De temperatuur op 14 januari 1942 lag tussen -11.2 °C en -6.3 °C en was gemiddeld -8.5 °C. Er was 1,2 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
22 januari » Sietze de Groot wint de achtste Elfstedentocht.
20 maart » Oprichting van de Chileense voetbalclub Deportes Temuco.
24 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Nacional Potosí.
3 mei » In concentratiekamp Sachsenhausen worden 72 Nederlanders geëxecuteerd. Het merendeel was lid van de Ordedienst.
9 augustus » Mahatma Gandhi wordt gearresteerd.
3 oktober » Eerste succesvolle lancering van een V2-raket vanaf Peenemünde in Duitsland, de eerste keer dat een door de mens vervaardigd object de ruimte bereikt.
Dag van overlijden 18 juli 1984
De temperatuur op 18 juli 1984 lag tussen 13,3 °C en 20,3 °C en was gemiddeld 15,7 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
5 mei » In Ecuador wordt de conservatief León Febres-Cordero gekozen tot president.
14 juni » Door bomaanslagen op elektriciteitsmasten zit twee derde van de elf miljoen Chilenen tot anderhalf uur zonder elektriciteit. De aanslagen worden opgeëist door de linkse guerrillabeweging Patriottisch Front Manuel Rodriguez.
4 oktober » Benoeming van Johannes ter Schure tot hulpbisschop van Roermond.
13 oktober » John Lowe gooit de allereerste nine-darter ooit op televisie.
16 oktober » Aan Desmond Tutu wordt de Nobelpijs voor de Vrede toegekend.
17 oktober » Het Nederlands voetbalelftal begint de WK-kwalificatiereeks met een thuisnederlaag (1-2) tegen Hongarije.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I21393.php : benaderd 2 mei 2025), "Monty Hendrik Fernandes Dreyer (1942-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.