De temperatuur op 15 november 1913 lag tussen 6,3 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was 6,6 mm neerslag. Er was 3,6 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
18 februari » Pedro Lascuráin is gedurende minder dan een uur president van Mexico.
4 maart » Woodrow Wilson wordt beëdigd als 28e president van de Verenigde Staten
30 maart » In 's-Heerenberg wordt door Johan Burgers Burgers zoo geopend. Later verhuisde deze dierentuin naar Arnhem.
15 april » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Independiente Medellín.
9 september » Tijdens onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht, 14 bemanningsleden komen om. Dit is het eerste dodelijke ongeval met een zeppelin.
14 oktober » In Senghenydd bij Caerphilly vallen bij een mijnramp 439 doden. Het is de grootste mijnramp uit de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd de op zes na grootste ooit.
Trouwdag 29 januari 1955
De temperatuur op 29 januari 1955 lag tussen 2,1 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 5,4 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
3 maart » Elvis Presley verschijnt voor het eerst op de (Amerikaanse) televisie.
5 april » Winston Churchill treedt om gezondheidsredenen af als Eerste minister van het Verenigd Koninkrijk.
6 mei » De Duitse Bondsrepubliek treedt toe tot de NAVO.
16 juli » Oprichting van de Rooms-katholieke bisdommen Groningen (afgesplitst van het aartsbisdom Utrecht) en Rotterdam (afgesplitst van het Bisdom Haarlem) in Nederland.
27 juli » Oostenrijk wordt onafhankelijk, de grote mogendheden beëindigen de bezetting.
Dag van overlijden 17 juni 1996
De temperatuur op 17 juni 1996 lag tussen 8,3 °C en 25,1 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 14,3 uur zonneschijn (85%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 februari » De commissie Van Traa publiceert kritische conclusies naar aanleiding van de IRT-affaire.
4 april » In de Efteling wordt de attractie Villa Volta geopend.
27 mei » Een wapenstilstand beëindigt de eerste oorlog om Tsjetsjenië.
21 juli » Bjarne Riis wint de 83 en in 's-Hertogenbosch gestarte editie van de Ronde van Frankrijk. De Deense wielrenner doorbreekt de hegemonie van Miguel Indurain, sinds 1991 vijf keer op rij de sterkste.
4 december » Lancering van de Mars Pathfinder, het ruimtetuig dat de eerste marsjeep veilig op de rode planeet neerzet.
8 december » De commerciële Nederlandse zender Sport 7 zendt voor het laatst uit.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I21471.php : benaderd 2 mei 2025), "Christiaan Lourens Dreyer (1913-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.