De temperatuur op 31 augustus 1922 lag tussen 10,2 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 0.9 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 februari » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Partizán Bardejov onder de naam ŠK Bardejov.
14 april » De Nederlandse Bachvereniging voert voor de eerste keer de Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk van Naarden.
24 juli » Palestina wordt formeel een Brits mandaatgebied.
14 augustus » In de regio Velsen wordt voetbalclub RKVV Velsen opgericht.
28 oktober » Mars op Rome. Begin van fascistisch bewind van Benito Mussolini in Italië, in 1924 uitmondend in zijn alleenheerschappij.
31 oktober » Triomftocht van Italiaanse zwarthemden n.a.v. succesvolle coup, waarop Mussolini en zijn Fascistische Partij aan de macht komen.
Trouwdag 31 maart 1956
De temperatuur op 31 maart 1956 lag tussen 3,9 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 2,4 uur zonneschijn (19%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
14 maart » AMPEX Corp. demonstreert zijn eerste commerciële videotape recorder, de VRX-1000 (later hernoemd als Mark IV)
14 maart » Tessa Sanderson, Brits atlete
19 maart » Bep van Klaveren bokst op 48-jarige leeftijd zijn laatste wedstrijd, die The Dutch Windmill wegens een oogblessure voortijdig moet afbreken.
15 mei » Encycliek Haurietis Aquas van paus Pius XII over de Heilig Hartverering.
26 juli » Het schip Andrea Doria zinkt in de vroege ochtend in de kustlijn van New York nadat het de avond ervoor in botsing is gekomen met een ander schip.
23 september » Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal speelt de eerste officieuze interland. In en tegen West-Duitsland wordt met 2-1 verloren.
Dag van overlijden 21 oktober 1991
De temperatuur op 21 oktober 1991 lag tussen -0,7 °C en 11,1 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Er was 3,9 uur zonneschijn (38%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
14 april » Het parlement van Georgië wijzigt de grondwet, waardoor voorzitter Zviad Gamsachoerdia tot president met bijna onbeperkte volmachten wordt uitgeroepen.
27 juli » Peru bereikt een akkoord met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over hervormingen die de noodlijdende economie van het Zuid-Amerikaanse land moeten stabiliseren.
25 augustus » Wit-Rusland verklaart zich onafhankelijk van de Sovjet-Unie.
13 oktober » In Tsjaad wordt de minister van Binnenlandse Zaken, Maldom Bada Abbas, gearresteerd in verband met een mislukte overval op een wapendepot van het leger eerder op de dag. In de hoofdstad Ndjamena wordt de avondklok ingesteld.
10 december » Tijdens de Europese Top in Maastricht komt na moeizame onderhandelingen toch een akkoord tot stand. Waaronder de invoering van de euro.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I6097.php : benaderd 1 mei 2025), "Rudolph Petrus "Rut" (Rudolph Petrus, "Rut") Dreyer (1922-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.