De temperatuur op 11 mei 1910 lag tussen 7,1 °C en 15,1 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 2,8 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
3 maart » In New York wordt de Rockefeller Foundation tot bevordering van de wetenschap opgericht.
14 maart » Blow-out van oliebron Lakeview-1 in Californië, waarbij bijna een miljard liter aardolie verloren gaat.
11 april » Voetbalclubs Eendracht en NVV Nijmegen fuseren en vormen de Nijmegen Eendracht Combinatie, beter bekend als N.E.C.
6 mei » George V wordt koning van Groot-Brittannië en Ierland na de dood van zijn vader Eduard VII.
5 oktober » Portugal wordt een republiek na een coup tegen koning Emanuel II.
20 november » Francisco I. Madero begint de opstand tegen Porfirio Díaz: begin van de Mexicaanse Revolutie.
Trouwdag 11 juli 1939
De temperatuur op 11 juli 1939 lag tussen 10,0 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 14,8 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (49%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
29 januari » Op initiatief van Maurice van Nieuwenhuizen wordt de "Nederlandsche Jiu-Jitsu Bond" (NJJB) opgericht, een van de voorlopers van de Judo Bond Nederland.
7 april » Italië valt Albanië binnen.
17 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub GD Estoril-Praia.
2 september » Ingebruikname van Stutthof, het eerste concentratiekamp dat door de nazi's buiten Duitsland werd gebouwd.
28 september » Duitsland en de Sovjet-Unie komen overeen Polen te verdelen.
11 oktober » Manhattanproject: president Franklin D. Roosevelt wordt gevraagd snel de atoombom te laten ontwikkelen.
Dag van overlijden 18 juli 1977
De temperatuur op 18 juli 1977 lag tussen 14,0 °C en 20,0 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 11,3 mm neerslag gedurende 7,2 uur. Er was 3,1 uur zonneschijn (19%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
4 maart » Een aardbeving in Zuid- en Oost-Europa kost meer dan 1500 mensen het leven, zie aardbeving Roemenië 1977.
15 april » Roman Polański verschijnt voor de rechter in Los Angeles op verdenking van verkrachting van een dertienjarig meisje.
1 juni » De demissionaire minister-president drs. Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.
1 juni » Oprichting van profvoetbalclub sc Heerenveen als afsplitsing van Heerenveen.
13 juli » In New York en omgeving wordt een belangrijke krachtcentrale getroffen door een blikseminslag, waarna de stroom uitvalt en duizenden mensen plunderend en vernielend door de stikdonkere straten trekken.
19 september » President Kenneth Kaunda van Zambia heft na zeventien dagen de avondklok weer op, maar waarschuwt wel dat alle burgers van het Afrikaanse land zich moeten opmaken voor "oorlog en oorlogsomstandigheden".
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I3302.php : benaderd 1 mei 2025), "Frans Willem Petrus van Schalkwyk (1910-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.