De temperatuur op 3 april 1919 lag tussen -4.5 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 3,1 °C. Er was 8,6 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 mei » Het Braziliaans voetbalelftal wint de derde editie van de Copa América door in de finale titelhouder Uruguay met 1-0 te verslaan.
14 juni » Alcock en Brown vliegen als eersten non-stop over de Atlantische Oceaan.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
11 juli » In Nederland wordt een wet opgesteld waarin de achturige werkdag en een vrije zondag worden vastgelegd.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
22 december » 250 linkse Amerikanen, onder wie de anarchistische voorvrouw Emma Goldman, worden naar Rusland gedeporteerd.
Trouwdag 24 december 1938
De temperatuur op 24 december 1938 lag tussen -6,4 °C en -3,8 °C en was gemiddeld -5,5 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
7 februari » België - Oprichting van twee cultuurraden: een Nederlandstalige en een Franstalige.
17 februari » Juan Soldado wordt in Tijuana ter dood veroordeeld. Later zouden velen dit als onterecht beschouwen, en hij groeit uit tot een soort heilige.
18 maart » Expropiación Petrolera: De Mexicaanse president Lázaro Cárdenas nationaliseert de olie-industrie.
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
16 april » Groot-Brittannië erkent de Italiaanse annexatie van Abessinië.
30 september » Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds tekenen het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjecho-Slowakije te annexeren.
Dag van overlijden 5 januari 1993
De temperatuur op 5 januari 1993 lag tussen -1.9 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 9,1 mm neerslag gedurende 9,9 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 januari » Tsjecho-Slowakije wordt gesplitst in Tsjechië en Slowakije.
11 maart » De later met een Gouden Kalf bekroonde film De kleine blonde dood van regisseur Jean van de Velde gaat in première.
10 juli » Benoeming van Frans Wiertz tot bisschop van Roermond in Nederland.
17 november » Het Tsjecho-Slowaaks voetbalelftal speelt in en tegen België (0-0) de laatste officiële interland voordat het land wordt opgesplitst.
29 november » Krijgsheer Mohammed Farrah Aidid nodigt alle facties in Somalië uit om begin januari bij elkaar te komen om "concrete en duurzame oplossingen te vinden voor de problemen van het land".
5 december » Omar Bongo, de zittende president van de rijke Afrikaanse oliestaat Gabon, wint de eerste vrije presidentsverkiezingen en kan zijn 26 jaar oude bewind voortzetten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hendrik Dreyer, "Dreyer-boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dreyer-tree/I21303.php : benaderd 4 mei 2025), "Willem Rudolph van Heerden (1919-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.