De temperatuur op 10 juli 1940 lag tussen 14,3 °C en 25,3 °C en was gemiddeld 20,1 °C. Er was 8,5 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
14 mei » Tweede Wereldoorlog: De Duitse Luftwaffe bombardeert Rotterdam, Strijen en Strijensas.
29 mei » Seyss-Inquart aanvaardt het ambt van rijkscommissaris in Nederland.
18 juni » Charles de Gaulle roept vanuit Londen per radio Frankrijk op de strijd voort te zetten, hoewel het zojuist onder de voet gelopen is door nazi-Duitsland.
28 juli » Koningin Wilhelmina opent de uitzendingen van Radio Oranje vanuit Londen.
1 augustus » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Albacete Balompié.
15 oktober » Lluís Companys, president van de Generalitat de Catalunya wordt in het kasteel van Montjuïc in Barcelona gefusilleerd door het leger van het Francoregime.
Dag van overlijden 9 januari 2003
De temperatuur op 9 januari 2003 lag tussen -10.6 °C en -3.9 °C en was gemiddeld -7.8 °C. Er was 6,7 uur zonneschijn (84%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
16 maart » Wereldwijde demonstraties tegen de Irakoorlog.
26 juli » Ian Crocker verbetert bij de wereldkampioenschappen langebaan (50 meter) in Barcelona het wereldrecord op de 100 meter vlinderslag tot 50,98. Het oude record (51,47) was een dag eerder gezwommen door zijn Amerikaanse collega en landgenoot Michael Phelps.
15 augustus » In het Amerikaanse Epcot (Orlando, Florida) wordt de attractie Mission: SPACE geopend.
29 augustus » Bisschopswijding van de eerste rooms-katholieke bisschop in Mongolië, Wenceslao Selga Padilla uit de Filipijnen, apostolisch prefect van Ulaanbaatar, door kardinaal Crescenzio Sepe in Ulaanbaatar.
8 september » Uitzending van de eerste aflevering van de Amerikaanse talkshow The Ellen DeGeneres Show op de Amerikaanse televisie.
26 oktober » Judoka Dennis van der Geest wordt voor de negende keer op rij Nederlands kampioen. Hiermee passeert hij Anton Geesink en Hein Essink op de ranglijst aller tijden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I6004.php : benaderd 2 mei 2025), "Wouter Gerhard Dreyer (1940-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.