De temperatuur op 27 februari 1928 lag tussen -3.1 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 4,2 °C. Er was 8,1 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
30 januari » Tussen Nederland en de Verenigde Staten komt een draadloze telefoonverbinding tot stand.
28 februari » Totstandkoming eerste radiotelefonische verbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië via Radio Kootwijk
11 maart » Voor de eerste maal kan op de radio, dankzij de AVRO, worden geluisterd naar het verslag van een voetbalwedstrijd, Nederland-België. De verslaggever in het Olympisch Stadion in Amsterdam is Han Hollander.
1 april » Oprichting van Van Doorne's AanhangwagenFabriek, later bekend als Van Doorne's AutomobielFabriek (DAF).
5 augustus » De eerste marathon van Amsterdam wordt gelopen als onderdeel van de Olympische Zomerspelen 1928.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Batacazo, de voorloper van Deportivo Maldonado.
Trouwdag 29 november 1952
De temperatuur op 29 november 1952 lag tussen -7,1 °C en -0,8 °C en was gemiddeld -2,8 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
7 mei » Eerste concept van een chip voor gebruik in computers, van Geoffrey Dummer.
14 juli » De Hongaarse atleet József Csermák wint de gouden medaille op het onderdeel kogelslingeren bij de Olympische Spelen in Helsinki en zet het wereldrecord op 60,34 meter.
13 september » Het eerste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in het Nederlandse dagblad Het Parool.
25 oktober » De Geïllustreerde Pers brengt het eerste Nederlandse exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
4 december » Door een combinatie van rook (smoke) en mist (fog) vallen in Londen veel doden. Het woord smog, een samentrekking van smoke en fog is geboren.
5 december » De eerste keer dat Sinterklaas op de Nederlandse televisie wordt ontvangen. Presentatrice is Mies Bouwman die deze taak vervult tot 1973.
Dag van overlijden 10 maart 2012
De temperatuur op 10 maart 2012 lag tussen 7,6 °C en 11,5 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 1,7 uur zonneschijn (15%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
3 april » Conviasa mag het Europese luchtruim niet meer in, nadat de Europese Commissie de nationale luchtvaartmaatschappij van Venezuela op de zwarte lijst heeft gezet vanwege zorgen over de veiligheid.
17 juli » Een dag voor zijn 94ste verjaardag wordt oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika geëerd met een naar hem vernoemd fossiel van een meer dan 5 miljoen jaar oude specht: de Australopicus nelsonmandelai is de oudste specht die ooit in Afrika is gevonden.
24 juli » Senegal en de Afrikaanse Unie bereiken overeenstemming over de oprichting van een speciaal tribunaal dat ex-dictator Hissène Habré van Tsjaad moet berechten.
5 november » Voor de kust van het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth duikt een bultrugwalvis vlak voor een visserboot op en landt na een forse duik pardoes op het schip. Die raakt zwaar beschadigd, drie vissers raken gewond.
26 november » In de Qatarese hoofdstad Doha start een conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering.
9 december » In Ghana wint zittend president John Dramani Mahama de presidentsverkiezingen met 50,7% van de stemmen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I4089.php : benaderd 1 mei 2025), "Tielman Myburgh Dreyer (1928-2012)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.