De temperatuur op 27 januari 1911 lag tussen 4,9 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 6,3 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
14 maart » Germano Boettcher Sobrinho, Braziliaans voetbaldoelman († 1977)
1 mei » Dina Sanson wordt in Rotterdam de eerste politievrouw van Nederland.
30 mei » De eerste editie van de Indianapolis 500 vindt plaats op Indianapolis Motor Speedway.
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.
Trouwdag 26 april 1938
De temperatuur op 26 april 1938 lag tussen 0.5 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 10,2 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
12 maart » Oostenrijks nazileider Arthur Seyss-Inquart wordt benoemd tot nieuwe kanselier van Oostenrijk. Diens eerste daad is het versturen van een, tevoren opgesteld, telegram waarin hij Duitsland vraagt om het Duitse leger te zenden om vrede en veiligheid te brengen....en om bloedvergieten te voorkomen.
16 maart » Hitler houdt een rede in Wenen.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
31 juli » De Britse stoomlocomotief Mallard bereikt een snelheid van 202,7 km/h, een record dat zestig jaar zou stand houden.
2 september » De Republiek Hatay verklaart zich onafhankelijk van het door Frankrijk bestuurde Syrië.
23 september » De Ara Pacis Augustae wordt voor de tweede keer in zijn bestaan ingewijd. Sindsdien is het een van de beroemdste Romeinse monumenten.
Dag van overlijden 16 januari 1963
De temperatuur op 16 januari 1963 lag tussen -9 °C en 1,3 °C en was gemiddeld -6.4 °C. Er was 6,4 mm neerslag gedurende 4,7 uur. Er was 6,4 uur zonneschijn (77%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
17 januari » Robert Filliou roept 17 januari uit tot Art's Birthday, een jaarlijks terug te keren hommage aan de Kunst.
15 mei » De Mercury MA-9 wordt gelanceerd met aan boord Gordon Cooper.
11 juni » De boeddhistische monnik Thich Quang Duc laat zichzelf verbranden als ultiem protest tegen de vervolging van boeddhisten in Zuid-Vietnam. Veel monniken zouden dit voorbeeld volgen.
20 juli » De associatie-overeenkomst tussen de EEG en achttien Afrikaanse landen wordt getekend te Yaoundé.
1 november » Eerste aflevering van het tv-programma Voor de vuist weg van presentator Willem Duys.
10 november » De Nederlandse Beatles Fanclub is officieel opgericht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I3286.php : benaderd 1 mei 2025), "Jacobus Francois`Kotie` Dreyer b4c2d4e1f8g12 (1911-1963)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.