4 januari » James L. Plimpton maakt zijn nieuwe vervoermiddel wereldkundig: de rolschaats. Hij vraagt er meteen octrooi op aan.
30 april » Mexicaanse troepen vallen het Frans Vreemdelingenlegioen aan in Camarón. Thans feestdag van het Vreemdelingenlegioen.
4 juli » In de Verenigde Staten geeft de belegerde stad Vicksburg zich over aan het leger van Ulysses S. Grant; tegelijkertijd begint Robert E. Lee aan zijn aftocht, na verslagen te zijn bij Gettysburg
11 augustus » Cambodja wordt een protectoraat van Frankrijk.
3 oktober » President van de Verenigde Staten Abraham Lincoln maakt van Thanksgiving Day een nationale feestdag.
14 oktober » Alfred Nobel verkrijgt octrooi op nitroglycerine.
Dag van overlijden 24 januari 1944
De temperatuur op 24 januari 1944 lag tussen 3,3 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 2,1 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
21 april » Vrouwen in Frankrijk krijgen stemrecht.
5 juni » Tweede Wereldoorlog: Rome wordt bevrijd door de geallieerde troepen en geallieerde luchttroepen landen 's avonds laat in Normandië om strategische plaatsen te bezetten ter voorbereiding van de eigenlijke invasie in de vroege ochtend van de dag daarna.
10 november » Begin van een grote razzia in Rotterdam en Schiedam, waarbij uiteindelijk circa 50.000 mannen tussen 17 en 40 jaar worden weggevoerd naar Duitsland.
24 november » De Verenigde Staten voeren hun eerste bombardement op Tokio uit.
3 december » In Griekenland breekt meteen na de bevrijding een burgeroorlog uit tussen communisten en koningsgezinden. Deze duurt tot 1949.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I517324.php : benaderd 2 mei 2025), "Emily Mary Kuys (1863-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.