De temperatuur op 29 oktober 1923 lag tussen 6,1 °C en 13,8 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 5,3 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 februari » Howard Carter opent het graf van farao Toetanchamon dat gevuld bleek met schatten.
5 april » Firestone Tire and Rubber Company in Ohio begint met de productie van luchtbanden.
23 mei » Oprichting van Sabena, de nationale luchtvaartmaatschappij van België.
1 september » Tokio wordt getroffen door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan 140.000 doden.
14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
2 december » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vierde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van naaste belager Argentinië.
Trouwdag 8 juli 1950
De temperatuur op 8 juli 1950 lag tussen 10,5 °C en 24,3 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
11 januari » In Italië valt het vijfde kabinet van de christendemocraat Alcide De Gasperi.
26 januari » Landverrader Anton van der Waals wordt terechtgesteld.
1 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Austria Salzburg.
25 juni » Noord-Korea valt Zuid-Korea binnen, dit is het begin van de Koreaanse Oorlog.
18 augustus » Julien Lahaut een Belgisch politicus, wordt vermoord, waarschijnlijk omdat hij op 11 augustus 1950 tijdens de eedaflegging van Prins Boudewijn, 'Vive la république' zou hebben geroepen.
7 oktober » De Verenigde Naties onder leiding van de Verenigde Staten vallen Korea binnen.
Dag van overlijden 13 december 2014
De temperatuur op 13 december 2014 lag tussen 0,8 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was -0,1 mm neerslag. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
1 februari » Bombardementen van de Syrische luchtmacht in de Noord-Syrische stad Aleppo kosten volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten aan ten minste 85 mensen het leven.
30 maart » De Noord-Atlantische Raad benoemt Jens Stoltenberg tot nieuwe secretaris-generaal van de NAVO en opvolger van Anders Rasmussen.
27 juni » Allerlaatste uitzending van het Schooltv-weekjournaal, een Nederlandse actualiteitenrubriek speciaal voor scholieren van de basisschool.
29 juni » ISIS roept een kalifaat, de Islamitische Staat, uit.
11 juli » De in Nederland woonachtige Jean-Baptiste Mugimba mag volgens de rechter worden uitgeleverd aan Rwanda.
30 augustus » Het leger in Lesotho ontwapent twee politiebureaus "in een poging het land veilig te houden" na eerdere berichten over een staatsgreep.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I2592.php : benaderd 1 mei 2025), "Andre Theodor Dreyer b4c2d4e2f3g1h1i1 (1923-2014)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.