint als eerste dagblad met een strip, Nieuwe Oostersche Sprookjes, van de hand van Henk Backer.
18 maart » In India wordt Mahatma Gandhi veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij zal hiervan 2 jaar uitzitten.
23 augustus » Oprichting van de Peruaanse voetbalbond ("Federación Peruana de Fútbol").
26 november » Howard Carter en Lord Carnarvon betreden de tombe van de Egyptische farao Toetanchamon.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
22 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Jönköpings Södra IF.
Trouwdag 27 juni 1942
De temperatuur op 27 juni 1942 lag tussen 8,3 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 1,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, wordt door Japan bezet.
22 januari » Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
5 april » Japanse strijdkrachten voeren een bombardement op Colombo en de marinebasis daar uit, maar de geallieerde schepen hadden al op 30 maart de haven verlaten.
3 mei » In concentratiekamp Sachsenhausen worden 72 Nederlanders geëxecuteerd. Het merendeel was lid van de Ordedienst.
17 juli » Het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
Dag van overlijden 2 februari 1998
De temperatuur op 2 februari 1998 lag tussen -10.2 °C en 4,1 °C en was gemiddeld -2.2 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (16%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
19 maart » Bisschopswijding van Stanisław Dziwisz, privésecretaris van de paus, James Harvey, prefect van de pauselijke huishouding, en Piero Marini, ceremoniemeester van de paus, door Paus Johannes Paulus II.
22 maart » Kees van Kooten en Wim de Bie kondigen het einde aan van hun samenwerking op de Nederlandse tv.
18 april » Opening van het Akerstadion, een voetbalstadion in de Noorse stad Molde.
13 mei » Chelsea wint de Europa Cup II. In de finale in Stockholm is de Engelse voetbalclub met 1-0 te sterk voor het Duitse VfB Stuttgart.
12 juli » Gastland Frankrijk wint voor de eerste keer in de geschiedenis de wereldtitel door Brazilië met 3-0 te verslaan in de finale van het WK voetbal.
14 december » De PLO schrapt de 'vernietiging van de staat Israël' uit zijn handvest.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I8407.php : benaderd 4 mei 2025), "Johanna Elizabeth (Toekie) Pienaar (1922-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.