De temperatuur op 18 februari 1918 lag tussen -6.9 °C en 4,9 °C en was gemiddeld -1.2 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
4 april » Het komt in Amsterdam als gevolg van voedselschaarste tot ongeregeldheden.
15 mei » De Finse Burgeroorlog eindigt.
4 november » In Duitsland breekt een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
7 november » De laatste aan shellshock lijdende soldaat wordt geëxecuteerd wegens desertie.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
Trouwdag 20 augustus 1940
De temperatuur op 20 augustus 1940 lag tussen 8,2 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 13,2 °C. Er was 17,6 mm neerslag gedurende 8,4 uur. Er was 5,2 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
15 april » De Geallieerden beginnen hun aanval op de Noorse stad Narvik.
21 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen België. Het is de laatste interlandwedstrijd onder leiding van Bob Glendenning. Langer dan de Engelse trainer hield niemand het bij de nationale ploeg uit: op 2 november 1924 debuteerde hij.
12 mei » De Nederlandse mijnenlichter Bulgia gaat verloren bij een aanval door een Duits vliegtuig. Hierbij komen dertien opvarenden om het leven.
15 juni » Sovjet-troepen vallen Litouwen binnen.
6 oktober » De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de ariërverklaringen van ambtenaren.
31 oktober » Vier Belgische ministers (Albert de Vleeshauwer, Camille Gutt, Hubert Pierlot en Paul-Henri Spaak) vormen een regering in ballingschap (België in de Tweede Wereldoorlog)
Dag van overlijden 26 februari 2010
De temperatuur op 26 februari 2010 lag tussen 5,7 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 7,3 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
3 januari » Bij gevechten in de Somalische stad Dhuusa Marreeb vallen zeker 47 doden en honderd gewonden.
25 januari » Na 56 jaar betaald voetbal wordt het faillissement van HFC Haarlem aangevraagd en kort daarop wordt deze uitgesproken.
10 februari » President Hugo Chávez van Venezuela sluit contracten voor de ontginning van olievelden met het Amerikaanse bedrijf Chevron en met de Spaanse onderneming Repsol. De overeenkomsten leveren de schatkist van Venezuela tientallen miljoenen dollars op.
23 februari » Bob de Jong wint de bronzen medaille op de 10.000 meter tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. Sven Kramer wordt gediskwalificeerd door twee maal een binnenbaan te rijden.
25 maart » De politie in Venezuela houdt directeur Guillermo Zuloaga van Globovision korte tijd vast. President Hugo Chávez beschuldigt de nieuwszender van "mediaterrorisme".
16 mei » Somalische rebellen bestoken het parlementsgebouw in Mogadishu met mortiervuur en raketten tijdens de eerste bijeenkomst van het parlement in 2010.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I3535.php : benaderd 1 mei 2025), "Maria Elizabeth Dreyer b4c2d4e1f4g6h1 (1918-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.